La aniversarea sa, Mugurel Buga deplânge starea fotbalului brașovean: ”E nevoie un moment zero. Mai jos de atât nu se poate!”

Adi MARICA 16 Dec. 2023, 11:00 Diverse
La aniversarea sa, Mugurel Buga deplânge starea fotbalului brașovean: ”E nevoie un moment zero. Mai jos de atât nu se poate!”

Mugurel Buga împlinește astăzi, 16 decembrie 2023, 46 de ani!

Ca fotbalist, ”Pele” Buga a cunoscut cele mai mari satisfacții la FC Brașov și Rapid. Are și o scurtă experiență în străinătate, la Xanthi Skoda, în Grecia, iar la echipa națională a României a bifat 6 selecții și a marcat un gol.

Mugurel Buga: ”E nevoie un moment zero în fotbalul brașovean”

Fotbalul brașovean, cel din care a progresat Mugurel Buga, este în cădere liberă acum, iar viitorul este sumbru.

”Bine că se încheie 2023, un an foarte prost pentru fotbalul brașovean. În loc să mergem spre Liga 1 s-a ajuns la desființare! Eu vreau să văd Brașovul în Superliga, acolo este locul acestui oraș cu mare tradiție în fotbal. Pentru a ajunge acolo este nevoie un moment zero în fotbalul brașovean, e nevoie de baze de pregătire și de un stadion modern. Mai jos de atât nu se poate!”, spune Buga, cel care până la finalul proiectului FC Brașov Steagul Renaște a fost manager sportiv la clubul finanțat de municipalitate.

”Nivelul SuperLigii este unul modest și asta nu de un an sau doi”

După ce la ”new FC Brașov” s-a pus lacătul, Buga a demarat, împreună cu fostul său coleg de la FC Brașov, Marian Ivan, un proiect fotbalistic în care cei doi foști mari atacanți ai Brașovului oferă cursuri de perfecționare pentru tinerii jucători de la toate cluburile sportive din Brașov.

”Eu și Ivan facem ceea ce știm mai bine. Începutul e promițător, copiii sunt foarte receptivi și chiar se vede un progres”, spune Buga.

Cum Brașovul fotbalistic nu mai are echipă în primele două ligi din România, Buga spune că urmărește rar meciurile din SuperLigă. ”Nivelul SuperLigii este unul modest și asta nu de un an sau doi. Eu am tras semnal de alarmă și în trecut. Sunt mulți fotbaliști slabi calitativ și, ce e mai grav, fără cultură fotbalistică, care au ajuns să joace în primul eșalon! Din foștii mei colegi văd că mai joacă și chiar la un nivel bun, Cristi Săpunaru (39 de ani) și Alex Chipciu (34 de ani). Asta înseamnă că se pregătesc bine și sunt serioși”, a mai spus Buga.

Daniel Paraschiv, pariul lui Buga!

Mugurel Buga are un sfat pentru brașoveanul Daniel Paraschiv, atacantul echipei FC Hermannstadt.

”Dani Paraschiv ar trebui să facă pasul la o echipă de top din România sau în străinătate. Îl cunosc de mulți ani, este un atacant de calitate și încă mai poate progresa”, a mai spus Mugurel Buga.

Mugurel Buga

Data nașterii: 16 decembrie 1977
Locul nașterii: Brașov
Echipe: FC Brașov, Rapid, Skoda Xanthi, AFC Hărman, Corona Brașov
Echipa națională: 6 selecții, 1 gol

Foto: Școala de Fotbal „Ivan & Buga”

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-santa-a-decis-sa-si-incheie-cariera-de-antrenor-19296061

https://liga2.prosport.ro/liga-3/noua-baza-sportiva-din-zarnesti-trebuia-sa-fie-gata-din-2022-19295929

https://liga2.prosport.ro/liga-3/un-roman-a-marcat-golul-anului-in-cehia-19295440

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-dat-votul-pentru-un-stadion-nou-la-brasov-19294584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marian-ivan-si-mugurel-buga-si-au-deschis-o-scoala-de-atacanti-19278728

Adi MARICA 16 Dec. 2023, 11:00 Diverse
Pe aceeași temă