FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2! Clubul a atacat decizia

Adi MARICA 05 Jul. 2023, 14:07 Liga 2
FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2! Clubul a atacat decizia

Administraţia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal nu a acordat echipei FC Brașov certificarea pentru participarea în ediţia 2023/2024 din Liga 2!

Se pare că la dosarul depus de FC Brașov au fost probleme la criteriul financiar.

Surse din cadrul clubului brașovean susțin pentru Liga2.ro că ”problemele sunt minore”, iar clubul va obține fără mari eforturi dreptul de a juca și sezonul viitor în Liga a 2-a, după ce va face apel.

Clubul nu va scăpa, însă, de o penalizare financiară fiindcă nu a primit din prima certificarea.

UPDATE: Administraţia de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal nu a acordat echipei FC Brașov certificarea pentru participarea în ediţia 2023/2024 din Liga 2! FC Brașov confirmă informațiile Liga2.ro.

În urma informaţiilor apărute în mass-media, FC Braşov comunică următoarele: Este adevărat că deocamdată Administrația de Licențiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal nu a acordat echipei certificatul pentru participarea în ediţia 2023/2024 din Liga 2. Motivul de refuz este criteriul financiar, însă nu din cauza datoriilor ci din modul de prezentare a situaţiei financiare.

Au fost câteva neclarităţi la care comisia de licenţierea a avut mai multe semne de întrebare. Acesta fiind motivul pentru care s-a dat propunere de refuz. Ținem să menționam faptul că FC Braşov nu are datorii către angajați, nici către jucători, nici către staff-ul tehnic şi nici către cel administrativ în perioada de referință pentru licențiere, la finalul anului 2022, astfel că, din punctul nostru de vedere nu există motive întemeiate ca licenţa să fie refuzată pentru sezonul 2023/2024.

FC Braşov a formulat deja apel la această decizie şi deja se lucrează la documentele care erau neclare pentru comisie”, precizează clubul brașovean.


Probleme peste probleme la FC Brașov

Dan Alexa are toate motivele să fie îngrijorat. La club domnește haosul prin birouri, echipa nu are președinte, iar în afara a doi-trei angajați, celorlalți le-au expirat contractele la 30 iunie. Situația este identică și la Centrul de Copii și Juniori al FC Brașov, unde toți antrenorii au încheiat contractele.

UPDATE: Dacă managerul Bogdan Petric nu a fost de găsit, secretarul general al FC Brașov, Cristian Mățău,afavorit să fie numit președinte, a reacționat într-o intervenție la Radio România Brașov.

Strict pe criteriul financiar, care ar fi motiv de refuz, nu sunt probleme. Problema a fost la modul de prezentare a situațiilor. De acolo au ieșit niște semne de întrebare și neclarități, iar din acel motiv ei au dat propunere de refuz, în stadiul acesta.

Nu, probleme financiare pe ordinul datoriilor către angajați, inclusiv jucători, nu există”, a spus Cristian Mățău.


Mai mult, deși era programat un cantonament la Săcele în perioada 3-15 iulie, acesta a fost amânat pentru săptămâna viitoare, iar acum oficialii echipei caută de zor o nouă locație.

La începutul acestei săptămâni, jucătorii brașoveni au primit și o veste bună, au primit un salariu restant.

FC Brașov, acord cu primul fotbalist

FC Brașov s-a înțeles cu Ciprian Perju, un fotbalist de 27 de ani care poate juca fundaș central, dar și fundaș stânga, el urmând a fi prima achiziție a clubului în actuala pauză de vară.

Jucătorul originar din Buzău are un acord cu clubul brașovean, iar atunci când i se va ridica interdicția la transferuri, contractul va intra în vigoare. Acesta a și început antrenamentele sub comanda lui Dan Alexa.

În sezonul recent încheiat de Liga 2, Ciprian Perju a evoluat la Unirea Slobozia în 17 jocuri din totalul de 25, 14 ca titular și a înscris un gol.

FC Brașov a cedat în amicalul cu CFR Cluj 

Referitor la amicalul cu CFR Cluj, FC Brașov a pierdut cu 1-3, 1-2 la pauză.

Prima repriză a fost controlată autoritar de fosta campioană a României, iar Jefte Betancor și Philip Otele au fost de neoprit de fundașii lui Dan Alexa.

Pentru formația din Liga 2 a punctat Andrei Lascu, înainte de pauză. Acum, următorul meci amical pentru FC Brașov este programat sâmbătă, de la ora 17.00, cu Olimpic Zărnești, formație din Liga 3.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-cedat-la-doua-goluri-diferenta-in-amicalul-cu-cfr-cluj-dan-alexa-era-clar-ca-o-sa-suferim-dar-am-aratat-bine-in-multe-momente-19276803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-acord-pentru-primul-transfer-al-verii-a-batut-palma-cu-un-jucator-de-la-unirea-slobozia-dan-alexa-are-la-antrenamente-si-un-tanar-intors-de-la-farul-19276715

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surprize-surprize-in-valea-domanului-csm-resita-nu-a-obtinut-certificarea-pentru-liga-2-cristian-bobar-este-increzator-in-apel-19276812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-inca-il-mai-asteapta-pe-jordan-gele-inapoi-la-selimbar-l-am-primi-cu-bratele-deschise-antrenorul-sibienilor-despre-cum-decurge-pregatirea-si-ce-si-mai-doreste-19276792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-lot-de-22-de-jucatori-in-cantonament-19276762

Adi MARICA 05 Jul. 2023, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă