Progresul Spartac a câștigat ultimul amical înainte de debutul în Liga 2. I-a învins noua echipă a lui Andrei Cristea

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 16:43 Liga 2

Progresul Spartac a câștigat cu scorul de 2-1 (1-0) posibilul ultimul ei amical, cu Înainte Modelu, înainte de startul noului sezon de Liga 2, ediția 2023-2024.

Echipa bucureșteană a fost ultima retrogradată în Liga 3 la finalul ediției 2022-2023, însă în acest moment este programată să organizeze sâmbătă, 5 august, meci în prima etapă a campionatului, rămânerea sa în Liga 2 fiind posibilă datorită locului vacant apărut în urma faptului că FC Brașov nu a obținut certificarea pentru a continua în eșalonul secund.

FC Brașov a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) neacordarea nici la Apel a certificării de către Administraţia de licenţiere a FRF, ar fi trebuit să primească un răspuns până duminică, 30 august, însă verdictul se amână, din cauza faptului că a recuzat arbitrul TAS.

Progresul Spartac, victorie cu Înainte Modelu în ultimul amical înainte de debutul în Liga 2

Progresul Spartac s-a reunit în data de 5 iulie pentru pregătirea noului sezon, neștiind în mod clar dacă va continua în Liga 3 sau în Liga 2, încă de la acel moment existând zvonuri că ar putea rămâne în eșalonul secund fiindcă vor fi probleme cu certificările.

Până acum a disputat patru jocuri amicale, ultimul având loc sâmbătă, la Modelu, pe terenul Bazei Sportivă ”Vasile Enache”, unde a întâlnit echipa din Liga 3 Înainte, pe care o poate avea chiar colegă de campionat în situația în care ar continua totuși în al treilea eșalon. Momentan, Progresul Spartac este cu gândul la Liga 2, din moment ce este programată să joace în această competiție cât FC Brașov nu și-a rezolvat situația la TAS.

Cu 2-1 a câștigat echipa antrenată de Andrei Erimia jocul de la Modelu, prin golurile marcate de fundașul central Nicolae Leafu. Primul a avut loc în minutul 14, după un corner executat de Mario Dumitru, iar al doilea a venit în urma unei lovituri libere de pe stânga executată de Eugen Lixandru, în minutul 82.

Pentru Înainte Modelu, preluată în această vară de antrenorul Andrei Cristea, a marcat Alexandru Muscă, din penalty, în minutul 51.

Progresul Spartac a început în următoarea formulă: Soare – Leafu, Parfeon, G. Apostol – M. Dumitru, Purice, Al. Dițu, Andr. Grigore – Ohaci, Tong, Fîrținescu
Au mai intrat: Paraschiv, Balaceanu, Coseru, Lixandru, Andr. Popescu, Mihalcea și Matache.

”În posibil ultimul amical al verii, jucătorii bleu-albaștri au avut parte de un meci de pregătire util în deplasare la Înainte Modelu, reușind să obțină o victorie împotriva formației care a încheiat în Play-Off-ul Ligii a 3-a, în sezonul trecut.
O performanță bună din partea clubului nostru astăzi, aceștia reușind să țină mai mult de balon, dar și să atace mai des poarta călărășenilor. Inspirația ofensivă a venit, de data aceasta, din departamentul defensiv, cele două goluri fiind marcate din două lovituri cu capul ale fundașului Nicolae Leafu, în prima repriză din centrarea dintr-o lovitură de colț executată de Mario Dumitru, iar pe final de meci în urma unei lovituri libere centrate de Eugen Lixandru. Din păcate, nici partida de azi nu a venit fără gol primit, Alexandru Muscă executând o lovitură de pedeapsă spre începutul reprizei secunde.
Din ansamblu, o victorie bună de moral pentru progresiști, înaintea începutului de sezon, iar în practică și un test util pentru pregătirea finală a lotului și a abordării tactice din campania care urmează!
Felicitări, băieți!”, a transmis Progresul Spartac după acest joc.

Altfel trei amicale jucate de Progresul Spartac în perioada de pregătire

În această perioadă de pregătire de vară efectuată în ultima lună, Progresul Spartac a mai disputat trei jocuri amicale, două cu echipe din Liga 2, Concordia Chiajna (7 iulie, scor 0-7) și CS Mioveni (15 iulie, scor 1-2), și unul cu o formație din Liga 3, CS Dinamo (22 iulie, scor 2-2).

Conform programului inițial, când nu știa dacă va continua în Liga 2, echipa își stabilise teste și cu Înainte Modelu, Unirea Bascov (acasă, 5 august), Agricola Borcea (deplasare, 12 august) și Dunărea Giurgiu (deplasare, 19 august). În cazul în care va continua în Liga 2, așa cum se preconizează în acest moment, echipa fiind programată în campionat, atunci ultimele trei jocuri pică.

Dacă va rămâne în Liga 2, atunci Progresul Spartac va fi la a doua prezență, chiar consecutivă, în istoria sa în acest campionat.

Progresul Spartac vrea să continue în Liga 2: ”DA, vrem din tot sufletul, DA, suntem pregătiți”

FC Brașov și-a asigurat sportiv menținerea în Liga 2 prin ocuparea locului 1 în Grupa B a play-out-ului, în timp ce Progresul Spartac (locul 5 în Grupa B de play-out) a mers în barajul de menținere cu Metaloglobus București (locul 5 din Grupa A a play-out-ului Ligii 2), unde a cedat la lovituri de departajare cu scorul de 3-5, după 0-0 în returul de la Buftea și 1-1 în turul de la Clinceni.

FC Brașov nu a obținut certificarea pentru a continua în Liga 2, a apelat la TAS, iar până să primească un verdict în locul ei în campionat joacă Progresul Spartac. Echipa lui Dan Alexa a avut mai multe atacuri asupra FRF în ultimele zile, semn că e posibil să anticipeze un verdict negativ în cazul său.

În schimb, Progresul Spartac a comunicat public săptămâna trecută că este pregătită să continue în Liga 2.

”În ultima vreme, mulți oameni de fotbal ne-au pus întrebarea dacă chiar vrem să jucăm în Liga 2, având în vedere poziția rezervată pe care am avut-o în privința litigiului dintre FC Brașov și FRF, ajuns acum la TAS.

Vrem să răspundem acum tuturor acestora printr-un DA răspicat: DA, vrem din tot sufletul să jucăm din nou în Liga 2, și DA, suntem pregătiți să facem asta chiar dacă verdictul vine cu doar câteva zile înainte de primul meci oficial al sezonului! Am demonstrat prin prestația de anul trecut că putem face față la acest nivel, pierzând barajul doar la ultimul penalty, în condițiile în care am jucat toate meciurile în deplasare sau pe teren neutru și am avut echipa cu cea mai redusă medie de vârstă din competiție. Am păstrat nucleul de bază al formației din sezonul trecut, am “repatriat” foști jucători care nu au nevoie de prea multă omogenizare cu restul lotului și vrem să lansam o nouă generație (2005-2006) de juniori de perspectivă crescuți în propria academie.

Am încercat, deși nu suntem deloc indiferenți la verdictul TAS, să nu ne implicăm prea mult într-un litigiu în care nu suntem în mod oficial parte. Urmărim însă cu maxim interes subiectul și sperăm că TAS nu poate decât să confirme o decizie fără echivoc a comisiei de specialitate din FRF, care nu putea respinge certificarea unei echipe decât pentru motive extrem de temeinice”, a transmis Progresul Spartac.

Progresul Spartac întâlnește CSC Dumbrăvița, la Buftea, în prima etapă a Ligii 2

În prima etapă a Ligii 2, Progresul Spartac este gazdă în meciul cu CSC Dumbrăvița, programat sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00.

Pe site-ul FRF, partida este stabilită să aibă loc pe terenul sintetic al CNAF Buftea, acolo unde trupa lui Erimia și-a disputat în mare parte jocurile în sezonul trecut de Liga 2.

Cum propria arenă, din București, nu și-a putut-o omologa, Progresul Spartac și-a desfășurat jocurile de acasă în sezonul 2022-2023 fie la Clinceni, fie la baza FRF de la Buftea.

Progresul Spartac și-a transmis în direct amicalul cu Înainte Modelu:

Foto: Înainte Modelu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-invinsa-de-sepsi-osk-2-19278427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-atac-asupra-administratiei-de-licentiere-a-frf-19278335

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-in-liga-2-sau-3-19278058

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-cristea-numit-antrenor-principal-in-liga-3-19275457

Marius ANGHEL 31 Jul. 2023, 16:43 Liga 2
Pe aceeași temă