Programul primei etape a noului sezon de Liga 2! Jumătate dintre meciuri vor fi televizate. Petrolul – Poli Iași, primul joc transmis în direct în ediția 2021-2022. Partida Steaua – FK Csikszereda a fost mutată

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jul. 2021, 17:50 Actualizat: 23 Jul. 2021, 20:01 Liga 2
Programul primei etape a noului sezon de Liga 2! Jumătate dintre meciuri vor fi televizate. Petrolul – Poli Iași, primul joc transmis în direct în ediția 2021-2022. Partida Steaua – FK Csikszereda a fost mutată

Weekendul următor este cel mai așteptat moment al verii pentru majoritatea suporterilor echipelor de fotbal care în noul sezon vor evolua în campionatul Ligii 2.

La 31 iulie 2021 începe ediția 2021-2022 a eșalonului secund, una care va avea la start formațiile: FC Hermannstadt, Astra, Politehnica Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda, SSU Politehnica Timișoara, Unirea Constanţa, Petrolul Ploieşti, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, FC Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Dacia Unirea Brăila, Steaua Bucureşti, FC Brașov Steagul Renaște, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej.

Lupta pentru promovare rămâne pe aceleași coordonate ca în sezonul trecut. Primele două clasate din play-off vor accede direct în Liga 1, iar locurile 3 și 4 vor juca baraj de promovare cu clasatele pe locurile 8, respectiv 7 în play-out-ul Ligii 1.

Petrolul – Poli Iași, primul meci televizat din ediția 2021-2022 a Ligii 2

Prima etapă a noului sezon de Liga 2, unul în care se va desfășura pentru început doar jocuri tur, apoi urmând play-off-ul, respectiv play-out-ul, debutează sâmbătă următoare, la 31 iulie, când, la ora 11:00, sunt programate nu mai puțin de șase meciuri din totalul de zece. Ripensia, Unirea Dej, CS Comunal Șelimbăr, Astra, Concordia Chiajna și Petrolul vor fi gazdele, iar dintre toate, meciul de la Ploiești va fi televizat.

Partida dintre Petrolul și Poli Iași va fi, astfel, primul joc din ediția nouă de Liga 2 care se va vedea la tv, pe cele trei posturi care au achiziționat din nou drepturile de transmisie pentru următorii trei ani, DigiSport, TelekomSport și LookSport.

Tot sâmbătă, dar de la ora 13:30, începe meciul FC Hermannstadt – FC Buzău, și el transmis în direct.

FC Brașov Steagul Renaște, prima echipă dintre nou-promovate care va fi televizată acasă

Duminică, 1 august, este programat un singur meci. De la ora 12:00, la Brașov, pe stadionul Tineretului, se dispută partida dintre nou-promovata FC Brașov Steagul Renaște, echipa care a cesionat locul de la Corona Brașov, și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Este una dintre cele cinci opțiuni ale televiunilor pentru această etapă, fiind considerat un meci atractiv. Ca și în sezonul trecut, televiziunile deținătoare de drepturi au varianta de a alege patru sau cinci partide pe etapă pe care să le transmită în direct.

Echipa din Brașov este prima dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2 care va fi televizată. A doua este Steaua.

”U” Cluj – SSU Poli se joacă marți, Steaua – FK Csikszereda va fi mutat miercuri

Ultimele două jocuri ale etapei ar fi trebuit să se dispute ambele în ziua de marți, 3 august.

”U” Cluj – SSU Poli, unul dintre derby-urile rundei, rămâne în picioare pentru acea zi, de la ora 18:00.

În schimb, meciul Steaua – FK Csikszereda, stabilit inițial pentru ziua de marți, de la ora 21:00, a fost mutat a doua zi, din informațiile Liga2.ro.

Partida din Ghencea va fi mutată pentru ziua de miercuri, 4 august, tot de la ora 21:00, asta după ce jocul tur al campioanei CFR Cluj din turul 3 preliminar al Champions League, în cazul în care va trece de Lincoln Red Imps FC (2-1 în tur, în deplasare), în care va întâlni învingătoarea dintre Slovan Bratislava sau BSC Young Boys (0-0 în tur), a fost mutat de miercuri pentru marți, din informațiile Liga2.ro.

UPDATE: FRF a modificat programul meciului dintre Steaua și FK Csikszereda, confirmând astfel informația furnizată de Liga2.ro, și l-a mutat de marți pe miercuri, însă va avea loc de la ora 20:30, nu 21:00.

Astfel, prima etapă a Ligii 2 se va desfășura pe durata a cinci zile. Va începe sâmbătă, 31 iulie, și se va încheia miercuri seară, 4 august.

  • Ca de obicei, toate meciurile din Liga 2 vor fi transmise în format LIVE-TEXT de Liga2.ro, singurul site care se ocupă exclusiv cu promovarea fotbalului din liga secundă.

Program meciuri etapa 1 Liga 2:

sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 11:00
Ripensia Timișoara – Dunărea Călărași
Unirea Dej – Unirea Slobozia
CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila
Astra – Metaloglobus București
Petrolul Ploiești – Politehnica Iași – DigiSport, TelekomSport și LookSport
Concordia Chiajna – Unirea Constanța

sâmbătă, 31 iulie 2021, ora 13:30
FC Hermannstadt – FC Buzău – DigiSport, TelekomSport și LookSport

duminică, 1 august 2021, ora 12:00
FC Brașov Steagul Renaște – Viitorul Pandurii Târgu Jiu – DigiSport, TelekomSport și LookSport

marți, 3 august 2021, ora 18:00
Universitatea Cluj – SSU Politehnica Timișoara – DigiSport, TelekomSport și LookSport

miercuri, 4 august 2021, ora 20:30
Steaua București – FK Csikszereda – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jul. 2021, 17:50 Actualizat: 23 Jul. 2021, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă