Metaloglobus și-a stabilit programul pregătirii de iarnă. Echipa antrenată de Ianis Zicu va disputa opt meciuri amicale

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 18:06 Liga 2
Metaloglobus și-a stabilit programul pregătirii de iarnă. Echipa antrenată de Ianis Zicu va disputa opt meciuri amicale

Metaloglobus și-a încheiat meciurile din 2023 cu trei rezultate pozitive, două victorii și o remiză, șapte puncte care îl ține pe Ianis Zicu în funcție și care asigură o liniște peste vacanța de iarnă, echipa situându-se fix deasupra locurilor retrogradabile, la egalitate cu mult mai bogata Campionii FC Argeș, poate cea mai mare dezamăgire a acestui sezon.

Echipa bucureșteană și-a programat reunirea în data de 9 ianuarie 2024, are de gând să dispute opt amicale în perioada de pregătire și să efectueze un cantonament pe plan local.

Metaloglobus are opt date stabilite pentru amicalele din această iarnă și șapte adversari deciși

Programul de pregătire al Metaloglobusului este stabilit în linii mari. Reunirea va avea loc într-o zi de marți, 9 ianuarie 2024, la propria bază sportivă din cartierul Pantelimon, stadionul care îi poartă numele, de unde a decis să se mute cu jocurile oficiale începând cu acest sezon la Clinceni, pe teren cu iarbă naturală. A doua zi, în data de 10 ianuarie, este programată vizita medicală, iar în restul săptămânii antrenamentele de reacomodare la efort vor fi susținute la baza sa, pe terenul sintetic. Ulterior, în funcție de vreme, antrenamentele vor avea loc fie la Clinceni, fie în Pantelimon, pe sintetic.

Primul amical este stabilit în data de 20 ianuarie, un joc școală cu echipa U19 a clubului. Apoi, până la începerea cantonamentului, va mai disputa două teste, în data de 24 ianuarie, contra unui adversar încă nestabilit, și în 27 ianuarie, cu CS Mioveni.

În perioada 29 ianuarie – 9 februarie, jucătorii lui Ianis Zicu se vor afla într-un cantonament local, locația urmând a fi stabilită în aceste zile, fie în București, fie în împrejurimi. În această perioadă se vor juca patru amicale, cu Progresul Spartac (1 februarie), Unirea Slobozia (3 februarie), Campionii FC Argeș (7 februarie) și Agricola Borcea (9 februarie).

Ulterior, până la reluarea campionatului, Metaloglobus va mai avea un test, cu SC Popești Leordeni, în data de 17 februarie.

Locațiile jocurilor amicale vor fi stabilite înainte de fiecare meci, în funcție de condițiile meteo. Dacă afară va fi vreme bună, atunci se va juca pe teren natural, iar în altă situație se va juca pe teren sintetic.

Bucureștenii s-au despărțit de patru jucători și vor cel puțin patru achiziții

Înainte să își încheie meciurile din 2023, dar și după, Metaloglobus și-a încheiat colaborarea cu patru jucători. S-a despărțit de atacantul sârb Strahinja Krstevski, portarul Raul Avram și de fundașii Okan Chatziterzoglu și Alexandru Pătlăgică.

Momentan, clubul nu a perfectat nicio achiziție, însă are în vizor să aducă jucători pe cel puțin trei posturi. Vrea un portar, doi mijlocași, unul defensiv și altul ofensiv, dintre care unul să fie ”under”, cât și un atacant.

Metaloglobus, fix deasupra locurilor retrogradabile din Liga 2

Metaloglobus iernează pe locul 16 din 20 în Liga 2, cu 18 puncte acumulate în 15 meciuri, la fel ca CFC Argeș, care se află pe poziția a 15-a datorită golaverajului mai bun, 14-12 față de 15-20. Față de CS Tunari, clasata pe locul 17, ultimul retrogradabil, are un avans de șase puncte.

Echipa a încheiat anul 2023 cu o remiză, 3-3 la Clinceni cu CS Tunari, o adversară în lupta pentru menținerea în Liga 2. Anterior obținuse două victorii la rând, 2-1 cu Viitorul Pandurii și 2-0 la CS Mioveni.

În 2024, începând cu 24 februarie, echipa antrenată de Ianis Zicu va mai întâlni următorii adversari în ultimele etape ale sezonului regular: Chindia Târgoviște (deplasare), Concordia Chiajna, (acasă), Unirea Dej (acasă) și CSM Alexandria (deplasare). Apoi va juca alte șase partide în play-out pentru a-și asigura menținerea în Liga 2 pentru al optulea sezon la rând.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-avram-okan-chatziterzoglu-si-alexandru-patlagica-s-au-despartit-de-metaloglobus-19296237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-tremura-la-fiecare-sedinta-a-comisiei-de-disciplina-a-frf-19296447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nu-stie-nici-acum-de-ce-marin-mitran-a-fost-dat-afara-de-la-ceahlaul-19296438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-este-noul-antrenor-al-csm-alexandria-19296430

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-visic-si-alexandru-darius-pop-au-semnat-cu-csc-selimbar-19296425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/domagoj-babin-si-josip-mihalic-nu-mai-continua-cu-campionii-fc-arges-19296419

Marius ANGHEL 21 Dec. 2023, 18:06 Liga 2
Pe aceeași temă