Sclipirile lui Patrick Petre au făcut diferența între Ceahlăul și Bucovina Rădăuți, în Cupa României, iar nemțenii au ajuns în Play-off-ul competiției

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2023, 14:51 Cupa României
Sclipirile lui Patrick Petre au făcut diferența între Ceahlăul și Bucovina Rădăuți, în Cupa României, iar nemțenii au ajuns în Play-off-ul competiției

Ceahlăul Piatra Neamț a mai trecut un hop în Cupa României, calificându-se din Turul 3 în Play-off și mai are doar un pas de făcut până în faza grupelor competiției.

Miercuri, echipa din Liga 2 pregătită de Cristian Pustai s-a impus în deplasare cu scorul de 2-0 (0-0) în fața formației din Liga 3 Bucovina Rădăuți, prin dubla lui Patrick Petre, în minutele 49 și 63.

Patrick Petre a marcat de două ori, iar Ceahlăul a eliminat Bucovina Rădăuți din Cupa României

După o primă repriză albă, golgheterul din sezonul trecut al nemțenilor a făcut diferența cu două marcate în primele 18 minute ale reprizei secunde și a dus Ceahlăul în play-off.

Antrenorul Cristian Pustai a aliniat la startul partidei cu Bucovina Rădăuți o formulă complet schimbată față de cea folosită duminică, în campionat, cu CSM Reșița (scor 4-0). Intrat în repriza secundă în campionat, Patrick Petre a jucat titular la Rădăuți și a făcut diferența în repriza secundă, când a marcat ambele goluri ale partidei, în minutele 49 și 63.

Până la dubla sa, Patrick Petre a arătat poftă de joc și în prima parte, când a marcat un gol anulat pentru offside, în minutul 4, și a finalizat cu un șut scos de portarul Puianu o acțiune personală, în minutul 27. De cealaltă parte, bucovinenii au ratat o bună ocazie prin Popovici, în minutul 39, acesta fiind blocat de portarul Wynney.

La patru minute de la reluare, Patrick Petre a deschis scorul cu un lob de la marginea careului, peste portarul Puianu, după o pasă primită de la Ștefănescu. Imediat după golul primit, Bucovina a fost aproape de egalare prin Căinari (51), după care Ceahlăul a pus stăpânire pe joc.

Anton (55, șut prins de Puianu și 57, șut alături) și Josemar Agostinho (58, șut prins de portarul advers) au anunțat golul desprinderii, marcat de același Patrick Petre. În minutul 63, Moroșanu a recuperat o minge la mijlocul terenului, i-a pasat lui Alex Anton, acesta a continuat pentru Patrick Petre, care a pătruns în careu pe partea dreaptă și a înscris cu un șut la colțul lung.

Ceahlăul a trecut în această ediție a Cupei României de două foste colege din Liga 3

Cu un plus de experiență și de valoare, Ceahlăul nu a avut probleme în a gestiona avantajul până la final și s-a impus cu scorul de 2-0, calificându-se în Play-off-ul competiției, acolo unde poate pica la tragerea la sorți cu un adversar din prima ligă.

Pentru nemțeni, acesta a fost al treilea meci consecutiv fără gol primit, după 3-0 cu Șomuz Fălticeni (Turul 2 al Cupei României) și 4-0 cu CSM Reșița (etapa a 2-a a Ligii 2).

Pentru Ceahlăul urmează un nou meci în deplasare, de această dată în campionatul Ligii 2. În etapa a 3-a, elevii lui Cristian Pustai vor întâlni sâmbătă, 19 august, de la ora 11:00, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, echipă clasată pe locul 12 după primele două runde, cu 2 puncte, și deja eliminată din Cupa României.

  • Bucovina Rădăuți, fostă adversară a Ceahlăului în Liga 3 în ultimele sezoane, a ieșit acum din Cupa României după ce ajunsese în Turul 3 în urma victoriilor cu Viitorul Darabani (1-0 în deplasare, în Turul 1) și Foresta Suceava (1-1, 1-1, 6-5 la lovituri de departajare, acasă, în Turul 2).

”Ideea în Cupa României este să dăm minute cât mai multe tuturor jucătorilor. Lotul nostru este cu câte doi jucători pe post și este normal să aibă minute în joc oficial cât mai mulți dintre ei. Asta am făcut și la Fălticeni, asta vom face și la Rădăuți, pentru că până la un moment dat Cupa României te ajută din acest punct de vedere. Este o competiție oficială și îi poți ține pe toți într-o formă sportivă bună. Obiectivul în Cupă este ajungem cât mai sus posibil. Cu cât mergem mai mult, cu cât avem joc oficial pentru toată lumea. Datorită meciului de Cupă pot apărea schimbări între titulari, fapt care la noi s-a întâmplat deja”, spunea Cristian Pustai înaintea jocului contra echipei pe care a avut-o adversară în play-off-ul Ligii 3 în sezonul trecut.

Bucovina Rădăuți: Puianu – Alecsandru, Zango, Pintilei, Nistor, Bejenar (Ștefan 83), Grosu (Maftei 62), Netbai (Abe 83), Stroe (Hopulele 73), Căinari (Răutu 73), Popovici
Antrenor: Ovidiu Murariu

Ceahlăul: Wynney – Moroșanu, Lorenzo Fonseca, Petkov, Fărăgău (Moisii 81), Al. Anton, Copoț-Barb (Joao Jaquite 68), Forizs, Ștefănescu (Canea 91), P. Petre (Mat. Moraru 91), Josemar Agostinho (Rob. Ciobanu 68)
Antrenor: Cristian Pustai

Foto: Gelu Crăcană
Video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-resita-si-viitorul-pandurii-eliminate-din-cupa-romaniei-19280783

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/phoenix-buzias-a-eliminat-csm-resita-din-cupa-romaniei-19280761

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-nu-a-stat-la-discutii-cu-ghiroda-in-cupa-romaniei-19280758

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-s-a-calificat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-la-calarasi-19280755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Narcis POHOAȚĂ 17 Aug. 2023, 14:51 Cupa României
Pe aceeași temă