Ceahlăul s-a despărțit de doi dintre atacanții cu care a început sezonul. Unul a debutat la noua sa echipă cu trei goluri marcate

Marius ANGHEL 03 Sep. 2023, 00:30 Liga 2
Ceahlăul s-a despărțit de doi dintre atacanții cu care a început sezonul. Unul a debutat la noua sa echipă cu trei goluri marcate

Zilele trecute, Ceahlăul a bifat o nouă achiziție, prezentată de Marin Mitran, unul dintre cei care a îngropat FC Brașov, de unde a și venit fundașul Tudor Oltean, iar săptămâna este încheiată cu două despărțiri. Nemțenii au renunțat la încă un jucător care a pus umărul la promovarea nesperată, dar și la unul dintre mulții străini aduși de cuplul prezidențial Anton-Mitran.

Robert Ciobanu (24 ani), marcator a două goluri în acest debut de sezon, a fost trimis în Liga 3, iar aventura portughezului Josemar Balanga Agostinho (25 ani) s-a încheiat prematur.

Ciobanu a debutat deja la noua sa echipă și a marcat de trei ori într-un succes cu 4-2 în deplasare!

Josemar Balanga Agostinho a bălăngănit puțin la Ceahlăul!

După meciul de joi din Cupa României, cu ”U” Cluj, cedat cu scorul de 2-4 pe teren propriu în fața prim-divizionarei, Ceahlăul a anunțat despărțirea de doi jucători.

Prima a fost de portughezul Josemar Balanga Agostinho, utilizat în toate cele patru meciuri disputate de Ceahlăul în acest start de campionat, doar o dată a început ca titular, chiar la debut, contra Corvinului, când a fost înlocuit în minutul 54. Ulterior a intrat pe parcurs și în total a strâns circa 110 minute, fără să înscrie.

Pustai s-a convins repede de calitățile sale, fiindcă în pregătiri nu prea a avut timp, astfel că a decis renunțarea la el, lucru care s-a și întâmplat. El jucase ultima dată la Oriental Dragon, echipă din liga a patra din Portugalia!

”Mulțumim, Josemar Agostinho! Sănătate și mult succes mai departe!”, i-a transmis Ceahlăul.

Robert Ciobanu a fost împrumutat la Bucovina Rădăuți, unde a debutat cu trei goluri

Ulterior, sâmbătă, clubul nemțean a luat o altă decizie în această vară care a înfuriat fanii. După ce s-a renunțat la Răzvan Pîntea, cel mai vechi component al lotului, un tânăr îndrăgit de spectatori și considerat unul dintre jucătorii care au dus greul în sezoanele trecute, s-a decis ca și Robert Ciobanu să fie împrumutat la o altă echipă, tot în Liga 3.

Decizia este destul de surprinzătoare, ținând cont de rezultatele sale din acest start de campionat. În primul rând, în Liga 2, a jucat în toate cele patru meciuri, timp de circa 180 de minute, de două ori ca titular (4-0 cu Reșița și 2-0 la Viitorul Pandurii) și de două ori din postura de rezervă (1-2 la Corvinul și 0-1 cu CS Mioveni).

El este chiar primul marcator al ACSM Ceahlăul în Liga 2, în acel 1-2 cu Corvinul din prima rundă, când a înscris la puțin timp după ce a fost introdus pe teren.

A jucat și în cele trei meciuri din Cupa României, cu Fălticeni și ”U” Cluj ca titular, și cu Bucovina Rădăuți pe final. A fost cele care a marcat și a deschis drumul către victorie în partida cu Șomuz Fălticeni, însă nu a fost îndeajuns pentru Pustai, care a decis să renunțe la el.

”Robert Ciobanu pleacă sub formă de împrumut
Robert Ciobanu va juca în continuarea sezonului 2023-2024 pentru CSM Bucovina Rădăuți, în Liga 3.
Mulțumim, Robert Ciobanu! Sănătate și mult succes!”, a informat Ceahlăul.

În ziua în care Ceahlăul a anunțat împrumutul lui Ciobanu la Rădăuți, jucătorul a și debutat pentru Bucovina în deplasarea de la CSM Bacău, în etapa a 2-a a Ligii 3, și a înscris nu mai puțin de trei goluri, primul din penalty, în succesul cu 4-2.

  • Ceahlăul îi mai are ca atacanți pe Mihai Neicuțescu (24 ani) și pe albanezii Azdren Llullaku (35 ani) și Santiago Selmani (21 ani).

Ceahlăul joacă duminică la Tunari, cu CS Tunari

Așadar, Cristian Pustai nu-i va mai avea la dispoziție pe cei doi jucători începând de acum, iar lista se poate mări zilele acestea, ținând cont că perioada de transferuri de vară se încheie în curând, iar cei care nu l-au convins pe antrenor în aceste meciuri din startul sezonului nu vor mai avea apoi posibilitatea să plece și să joace la alt club până la următoarea perioadă de transferuri.

Ceahlăul a plecat sâmbătă dimineață spre București, iar în drumul său spre Capitală s-a oprit la Adjud pentru a efectua un antrenament.

Echipa joacă duminică, de la ora 11:00, la Tunari, cu o altă nou-promovată, CS Tunari, în etapa a 5-a a Ligii 2.

Ceahlăul are 6 puncte acumulate după primele patru etape și ocupă, momentan, locul 8, cu posibilitatea de a urca cel mai sus pe locul 4. CS Tunari are un start și mai slab, se află pe poziția a 19-a, cu 1 puncte.

Va fi al treilea joc contra unei nou-promovate, până acum pierzându-l pe cel cu Corvinul, 1-2 la Hunedoara, și câștigându-l pe cel cu CSM Reșița, 4-0 la Piatra Neamț.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

Marius ANGHEL 03 Sep. 2023, 00:30 Liga 2
Pe aceeași temă