FOTO și VIDEO | Steaua a trecut la pas de Progresul Spartac și are două victorii în primele două amicale. Ultima clasată din Liga 2, două eșecuri la rând

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2024, 16:59 Liga 2

Steaua și Progresul Spartac s-au întâlnit într-un meci amical, sâmbătă, 27 ianuarie, pe Terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, din Ghencea. Formația lui Daniel Oprița nu a avut mai deloc emoții și și-a mai trecut în cont o victorie în testele iernii.

Steaua a reușit să câștige partida cu 4-0, marcând de câte două ori pe repriză.

Steaua a învins Progresul Spartac într-un amical, scor 4-0

”Militarii” au fost la controlul partidei încă din primele minute, dar golul a venit după jumătatea primei părți, când a marcat Alin Raicu, în minutul 29, cu un șut de la 16 metri, în urma unui corner prelungit.

Steaua a continuat să preseze și a făcut 2-0 în finalul reprizei, în minutul 42, prin tânărul Răzvan Florea. Acesta a punctat cu o lovitură de cap din careu, poziție centrală, în urma unei centrări din partea stângă a lui Mihai Dobrescu.

Daniel Oprița a schimbat mult la pauză, dar în partea secundă Steaua a marcat tot de două ori. Noul-venit Paulino Miguelez a punctat la numai trei minute de la reluare, de la 11 metri, după ce Valentin Bărbulescu a fost faultat în careu în urma unui corner.

Patru marcatori diferiți pentru Steaua în amicalul cu Progresul Spartac

Ultimul gol a venit după o fază colectivă spectaculoasă a Stelei, care a fost finalizată de David Maftei. În minutul 90, Bărbulescu i-a pasat elegant, din propria jumătate, pe culoar, iar tânărul lui Oprița și-a depășit ușor adversarul direct la capitolul viteză. A intrat în careu și a trimit balonul în poartă, din 11-12 metri.

La fel ca Daniel Oprița, și Andrei Erimia a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziție, printre care și jucătorii pe care îi testează, în special tineri de la academie.

  • Steaua, în prima repriză: Pletea (Iancu 30’) – Dumitru, Beța, Shehait (M. Marin 23’), Ilie, Dobrescu – Raicu, Sierra, Drăghici – Florea, Chunchukov.
    Steaua, în repriza secundă: Iancu (Frânculescu 60’) – Maftei, Avram, Vîrtej, Ceceri, Brumă – Mancuso, Bărbulescu, D. Matei – Ioniță, Miguelez.
  • Progresul Spartac, în prima repriză: Soare – S. Radu, Parfeon, E. Radu, Costea, Stîngă, A. Maftei, Pacionel, Tong, Chirițoiu, Dinache

Steaua, al doilea amical, a doua victorie. Progresul Spartac, două eșecuri în două amicale

De acum, Steaua va mai disputa patru meciuri amicale până la reluarea Ligii 2. Va întâlni, FC Bolintin Malu Spart (2 februarie), CSM Slatina (7 februarie), CSM Alexandria (10 februarie) și CFC Argeș (17 februarie).

În primul test al iernii, ”militarii” au trecut cu 5-0 de Agricola Borcea.

Până la reluarea Ligii 2, șase meciuri amicale mai are programate ultima clasată din divizia secundă. Urmează duelul cu Metaloglobus (1 februarie), Rapid U19 (3 februarie), ARO Câmpulung Muscel (7 februarie), SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

În primul amical, trupa lui Andrei Erimia a cedat cu 0-1 contra Dunărea Giurgiu.

Steaua vrea în play-off, Progresul Spartac e ca și retrogradată

”Militarii” au ca obiectiv intrarea în play-off. Încep anul de pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, locurile 8, 9 și 10.

Steaua este la un punct de poziția a 6-a, pe care se situează Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Progresul Spartac, în sezonul regular din Liga 2, mai are programate trei meciuri în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare).

În clasament e ultima, locul 20, cu 1 punct, la șapte puncte de locul 19, CSM Alexandria.

Meciul integral dintre Steaua și Progresul Spartac

https://www.youtube.com/watch?v=9Lx9qe_BcVQ

Foto și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-prejmerean-si-raul-steau-au-semnat-cu-gloria-buzau-19298222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-egala-cu-scm-ramnicu-valcea-in-primul-sau-amical-din-2024-19298214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-zatreanu-a-fost-imprumutat-la-cs-dinamo-19298210

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-spulberat-csc-dumbravita-intr-un-amical-19298191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-achizitii-dintr-un-foc-pentru-csc-dumbravita-ambii-jucatori-au-meciuri-inclusiv-in-prima-liga-19298180

Răzvan STÎNGĂ 27 Jan. 2024, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă