FC Brașov U19 a pierdut 26 de puncte din cauza echipei de seniori a clubului, retrogradată în vară din Liga 2 și desființată! Marian Constantinescu: ”Toți ne cântă prohodul, dar noi încă rezistăm!”

Adi MARICA 28 Dec. 2023, 13:09 Juniori
FC Brașov U19 a pierdut 26 de puncte din cauza echipei de seniori a clubului, retrogradată în vară din Liga 2 și desființată! Marian Constantinescu: ”Toți ne cântă prohodul, dar noi încă rezistăm!”

Noul FC Brașov și-a sistat, în vară, activitatea la nivel de seniori după ce nu a primit certificarea pentru Liga 2 și a fost retrogradată de Federația Română de Fotbal, dar activitatea clubului continuă la nivelul echipelor de juniori.

Din cauza datoriilor înregistrate cu echipa de seniori, în cei doi ani de activitate, întregul club are de suferit acum.

Marian Constantinescu, despre depunctările suferite de FC Brașov U19: ”Plătim pentru greșelile de la echipa de seniori”

Opt depunctări consecutive dictate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF au adus la o penalizare de 26 de puncte pentru FC Brașov U19, echipă care evoluează în play-off-ul Campionatului Național U19. Cea mai mare grupă de juniori a clubului are de suferit din cauza echipei de seniori.

”Noi plătim pentru greșelile echipei de seniori. Toată lumea a dat bir cu fugiții de la club, nu și noi! Am intrat cu 18 puncte în play-off și acum am ajuns la -1! Am jucat patru meciuri în play-off, două victorii, un egal și o înfrângere, și suntem pe locul 6 în serie. Dacă nu aveam aceste serie de depunctări, eram pe locul 4. Mă macină această situație și chiar nu mai urmăresc clasamentul pe site-ul FRF. Chiar dacă FRF va continua să ne ia puncte, noi ne ținem clasamentul nostru! Suntem calificați și în optimile Cupei României, unde obiectivul meu este să ajungem în finală! Nu cred că FRF ne va exclude din campionat, mai avem șase etape de jucat și le vom juca! Chiar nu cred că FRF s-a mai confruntat cu o asemenea situație”, spune Marian Constantinescu, fost fotbalist în prima ligă, acum antrenorul echipei U19 a FC Brașov.

”Nu vreau să dau bir cu fugiții”

Deși echipa își desfășoară activitatea exclusiv pe banii părinților, Marian Constantinescu nu dezarmează.

”Din luna septembrie, când a început campionatul, părinții sunt sponsorii echipei. Aceștia asigurând toate costurile legate de antrenamente, organizarea meciurilor și deplasări. Toți ne cântă prohodul și așteaptă excluderea echipei din competiții, dar noi rezistăm! La finalul sezonului de toamnă, părinții au organizat un dineu pentru echipă și mesajul lor a fost unul ferm că vor să continue. Până la capăt!”, a mai spus Constantinescu.

  • Celelalte echipe cu care se află FC Brașov în serie sunt: CS Mioveni (35 puncte), CSC Șelimbăr (32), FC Hermannstadt (30), SCM Râmnicu Vâlcea (22) și FC Interstar Sibiu (20).

”Multă lume mă întreabă: «Măi, de ce mai stai?» Eu sunt neplătit din luna mai! Nu vreau să dau bir cu fugiții. Am o carieră în spate ca jucător și acum, ca antrenor, nu voi părăsi corabia la greu. Simt că i-aș dezamăgi și pe copii și pe părinți. Ce va fi în vară, chiar nu știu.”
Marian Constantinescu, antrenor FC Brașov U19

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/petru-cadar-a-primit-titlul-de-cetatean-de-onoare-al-brasovului-19296486

https://liga2.prosport.ro/liga-3/finantatorul-fotbalist-al-unei-echipe-din-liga-3-suspendat-mai-multe-etape-de-frf-19296400

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pe-modelul-cosmin-achim-jucatorul-de-la-olimpic-zarnesti-suspendat-de-frf-pentru-ca-a-jucat-la-pariuri-parat-de-iubita-sa-reactiile-oficialilor-clubului-din-liga-3-19296357

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/mugurel-buga-deplange-starea-fotbalului-brasovean-19296179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-antrenor-19296061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-baza-sportiva-din-zarnesti-trebuia-sa-fie-gata-din-2022-19295929

Adi MARICA 28 Dec. 2023, 13:09 Juniori
Pe aceeași temă