Gloria Buzău a stabilit data reunirii. La capitolul achiziții, Andrei Prepeliță intenționează să aducă jucători din SuperLigă

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 14:32 Liga 2
Gloria Buzău a stabilit data reunirii. La capitolul achiziții, Andrei Prepeliță intenționează să aducă jucători din SuperLigă

Gloria Buzău, printre favoritele la promovare din Liga 2, a stabilit data reunirii și face demersuri pentru câteva modificări la nivelul lotului, în special, în primă fază, la capitolul plecări.

Formația din Buzău va avea prima ședință de pregătire, în 2024, la jumătatea lunii ianuarie, cu mai bine de o lună înainte de reluarea campionatului de Liga 2.

Gloria Buzău reia pregătirea la 15 ianuarie

Până acum, majoritatea echipelor din divizia a doua nu a comunicat nimic în privința reunirii și programului de pregătire, printre ele și Gloria Buzău. Însă, conform unei publicații locale, Opinia Buzău, Andrei Prepeliță va avea prima întâlnire cu jucătorii, în 2024, la 15 ianuarie. Ulterior, va avea loc și un stagiu de pregătire.

În privința schimbărilor de lot, Andrei Prepeliță a renunțat la doi jucători, amândoi veniți înainte de startul sezonului, la Ionuț Șerban și Diogo Marques Izata Pereira. Mai sunt și alți fotbaliști veniți în vară care nu l-au mulțumit pe Prepeliță, iar în aceste zile, conform sursei amintite, conducerea negociază rezilierile.

 

Echipa din Buzău ar putea împrumuta jucători din SuperLiga României

Se va ajunge la acorduri pentru rezilieri amiabile în mare măsură, dar cu plata anumitor sume compensatorii se pare. În privința înlocuirilor, Gloria Buzău poate miza și pe fotbaliști împrumutați de la anumite formații din SuperLiga României, după cum mai notează publicația locală din Buzău.

Gloria Buzău termină anul pe locul 5 în Liga 2, la șapte puncte de liderul CSC Șelimbăr și are avans de trei puncte peste locul 7, primul care la finalul sezonului regular nu duce în play-off, ocupat de Steaua.

Supărarea e mare în rândul conducerii și din cauza eșecului din ultima rundă din acest an, a 15-a, când Gloria Buzău a cedat, pe teren propriu, în fața formației FK Miercurea Ciuc, scor 0-2.

Gloria Buzău începe 2024 contra Progresul Spartac

În etapa a 16-a, prima din 2024, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Progresul Spartac, locul 20, ultimul. Apoi, în campionatul regular, le va mai întâlni pe Corvinul Hunedoara (acasă), CSM Reșița (deplasare) și Viitorul Pandurii (acasă).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-tudose-plin-de-ironii-la-adresa-jucatorilor-de-la-cfc-arges-19295923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-stablit-cinci-amicale-19295919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-izata-nu-mai-continua-cu-gloria-buzau-19295913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-parcurs-foarte-bun-in-prima-parte-a-sezonului-de-liga-2-19295908

Andrei PASCU 11 Dec. 2023, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă