FC Brașov, fără certificare pentru Liga 2! UPDATE: Reacția conducerii

Adi MARICA 11 Jul. 2023, 15:54 Liga 2
FC Brașov, fără certificare pentru Liga 2! UPDATE: Reacția conducerii

FRF a anunțat oficial că FC Brașov nu a primit certificarea pentru participarea în sezonului 2023/2024 din Liga 2.

22 de cluburi au primit certificarea pentru stagiunea următoare, printre  acestea fiind și Ripensia Timișoara, Poli Timișoara și Progresul Spartac, echipe retrogradate în Liga 3, dar care acum vânează locul Brașovului.

Ultima șansă pentru FC Brașov, la TAS!

FRF a anunțat că FC Brașov va merge la TAS, iar termenul limită pentru judecarea cazului este 30 iulie. Campioanatul Ligii a 2-a va începe pe 5 august!

Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte a contestat la TAS hotărârile Comisiilor de licenţiere, iar soluţionarea acestui recurs va avea loc până cel târziu la data de 30 iulie 2023.

În cazul în care Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte primeşte un răspuns favorabil din partea TAS, vom reveni cu o actualizare a informaţiilor prezentate mai sus”, se arată în comunicatul de presă al FRF.

UPDATE: FC Brașov anunță că FRF poate întoarce decizia!

La o zi după ce Administrația dr Licențiere a FRF a anunțat că FC Brașov nu a primit certificarea pentru Liga 2, clubul brașovean a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă.

FC Braşov a depus deja contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei Federației Române de Fotbal prin care clubul a fost înștiințat că nu a primit licența pentru participarea în sezonul competițional 2023/2024 al Ligii a 2-a.

Comisia de Apel a FRF a decis să nu acorde licenţă clubului, iar motivul de refuz a fost criteriul financiar. Menționăm încă odată că nu din cauza datoriilor, ci din cauza modului de prezentare, asta pentru că actele au fost trimise destul de târziu.

Deja au început demersurile pentru prezentarea care va fi făcută la TAS. Au fost pregătite toate documentele şi în cursul zilei de mâine vor fi trimise către instanța care va judeca cazul.

Veștile bune însă sunt că încă este posibil ca dosarul să nu se judece la TAS. Asta deoarece actele se trimit şi către FRF care poate întoarce decizia şi să acorde licenţa dacă documentele sunt în regulă.

În cazul în care nu face acest lucru, Tribunalul de Arbitraj Sportiv trebuie să ia o decizie până cel târziu în data de 30 iulie”, precizează clubul brașovean.


UPDATE: Ședință în vestiar, a lui Dan Alexa, înaintea antrenamentului de marți dimineață!

Pentru jucători este o zi grea. Am discutat cu ei și le-am spus care este situația, exact ceea ce știu și că eu. Cred cu tărie că situația se va rezolva pentru că s-a schimbat ceva la dosar în ultimele două săptămâni.

Este un moment dificil, ei sunt jucători sub contract și trebuie să se pregătească în continuare. Am mare încredere în ei, au demonstrat că au caracter și au înțeles situația “, a spus Alexa.

De dosarul de licențiere de la FRF s-au ocupat secretarul Cristian Mățău și directorul economic Lasdislau Opra. Mățău spune că dosarul va fi trimis miercuri la TAS, clubul a angajat un avocat și că taxa de procedură a fost achitată. Mățău consideră că ”sunt 80% șanse la un verdict favorabil la TAS “.

Dan Alexa: ”Am tratat foarte ușor apelul”

Dan Alexa consideră c㔄greșeli tehnice la dosar“ , dar și tratarea superficială a apelului, au dus la decizia Administrației de Licențiere din cadrul FRF.

”Chirurgul” spune că în ultimele săptămâni, mai mulți specialiști au fost aduși să se ocupe de dosar și de aici optimismul afișat cel puțin în fața jucătorilor.

”Pur și simplu au fost greșeli tehnice care ne-au costat scump. Am tratat foarte ușor apelul, am crezut că merg lucrurile de la sine și, din păcate, ne-am trezit în situația de a merge la TAS.

Am înțeles că în ultimele două săptămâni au fost aduși specialiști care s-au ocupat de dosar. Chiar nu cred că nu putem primi licența având soldul zero și asta îmi dă încredere că putem primi licența la rejudecare. Este clar că la TAS trebuie să mergi cu un dosar perfect. La TAS este ca ultimul ciocan pentru noi”, a mai spus antrenorul Brașovului.

FC Brașov nu se abate de la program

Altfel, FC Brașov își continuă programul antrenamentelor, dar și al jocurilor amicale. Mai mult, Alexa vrea un cantonament de joi la un hotel din Brașov.

Trebuie să mergem înainte și să nu ne abatem de la programul nostru. Este foarte important pentru toată lumea ca echipa să aibă activitate, antrenamente, amicale, cantonament.

Pentru mine, ca antrenor, este important să ne continuăm programul. Este adevărat că va fi mai greu cu transferurile, pentru că este greu să mai aducem jucători ”, a spus Alexa.

Miercuri, de la ora 11.00, FC Brașov va juca pe Tineretului, cu FC Muscelul Câmpulung (Liga 3).


Informațiile inițiale

Șefii clubului FC Brașov tac! ”Începem săptămâna în forță!”

În schimb, la FC Brașov e tăcere. Echipa nu are președinte, iar Cristian Mățău si Bogdan Petric, șefii rămași prin birouri nu au  avut nicio reacție. Nici măcar pe site-ul clubului.

Începem săptămâna în forță!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului care prezintă mai multe fotografii de la antrenament. Singurul oficial al clubului care a avut o reacție,  mai mult o speranță că situația va fi reglată la TAS,  a venit de la antrenorul Dan Alexa, însă acesta nu știe amănunte din dosarul de licențiere.

În aceste condiții,  tot greul a căzut pe umerii lui ”Chirurgului”, un antrenor care trebuie să gestioneze în aceste zile un vestiar în care fotbaliștii au doar întrebări si niciun răspuns clar.

Nori negri la FC Brașov

În cazul în care clubul nu câștigă la TAS, FC Brașov va fi retrogradat în Liga 3. Problemele nu se opresc aici, asta pentru că bugetul acordat de CL Brașov prin Ghidul de finanțare este aprobat doar pentru Liga 2.

În vara anului 2021, Consiliul Local al Municipiului Brașov a avizat cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2.

În cei doi ani de Liga a 2-a, clubul brașovean s-a confruntat cu multe probleme și scandaluri. Clubul a fost condus de Ioan Mărginean și apoi Marin Mitran. Litigii peste litigii, cauzate de un management dezastruos cu influențe politice, au contribuit la acest dezastru total. Întrebarea este cine va răspunde pentru acest fiasco, primarul Allen Coliban, consilierul Sebi Bădulescu, Ioan Mărginean, Marin Mitran, Bogdan Petric sau secretarul Cristi Mățău? Totuși s-au cheltuit circa trei milioane de euro în doi ani! Din bugetul local.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-precizeaza-ca-fc-brasov-mai-are-o-cale-de-atac-19277093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-prima-victorie-in-stagiul-de-la-tarlungeni-19277108

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-patru-noi-jucatori-in-lot-19277087

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-plecat-in-cantonamentul-din-bulgaria-19277079

 

Adi MARICA 11 Jul. 2023, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă