FC Brașov a primit o nouă sancțiune drastică din partea FRF. Foștii jucători ai echipei retrogradate în vară din Liga 2 au o nouă speranță pentru a-și mai primit din restanțe

Adi MARICA 12 Jan. 2024, 14:19 Liga 2
FC Brașov a primit o nouă sancțiune drastică din partea FRF. Foștii jucători ai echipei retrogradate în vară din Liga 2 au o nouă speranță pentru a-și mai primit din restanțe

Noul FC Brașov și-a sistat, în vara trecută, activitatea la nivel de seniori după ce echipa nu a primit certificarea pentru Liga 2, neîndeplinind condițiile minime de participare în această competiție, și a fost retrogradată de Federația Română de Fotbal în Liga 3, însă aici nu s-a mai continuat. Activitatea clubului continuă și acum la nivelul echipelor de juniori, unde situația este una tragică.

Din cauza datoriilor înregistrate cu echipa de seniori, în cei doi ani de activitate în Liga 2, echipele de juniori au de suferit acum. Mai ales grupa cea mai mare, antrenată de fostul atacant Marian Constantinescu.

FC Brașov U19, penalizată cu 40 de puncte din cauza echipei de seniori retrogradată din Liga 2 și desființată de club

Nouă depunctări consecutive dictate de Comisia de Disciplină și Etică a FRF au adus la o penalizare de 40 de puncte pentru FC Brașov U19, echipă care evoluează în play-off-ul Campionatului Național U19.

Cea mai mare grupă de juniori a clubului are de suferit din cauza echipei de seniori. Celelalte echipe cu care se află FC Brașov în serie sunt: CS Mioveni (35 puncte), CSC Șelimbăr (32), FC Hermannstadt (30), SCM Râmnicu Vâlcea (22) și FC Interstar Sibiu (20).

FC Brașov U19 este ultima în Seria a 6-a a Campionatului Național U19 cu -15 puncte. Brașovenii au primit termen pentru a achita datoriile până în data de 17 ianuarie, ora 15:00. Dacă plățile nu vor fi confirmate, depunctările vor continua și se va ajunge la excluderea din competiție!

Brașovenii cer spijinul FIFPro pentru a apela la fondul de solidaritate de la FIFA

Fotbaliștii care s-au adresat FRF sunt convinși că nu își mai pot recupera banii de la FC Brașov. A apărut însă varianta FIFPro.

”Normal că ne-am luat gândul că ne vom mai recupera banii de la FC Brașov. Am discutat cu cei de la AFAN și ar fi o variantă să apelăm la FIFPro, asta dacă se va aproba fondul de solidaritate de la FIFA. Doamne ajută!”, spun jucătorii brașoveni.

Președintele AFAN, Emilian Hulubei, spune că fondul de solidaritate de la FIFA a fost epuizat, dar forul fotbalistic mondial și FIFPro negociază un nou parteneriat prin care se dorește alocarea unor sume mai mari pentru perioada 2024-2027.

”Fondurile de la FIFA pentru perioada 2020-2023 s-au epuizat. Au fost alocați câte 3 milioane de euro pe an pentru acest fond care vine în ajutorul fotbaliștilor. În această perioadă FIFPro negociază cu FIFA un nou parteneriat pentru perioada 2024-2027 și fondul ar putea fi mărit la 6 milioane de euro pe an”, a spus Hulubei.

Fotbaliștii pot trimite cereri la FIFPro, iar cuantumul sumei pe care o vor primi va fi acordată în funcție de numărul total al jucătorilor care depun actele pentru program. În calcul vor fi luate doar cererile jucătorilor care nu și-au mai primit banii din cauza declarării falimentului, insolvenței sau ca urmare a dezafilierii clubului.

”Multă lume mă întreabă:«Măi, de ce mai stai?» Eu sunt neplătit din luna mai (n.r. – 2023). Nu vreau să dau bir cu fugiții. Am o carieră în spate ca jucător și acum ca antrenor nu voi părăsi corabia la greu. Simt că i-aș dezamăgi și pe copii și pe părinți. Ce va fi în vară, chiar nu știu”, spunea Marian Constantinescu, antrenor la FC Brașov U19, la finalul anului trecut.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gabi-stan-antrenor-in-liga-3-la-sr-brasov-19296905

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-zarnesti-e-revelatia-sezonului-in-fotbalului-brasovean-19296694

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/dan-alexa-e-liber-ca-antrenor-si-participa-ca-jucator-la-turnee-amicale-19296626

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fc-brasov-u19-are-de-suferit-de-pe-urma-echipei-de-seniori-a-clubului-19296603

Adi MARICA 12 Jan. 2024, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă