Steaua a făcut spectacol în primul amical, dar după pauză. Succes la scor cu Agricola Borcea

Andrei PASCU 21 Jan. 2024, 13:17 Liga 2

Steaua putea anula primul amical din perioada de pregătire de iarnă, din cauza vremii. Zăpada care a căzut în București sâmbătă dimineață putea duce la nedisputarea testului cu Agricola Borcea (locul 3 în Seria 3 din Liga 3). Până la urmă partida a avut loc, dar startul de meci a fost decalat cu câteva ore.

Startul întâlnirii de verificare era programat pentru ora 12:00, dar până la urmă a fost dat la ora 14:00.

Steaua – Agricola Borcea, 5-0

Jocul s-a disputat în Ghencea, pe terenul 4 al complexului, după ce gazonul a fost curățat cu ajutorul utilajelor. Steaua nu a avut emoții în privința desfășurării meciului, pe care l-a câștigat la scor, 5-0. Din cauza condițiilor meteo clubul ”militar” nu a mai transmis întâlnirea, dar a comunicat cum a decurs partida, marcatorii și pe cine a mizat Daniel Oprița.

Referitor la jucătorii utilizați, antrenorul clubului din Liga 2 i-a folosit și pe cei doi jucători nou-veniți, fundașul central Kevin Ceceri și mijlocașul Paulino Miguelez. Oprița a rulat tot lotul și probabil că așa va face până spre finalul seriei amicalelor, când va încerca să alinieze apoi cea mai bună echipă posibilă, pe care va urma să mizeze în campionat.

Steaua a disputat primul amical al iernii

Agricola Borcea nu s-a ținut rău în prima repriză cu Steaua din perspectiva scorului înregistrat pe tabelă. Clubul din divizia a doua a marcat abia în minutul 45, prin căpitanul Valentin Bărbulescu. După pauză s-a descătușat Steaua, când a punctat de patru ori și nu a lăsat adversarii să marcheze nici măcar golul de onoare.

S-a făcut 2-0 în minutul 57, când a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor Răzvan Florea, iar ulterior, în minutul 71, a punctat și Gabriel Dumitru. Două minute mai târziu Florea și-a trecut în cont dubla, iar în minutul 77 Tsvetelin Chunchukov a stabilit scorul final, 5-0.

Bulgarul a ratat și o lovitură de la 11 metri înainte să marcheze. În minutul 75 nu a înscris de la punctul cu var, dar apoi și-a luat revanșa.

  • Steaua, în prima repriză: Frânculescu – Maftei, Avram, Vîrtej, Ceceri, Brumă – Mancuso, Bărbulescu, Matei – Ioniță, Miguelez
  • Steaua, în repriza secundă: Pletea (Iancu 60) – Dumitru, Beța, Shehait, Ilie, Dobrescu – Raicu, Sierra, Drăghici – Florea, Chunchukov.

Steaua are următorul amical cu Progresul Spartac

De acum, Steaua va mai disputa cinci meciuri amicale până la reluarea Ligii 2. Va întâlni Progresul Spartac (27 ianuarie), FC Bolintin Malu Spart (2 februarie), CSM Slatina (7 februarie), CSM Alexandria (10 februarie) și CFC Argeș (17 februarie).

În continuare, ”militarii” au ca obiectiv intrarea în play-off. Încep anul de pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, locurile 8, 9 și 10.

Steaua este la un punct de poziția a 6-a, pe care se situează Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-si-radu-crisan-au-semnat-cu-gloria-buzau-19297780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-chindia-si-a-reziliat-contractul-si-merge-la-liderul-ligii-2-este-un-plus-pentru-echipa-pentru-lot-exclusiv-19297772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-crisan-trece-de-la-csc-selimbar-la-gloria-buzau-19297765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/kevin-ceceri-si-paulino-miguelez-au-semnat-cu-steaua-19297760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-unirea-alba-iulia-are-doua-achizitii-din-liga-2-si-tinteste-si-altele-19297749

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-jucatori-plecati-de-la-fk-miercurea-ciuc-19297741

Andrei PASCU 21 Jan. 2024, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă