Sekou Camara, triplă la debutul în tricoul lui Poli Iași! Echipa lui Costel Enache a câștigat la scor cu Bucovina Rădăuți, ultimul amical înainte de debutul în Liga 2. Concluziile antrenorului

Narcis POHOAȚĂ 24 Jul. 2021, 13:44 Liga 2

Poli Iași a încheiat seria meciurilor de pregătire cu o victorie clară, 4-1 (1-0) în deplasare cu formația de Liga 3 Bucovina Rădăuți.

Vedeta Iașiului în acest meci a fost atacantul Sekou Camara, venit sub formă de împrumut pentru un sezon de la FC Botoșani. La debutul pentru Poli, Kamara a marcat de trei ori, în minutele 39 (din pasa lui Francisc Cristea), 58 și 72 (din pasa lui Okan), a patra reușită a echipei pregătite de Costel Enache fiind semnată de Andrei Istrate, în minutul 46, după o lovitură liberă bine executată de Francisc Cristea.

Golul gazdelor a fost marcat de Robert Șpac, în minutul 76.

Ovidiu Mihalache a revenit la Poli Iași

Antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, a folosit următoarea echipă: L. Popescu (Brînză 46′, Axinte 70′) – Onea (Pelivan 88′), Cană, Fl. Plămadă, Al. Stan (Al. Zaharia 46′) – Okan (Moisă 85′) – Serediuc (Purcariu 85′), F. Cristea (Deretti 61′), Stoenac (Andr. Istrate 46′), Corobuță (I. Pop 69′) – Camara (Ov. Mihalache 75′).

Costel Enache l-a folosit în acest meci și pe Ovidiu Mihalache, 36 ani, experimentatul stoper ieșean căruia i-a expirat contractul cu Poli la finalul sezonului trecut având șanse să continue în Copou și în Liga 2.

”Mache” ar putea semna în zilele viitoare un nou contract cu Poli, însă, deocamdată, este în urmă cu pregătirea.

Nu au jucat în acest meci mijlocașii Târșa și Pușcaș, ambii din motive medicale.

Costel Enache: ”Rămân încă cu multe semne de întrebare, e absolut normal”

La final, antrenorul Costel Enache a admis că echipa sa mai are încă mult de lucru și a subliniat că victoria clară de la Rădăuți nu este un reper, ci doar o etapă în procesul de pregătire.

”A fost un test bun, am găsit condiții bune de joc. Rămân încă cu multe semne de întrebare, e absolut normal, suntem în căutări, la fiecare trei zile vine câte un jucător. Încercăm să le găsim locul în echipă, utilitatea, să vedem cu ce pot ajuta echipa. Sunt în căutarea unui sistem de joc care să fie eficient, pentru grupul nostru. Și azi am schimbat trei sisteme de joc, timpul a fost prea scurt să mă fixez pe ceva, plus că cei nou-veniți pot funcționa mai eficient într-un anumit sistem. E destul de greu, sunt încă confuz, avem mult de lucru, dar e absolut normal în procesul nostru de dezvoltare. Sper să folosim și ultima săptămână bine și eficient și să fim pregătiți pentru startul campionatului, astfel încât să venim cu un rezultat bun de la Ploiești. Nu voi lua rezultatul de azi ca un reper, e doar un pas în procesul lung de pregătire. Fluctuațiile o să apară foarte des la echipa noastră, pentru că nu suntem omogeni, nu avem încă sincronizare, avem foarte mulți jucători tineri și atunci și nivelul echipei va fi foarte fluctuant”, a declarat Costel Enache.

  • Meciul amical cu Bucovina Rădăuți a fost ultimul dinaintea startului sezonului pentru Poli Iași. În cele opt meciuri de pregătire, echipa ieșeană a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Poli Iași Under 19 (juniori), 11-0 cu LPS Iași (juniori), 1-0 cu Hușana Huși (Liga 3), 0-3 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3), 2-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 0-2 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1) și 2-3 cu Dacia Buiucani (Republica Moldova, Liga 2).

În prima etapă din Liga 2, Poli Iași joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Ploiești, cu Petrolul.

Foto: Cristian Plosceac / Bucovina Rădăuți
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 24 Jul. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă