CS Mioveni a scăpat de depunctare și și-a stabilit programul de pregătire. Se reunește printre ultimele echipe din Liga 2 și are amicale numai cu adversari mai slab clasați

Marius ANGHEL 22 Dec. 2023, 10:51 Liga 2
CS Mioveni a scăpat de depunctare și și-a stabilit programul de pregătire. Se reunește printre ultimele echipe din Liga 2 și are amicale numai cu adversari mai slab clasați

CS Mioveni iernează pe locul 4 în Liga 2, calificabil în play-off, însă este printre ultimele echipe care și-au anunțat public programul pentru pregătirea de iarnă.

Trupa antrenată de Constantin Schumacher se va reuni printre ultimele formații din campionat, în data de 15 ianuarie, și și-a stabilit șapte amicale până la reluarea jocurilor oficiale.

CS Mioveni se reunește în data de 15 ianuarie și și-a stabilit șapte amicale pentru perioada de pregătire de iarnă

Dacă Unirea Dej revine la antrenamente încă din 5 ianuarie 2024, iar Corvinul, CSM Slatina, FK Miercurea Ciuc, CSC Șelimbăr și Viitorul Pandurii, de exemplu, o vor face din data de 8 ianuarie, CS Mioveni va mai sta în vacanța o perioadă, până în data de 15 ianuarie, la fel ca Steaua, Gloria Buzău, CSC Dumbrăvița și, posibil, CSM Alexandria, unde schimbarea antrenorului poate aduce modificări de program.

Argeșenii au scăpat prin inginerii de o depunctare care i-ar fi dus direct în lupta pentru evitarea retrogradării, ba chiar a unei posibile excluderi, iar acum sunt siguri, pentru moment, de ceea ce va urma, astfel că și-au stabilit programul pregătirii. În perioada 30 ianuarie – 9 februarie merg într-un cantonament a cărei locație încă nu a fost decisă.

În privința jocurile amicale, până la reluarea campionatului, programată pentru ultimul weekend al lunii februarie, CS Mioveni și-a stabilit șapte adversari. Printre aceștia se numără colegele din Liga 2 Metaloglobus și Campionii FC Argeș. În rest, ceilalți sunt din Liga 3.

”A fost stabilit programul de pregătire de iarnă
Staff-ul tehnic al echipei noastre de fotbal a stabilit în aceste zile programul de pregătire al echipei din această iarnă.
Astfel, lotul se va reuni luni 15 ianuarie la Mioveni, a doua zi se va face vizita medicală, iar în perioada 30 ianuarie – 9 februarie se va merge în cantonament, locația urmând a fi stabilită în următoarele zile.
În perioada de pregătire de iarnă galben-verzii vor disputa și 7 meciuri amicale. Programul lor este următorul:
# CS Mioveni – ACS Flacăra Horezu (Liga III) – 24 ianuarie
# Metaloglobus (Liga II) – CS Mioveni (Liga II) – 27 ianaurie (locul de disputare va fi stabilit ulterior)
# CS Mioveni – AS FC Pucioasa (Liga III) – 31 ianuarie
# CS Mioveni – AFC Câmpulung (Liga III) – 3 februarie
# CS Mioveni – ACSO Filiași (Liga III) – 7 februarie
# FC Argeș (liga II) – CS Mioveni – 7 februarie (locul de disputare va fi stabilit ulterior)
# CS Mioveni – SCM Rm Vâlcea (Liga III) – 17 februarie”, sună anunțul clubului din Mioveni.

CS Mioveni a scăpat, pentru moment, de depunctare!

Dacă în urmă cu o săptămână Constantin Schumacher afirma că el și jucătorii vor pleca în cazul în care CS Mioveni va ajunge să fie depunctată, între timp, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a soluționat, pentru moment, litigiile care ardeau clubul argeșean.

CS Mioveni a scăpat de o depunctare cu 10 puncte reușind să apeleze la o inginerie prin intermediul Tribunalului Argeș, iar CDE a suspendat litigiile cu foștii jucători Alexandru Buziuc, Bogdan Rusu, Gomes Garruti, Liviu Antan și Alexandru Greab. Cazul lui Ionuț Balaur a primit un nou termen pentru data de 10 ianuarie, deși e evident că și acesta va ajunge la aceeași soluție, clubul nemaiavând bani și sprijin din partea autorităților locale după ce primarul Ion Georgescu a fost reținut în urma unui flagrant.

  • ”Suspendă cauza până la soluționarea dosarului de apel nr 651/46/2023 împotriva sentinței civile nr. 109/2023 pronunțată de Tribunalul Specializat Argeș în dosarul nr. 154/1259/2023”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în litigiile dintre Buziuc, Rusu, Gomes Garruti, Antal și Greab cu CS Mioveni.

”Eu am programat reunirea echipei pe 15 ianuarie, dar să scăpăm de ziua de joi (n.r. – 14 decembrie). Dacă scăpăm de ziua de joi, vom vedea ce se va întâmpla, dacă nu, eu nu o să mai continui. Şi probabil că nici jucătorii nu vor mai rămâne la echipă. Eu am cel mai frumos grup la CS Mioveni, vă spun cu toată sinceritatea. Am vorbit cu ei, au înţeles situaţia, au spus clar că cel mai important este ca oamenii din club să găsească soluţii şi să achite sumele restante către foştii jucători şi ei acceptă să meargă şi aşa, cu o restanţă, de o lună, de două. Dar, îţi dai seama, dacă se ajunge la depunctare e vorba despre munca noastră”, spunea Constantin Schumacher, citat de Ziar Top. Comisia de Disciplină și Etică a lăsat în pronunțare litigiile amintite în data de 14 decembrie, când ar fi trebuit, în mod normal, să sancționeze cu depunctare, după cum credea și antrenorul, și le-a suspendat în data de 20 decembrie.

”Trebuie să găsim calea legală, trebuie să găsim și noi sponsori sau oameni care să vină lângă echipă, să ajute echipa acum, în momentele grele. E important să vină sponsorii și oamenii care vor să ajute sportul în momentele grele. Atunci când e bine, toată lumea e alături, dar când e greu atunci se văd caracterele”, spunea președintele Claudiu Cojocaru, la Argeș Plus, în data de 18 noiembrie.

CS Mioveni iernează pe locul 4 în Liga 2, poziție direct promovabilă în SuperLigă în condițiile actuale

După 15 etape desfășurate în sezonul regular al Ligii 2, CS Mioveni ocupă locul 4, cu 26 de puncte acumulate. Ținând cont că pe primele două poziții se află două echipe fără drept de promovare (CSC Șelimbăr și Corvinul), locurile 3 (Unirea Slobozia) și 4 sunt cele care sunt, în acest moment, direct promovabile în prima ligă.

CS Mioveni se află pe o poziție la care nici nu visa la începutul sezonului, clubul anunțând public că își dorește în primul rând o menținere în Liga 2.

Fără depunctări și cu o accedere în play-off, CS Mioveni ar prinde cel puțin un baraj de promovare în prima ligă.

Din sezonul regular mai sunt de disputat patru etape, începând cu 24 februarie 2024, iar CS Mioveni va mai avea meciuri cu CSM Alexandria (acasă), CSC Șelimbăr (deplasare), Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-presedintele-echipei-fk-miercurea-ciuc-sustine-propunerea-lui-razvan-burleanu-19296313

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-isi-anunta-plecarea-de-la-cs-mioveni-si-haosul-care-va-urma-19296021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-cosereanu-s-a-accidentat-grav-in-meciul-unirea-dej-cs-mioveni-0-1-19295232

Marius ANGHEL 22 Dec. 2023, 10:51 Liga 2
Pe aceeași temă