Poli Iași, învinsă în Copou de o echipă de ligă secundă din Republica Moldova. Ștefan Cană, eliminat pentru un gest absolut stupid

Narcis POHOAȚĂ 21 Jul. 2021, 15:52 Liga 2
Poli Iași, învinsă în Copou de o echipă de ligă secundă din Republica Moldova. Ștefan Cană, eliminat pentru un gest absolut stupid

Politehnica Iași a suferit primul eșec pe teren propriu din perioada de pregătire, 2-3 (0-0) în amicalul cu Dacia Buciucani, din liga secundă a Republicii Moldova, meci disputat astăzi, 21 iulie 2021, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Copou.

După o primă repriză albă, în care gazdele au avut ocaziile mai clare, oaspeții s-au desprins în primul sfert de oră al părții secunde prin ”dubla” lui Lado Akhalaia (minutele 51 și 60), un vârf interesant venit din Italia, de la Inter Primavera, ce ar fi extrem de util și Iașiului, ambele goluri marcate după gafe uriașe în defensiva gazdelor. Poli a restabilit egalitatea prin reușitele lui Istrate (74, din penalty) și Asăvoaei (88), iar în al patrulea minut al prelungirilor moldovenii au marcat golul victoriei prin Bîtlan.

Tiberiu Serediuc, cel mai activ în prima parte

Antrenorul Costel Enache a început meciul cu o formulă pe care, cu două-trei excepții, ar putea să o alinieze și în deplasarea din prima etapă cu Petrolul: Axinte – Onea, Okan, Fl. Plămadă, Al. Stan – Cr. Pușcaș – Serediuc, Fr. Cristea, Stoenac, Corobuță – Al. Zaharia. Excepțiile sunt stoperul Okan, aflat încă în probe și mijlocașul stânga Corobuță, junior de la Under 19 și poate Zaharia, în locul acestuia putând apărea Istrate.

Și Poli nu s-a mișcat rău în prima parte, când și-a creat câteva bune ocazii prin Serediuc, Stoenac sau Plămadă, primul fiind cel mai activ jucător al gazdelor.

De cealaltă parte, Coricimar și Cravcescu l-au găsit la post pe Axinte cu două șuturi bune din afara careului.

Francisc Cristea, iertat de două eliminări. Ștefan Cană, eliminat după cinci minute de joc

Dincolo de remiza albă, în prima parte trebuie evidențiată în mod negativ nervozitatea excesivă a lui Francisc Cristea. Decarul Iașiului a scăpat ieftin cu doar un cartonaș galben, deși ar fi meritat cel puțin două cartonașe roșii. Pentru intrări destul de dure și proteste vehemente repetate, inutile.

Pentru un astfel de protest vehement inutil a fost eliminat Ștefan Cană, în minutul 51. Scăpat spre poarta Iașiului, atacantul oaspeților Lado a trecut ușor de Cană și a marcat pentru 1-0, după care stoperul ieșean împrumutat de la FCSB a avut o reacție nepermisă la adresa arbitrului. Și a fost eliminat direct, corect!

Un gest pentru care antrenorul Costel Enache și oficialii clubului ar trebui să-l taxeze prompt pe Cană, care a apucat să joace doar cinci minute, el intrând pe teren la pauză.

De altfel, Enache a trimis la startul reprizei secunde o altă echipă în teren (Laurențiu Popescu – intrat în minutul 30 în locul lui Axinte – Purcariu, Cană, Dobre, Ungurenașu – Călin – Aftanache, Deretti, Asăvoaei, Pop – Istrate), în minutul 50 Cană fiind înlocuit cu Moisă.

Poli Iași a reușit egalarea de la 0-2, însă basarabenii au mai marcat o dată în prelungiri

La 6 minute după gafa lui Cană a venit rândul lui Ungurenașu să o comită grav în apărare, acesta punându-i mingea pe tavă lui Lado la golul doi (60).

La 0-2, ieșenii au ieșit la joc și au reușit să restabilească egalitatea prin Istrate, dintr-un penalty scos tot de el, în minutul 74 și Asăvoaei (88), cu un șut superb.

Tot Asăvoaei a ratat cu ușurință o bună ocazie în repriza a doua când s-a complicat în doi metri după ce a fost excelent găsit în careu de Aftanache.

Când nimeni nu se mai aștepta, oaspeții au marcat golul victoriei în al patrulea minut al prelungirilor, prin Vasile Bîtlan, după o nouă bâlbă în defensiva ieșenilor.

Poli Iași: Axinte (L. Popescu 30) – Onea, Okan, Fl. Plămadă, Al. Stan – Cr. Pușcaș – Serediuc, Fr. Cristea, Stoenac, Corobuță – Al. Zaharia (Repriza I), L. Popescu (Brînză 60) – Purcariu, Cană (Moisă 50), Dobre, Ungurenașu – Călin – Aftanache, Deretti, Asăvoaei, Pop – Istrate (Repriza a 2-a). Au mai jucat în partea doua Pelivan și Stauciuc, acesta din urmă un atacant venit din Serie C, dar născut în județul Botoșani.

Dacia Buiucani: Dodon – R. Bejan, Rusnac, D. Baciu, Botnari – Jardan – Cravcescu, O. Martin, Crîcimar, Bivol – Namolovan. Au mai jucat: Bîtlan, Macovei, Lado, Pașa, Dosca, Harea, Bălan și Holodnicov.

La Poli nu a evoluat Marian Târșa, care va lipsi aproximativ două săptămâni după ce a suferit o ruptură musculară.

În următorul meci amical, Poli Iași va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, cu echipa de Liga 3 Bucovina Rădăuți.

În precedentele meciuri amicale, Poli Iași a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Poli Iași Under 19 (juniori), 11-0 cu LPS Iași (juniori), 1-0 cu Hușana Huși (Liga 3), 0-3 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 3), 2-1 cu Știința Miroslava (Liga 3), 0-2 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Liga 1).

REZUMATUL amicalului dintre Poli Iași și Dacia Buiucani:

Foto și video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 21 Jul. 2021, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă