Petru Cadar a primit titlul de cetățean de onoare al Brașovului: ”Mă bucur că activitatea mea de fotbalist este și acum apreciată”

Adi MARICA 22 Dec. 2023, 22:41 Diverse
Petru Cadar a primit titlul de cetățean de onoare al Brașovului: ”Mă bucur că activitatea mea de fotbalist este și acum apreciată”

Înaintea Crăciunului, Petru Cadar (75 de ani), fotbalist important al Brașovului, a mai primit o distincție pentru performanțele sale sportive. A fost numit cetățean de onoare al municipiului.

Consiliul Local al Municipiului Brașov a aprobat în ședința din 31 octombrie 2023 proiectul de hotărâre venit la inițiativa Despărțământului Central ”Astra” Braşov, reprezentat de preot profesor doctor Vasile Oltean și al Asociației Culturale ”Aurel A. Mureșianu”, reprezentată de Adrian Toth, susținuți în acest demers de consilierul local Marius Valentin Potea.

Cadar a primit diploma de cetățean de onoare al Brașovului înaintea ședinței de CL care a avut loc joi, 21 decembrie. ”Este o zi de sărbătoare pentru mine și vreau să vă mulțumesc tuturor. Mă bucur că activitatea mea de fotbalist la Steagu Roșu Brașov este și acum apreciată”, le-a spus Cadar consilierilor locali care l-au aplaudat la scenă deschisă pe fostul fotbalist.

Petru Cadar, fotbalist de legendă al Brașovului, cetățean de onoare!

Petru Cadar a împlinit recent 75 de ani! A jucat timp de la 11 ani pentru Steagul Brașov. A strâns 250 de meciuri, dintre care 188 în Liga 1, și a înscris 14 goluri (9 în Liga 1, două în Liga 2, două în Cupa României, 1 în Cupa UEFA).

După terminarea carierei de fotbalist, Cadar a fost arbitru, apoi antrenor și observator. A antrenat în două rânduri în Liban. În țară a antrenat echipele Victoria Brașov, Torpedo Zărnești și Aripile Ghimbav.

Cadar a declanșat ”nebunia” în meciul de poveste cu Beșiktas

Petru Cadar este fotbalistul care a declanșat ”nebunia” din meciul de poveste cu Beșiktas.

În data de 2 octombrie1974, ”stegarii” câştigau cu 3-0 meciul retur din Cupa UEFA cu Beşiktas, după ce în tur, la Istanbul, adversarii se impuseseră cu 2-0.

În returul disputat la Braşov, turcii au rezistat eroic până în finalul meciului, atunci când şi spectatorii au început să plece de la stadion. Petre Cadar a fost cel care a declanşat ”nebunia” pe Tineretului cu un gol marcat în minutul 88, iar Şerbănoiu reuşea o dublă în prelungiri, prin care românii obţineau o calificare istorică.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/finantatorul-fotbalist-al-unei-echipe-din-liga-3-suspendat-mai-multe-etape-de-frf-19296400

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pe-modelul-cosmin-achim-jucatorul-de-la-olimpic-zarnesti-suspendat-de-frf-pentru-ca-a-jucat-la-pariuri-parat-de-iubita-sa-reactiile-oficialilor-clubului-din-liga-3-19296357

https://liga2.prosport.ro/special/top-100-echipe-cu-denumiri-amuzante-in-romania-lui-2023-19288161

https://liga2.prosport.ro/special/petru-cadar-o-stea-pe-bolta-fotbalului-brasovean-19287229

Adi MARICA 22 Dec. 2023, 22:41 Diverse
Pe aceeași temă