VIDEO | Steaua, succes muncit cu Viitorul Șimian. Echipa din Liga 3 a pus probleme și a marcat golul amicalului, dar Atanas Trică a fost în formă și a adus victoria

Răzvan STÎNGĂ 11 Feb. 2023, 15:20 Liga 2
VIDEO | Steaua, succes muncit cu Viitorul Șimian. Echipa din Liga 3 a pus probleme și a marcat golul amicalului, dar Atanas Trică a fost în formă și a adus victoria

Steaua s-a chinuit pentru o victorie într-un meci amical disputat contra Viitorului Șimian, formație clasată pe locul 3 în Seria 7 din Liga 3. A avut probleme pe faza de apărare, fiind depășită în multe momente, dar nici în atac lucrurile nu au stat prea bine pentru trupa din Ghencea, lider în Liga 2.

În cele din urmă, Steaua s-a impus cu 3-1.

Steaua, victorie chinuită cu Viitorul Șimian. Primă repriză în care a suferit

Partida de verificare s-a disputat pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua, fiind ultima din al doilea stagiul de pregătire centralizat organizat de Daniel Oprița în Ghencea în această iarnă. ”Militarii” au avut de tras pentru un succes de palmares, dar în special doi jucători i-au pus mari probleme, atacantul Modibo Keita, care i-a și marcat golul, și fundașul Alexandre Song.

E de remarcat complexitatea jocului formației din Liga 3, pregătită de Vasile Mănescu, care a surprins prin contraatacuri, baloane aruncate direct pe jucătorii de atac, dar și prin pasele foarte bune între linii și pe culoar, în mare parte pentru Modibo Keita, cu o viteză remarcabilă.

Steaua a început partida cu posesia, dar cu pase previzibile, destul de lente și lipsită de inspirație în apropierea careului advers. De altfel, prima ocazie notabilă nici nu i-a aparținut, ci trebuie trecută în dreptul formației din Liga 3. În minutul 13, un șut al lui Felix, de la distanță, a fost respins în corner de portarul Horia Iancu.

Atanas Trică, două goluri înainte de pauză în Steaua – Viitorul Șimian

Ce-i drept, Steaua a avut o ocazie bună la faza imediat următoare, dar Iustin Răducan, găsit foarte bine în careu, a tras modest dintr-o poziție ideală, din apropierea punctului de la 11 metri, mult peste poartă.

Au urmat câteva cornere pentru formația lui Daniel Oprița, dar jucătorii înalți nu s-au dovedit mai buni ca fundașii Viitorului Șimian, care de cele mai multe ori au rezolvat situațiile fără mari emoții. De altfel, în urma unei lovituri de colț irosite de Steaua a și venit deschiderea scorului.

Portarul Ciuta a degajat un balon după o fază fixă neconcretizată cu șut pe sau spre poartă de Steaua, pe vârful Modibo Keita, la centrul terenului, iar Bustea nu i-a făcut față în duelul aerian. Jucătorul Stelei a căzut, iar atacantul formației din Liga 3 a pornit spre poarta lui Iancu, pe care l-a driblat elegant și a marcat.


Steaua a început să fie mai motivată apoi, dar a mizat și pe coborârea liniilor Viitorului Șimian și astfel a restabilit egalitatea. A scăpat cu fața curată la execuția lui Hodorogu, aproape de 2-0 în minutul 28, când a tras puțin peste vinclu din 13 metri

Steaua a făcut 1-1 în urma reușitei lui Atanas Trică. Fiul lui Eugen Trică a punctat cu capul, în minutul 38, după o centrare a lui Balgiu din partea dreaptă a atacului.


Ulterior, până la pauză, formația din Liga 2 a punctat iar și a intrat la cabine în avantaj. În minutul 42, Bustea a pasat excelent pentru Trică, de la 35 de metri, peste apărarea adversă, iar atacantul l-a învins pe portarul Ciuta cu un șut din prima, din careu.

Steaua și-a arătat adevărata față în repriza a doua a amicalului cu Viitorul Șimian. Kayondo Mahrez, o nouă evoluție foarte bună

Viitorul Șimian a făcut mai multe modificări la pauză, în timp ce Steaua a făcut numai trei schimbări după revenirea de la cabine. Astfel, elevii lui Daniel Oprița au fost mai curajoși în atac, iar diferența de divizie a început să se vadă din ce în ce mai mult cu trecerea timpului.

Apărarea formației din Liga 3 a început să își arate slăbiciunile, iar Trică își putea trece din nou numele pe lista marcatorilor în minutul 53, dar șutul său din săritură, în urma unei lovituri de colț, a fost reținut de portar.

Steaua a lăsat cu greu adversara să iasă din propria jumătate în partea secundă, iar acest detaliu a fost confirmat de strategia schimbată de Daniel Oprița la pauză, pentru că s-a mizat foarte mult pe faze în viteză, cu pase scurte, din prima, dar și datorită calităților individuale ale jucătorilor.

Kayondo a făcut o acțiune bună în partea dreaptă, în minutul 62, a pasat în fața porții pentru Bodișteanu, dar în ultimul moment a intervenit un fundaș al Viitorului Șimian și a scos din careul mic, la o pasă care ar fi fost finalizată cu gol fără probleme.

Ștefan Bodișteanu a marcat golul de 3-1 în Steaua – Viitorul Șimian

Golul de 3-1, care a și stabilit scorul final, a venit în minutul 85, atunci când Bodișteanu a marcat cu șut din prima din careu, din pasa lui Kayondo. Acesta din urmă a semnat o repriză secundă solidă, făcând tot ce a vrut în banda dreaptă, unde l-a trimis Oprița.


A fost aproape și el de gol, în minutul 87, dar șutul din unghi, pe jos, s-a dus alături. O execuție asemănătoare a avut și Emilian Pacionel la ultima fază a amicalului, în minutul 90+4, dar șutul său a trecut tot alături.

  • Steaua a început meciul în formula: Iancu – Mihăescu, Ciocoteală, Calestru, Corbu, Balgiu, Enceanu, Em. Pacionel, Bustea, Răducan, Trică.
    Imediat după pauză, Daniel Oprița a făcut trei schimbări. Au ieșit Bustea, Calestru și Răducan, iar în locul lor au intrat Sima, Bodișteanu și Kayondo.
  • Viitorul Șimian a început meciul în formula: Ciută – Curescu, Song, Dulap, Hondorocu, Trip, Ciubotariu, Zimța, Keita, Velici, Poiană.
    Imediat după pauză, la Viitorul Șimian au intrat Uruiocea – Vlad, Enache, Iorgulescu, Lică, Tărăbîc, Dobre, Leca, Malacu.

Patru meciuri amicale a mai disputat Steaua înaintea confruntării de sâmbătă. A întâlnit CS Păulești (scor 7-2), Viitorul Dăești (scor 5-0), Metaloglobus (scor 1-0) și Progresul Spartac (scor 4-0).

Steaua mai are două amicale

Până când va debuta în Liga 2 în noul an, Steaua va mai întâlni CSM Slatina, miercuri, 15 februarie, și Concordia Chiajna, sâmbătă, 18 februarie. Ambele dueluri vor avea loc pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua.

Amicalul integral dintre Steaua și Viitorul Șimian, scor 3-1

Foto: Steaua
Video: AS 47 și Steaua TV

Răzvan STÎNGĂ 11 Feb. 2023, 15:20 Liga 2
Pe aceeași temă