Și-au pierdut speranța! Constantin Schumacher își anunță plecarea de la CS Mioveni și haosul care va urma: ”Probabil că nici jucătorii nu vor mai rămâne”

Marius ANGHEL 13 Dec. 2023, 15:58 Liga 2
Și-au pierdut speranța! Constantin Schumacher își anunță plecarea de la CS Mioveni și haosul care va urma: ”Probabil că nici jucătorii nu vor mai rămâne”

Constantin Schumacher (47 de ani) susține că ia în calcul să plece de la CS Mioveni, echipă pe care a preluat-o în vară, în situația în care aceasta va ajunge să fie depunctată în clasament din cauza litigiilor pe care le are pe masa comisiilor Federației Române de Fotbal.

Clubul retrogradat în vară din prima ligă are multe memorii cu foști jucători de-ai săi, nu o duce deloc bine financiar în acest moment, astfel că nu are posibilitatea de a le închide și, din acest motiv, riscă să piardă puncte.

Constantin Schumacher spune că pleacă de la CS Mioveni dacă clubul ajunge să fie depunctat din cauza litigiilor pe care le are

În această săptămână, pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF se vor judeca noi termene din litigiile dintre foștii jucători ai CS Mioveni și club, iar de această dată se pot dicta inclusiv sancțiuni cu scădere de puncte dintre cele obținute de echipă în acest sezon. Cum situația financiară a clubului este una dificilă, cu restanțe către jucători, staff și angajați, memoriile pe care le are nu pot fi rezolvate prea curând.

Antrenorul Constantin Schumacher spune că dacă se ajunge în situația depunctării, atunci el și probabil și mulți jucători din lot vor pleca de la CS Mioveni.

”Eu am programat reunirea echipei pe 15 ianuarie, dar să scăpăm de ziua de joi (n.r. – 14 decembrie). Dacă scăpăm de ziua de joi, vom vedea ce se va întâmpla, dacă nu, eu nu o să mai continui. Şi probabil că nici jucătorii nu vor mai rămâne la echipă. Eu am cel mai frumos grup la CS Mioveni, vă spun cu toată sinceritatea. Am vorbit cu ei, au înţeles situaţia, au spus clar că cel mai important este ca oamenii din club să găsească soluţii şi să achite sumele restante către foştii jucători şi ei acceptă să meargă şi aşa, cu o restanţă, de o lună, de două. Dar, îţi dai seama, dacă se ajunge la depunctare e vorba despre munca noastră”, a declarat Constantin Schumacher, citat de Ziar Top.

  • CS Mioveni are litigii cu majoritatea jucătorilor de care s-a despărțit după retrogradarea din prima ligă. Astfel că clubul nu ar pierde două, patru puncte, ci mult mai multe.

CS Mioveni este în acest moment pe loc direct promovabil în SuperLigă

În acest moment, după 15 etape desfășurate în sezonul regular al Ligii 2, CS Mioveni ocupă locul 4, cu 26 de puncte acumulate. Ținând cont că pe primele două poziții se află două echipe fără drept de promovare (CSC Șelimbăr și Corvinul), locurile 3 (Unirea Slobozia) și 4, sunt cele care sunt în acest moment direct promovabile în prima ligă.

CS Mioveni se află pe o poziție la care nici nu visa la începutul sezonului, clubul anunțând public că își dorește în primul rând o menținere în Liga 2.

Fără depunctări și cu o accedere în play-off, CS Mioveni ar prinde cel puțin un baraj de promovare în prima ligă.

Din sezonul regular mai sunt de disputat patru etape, începând cu 24 februarie 2024, iar CS Mioveni va mai avea meciuri cu CSM Alexandria (acasă), CSC Șelimbăr (deplasare), Steaua (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Schumacher crede că altfel ar fi stat situația dacă primarul Mioveniului nu era în arest!

Antrenorul Constantin Schumacher spune că situația clubului din Mioveni s-a complicat după ce primarul Ion Georgescu a fost arestat în urma unui flagrant în care a fost victimă. El este închis și acum, de mai bine de două luni de la reținerea sa. Echipa a avut în această perioadă mai multe meciuri înaintea cărora s-a afișat cu un banner în care și-a arătat public susținerea față de edil.

”Sunt sigur că dacă nu erau problemele acestea cu domnul primar, situaţia era cu totul alta. Dar, din păcate, suntem în această situaţie. Şi nici nu mai am prea mari speranţe. Adică, dacă nu s-au găsit soluţii până acum, oare se vor găsi până joi? Îmi pare foarte rău, pentru că numai noi ştim cât am muncit, cât am tras la fiecare antrenament. Vorbim despre o echipă în care nimeni nu credea şi cu toţii erau convinşi că vom retrograda. Dar iată că prin munca noastră suntem la un pas de play-off”, a mai spus Schumacher.

Claudiu Cojocaru, despre problemele financiare de la CS Mioveni: ”Încercăm să le achităm printr-un plan de reeșalonare, trebuie să găsim calea legală”

În prima parte a sezonului, CS Mioveni a primit din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, în ședința din 13 noiembrie, o sancțiune cu neprogramarea în campionat, fiindcă nu a achitat în timp util baremurile cuvenite arbitrilor și observatorilor la jocul găzduit cu CS Tunari, câștigat cu scorul de 4-0, în etapa a 12-a a Ligii 2.

S-a rezolvat acea problemă abia după decizia comisiei, însă suma datorată era mult mai mică decât trebuie să achite clubul pentru restanțele față de foștii jucători, cele care acum îi pot aduce depunctarea în clasament.

Președintele executiv Claudiu Cojocaru, promovat în vară în această funcție după retragerea lui Constantin Stancu, susținea la mijlocul lunii noiembrie că se încearcă găsirea unor sponsori pentru a se depăși aceste momente grele pe care le traversează clubul. A trecut aproape o lună și nu s-a rezolvat nimic, astfel că echipa a ajuns în pragul depunctării.

”Sunt unele probleme financiare din trecut, asta pentru că noi, retrogradând din Liga 1, bugetul echipei s-a diminuat considerabil și foarte mult. O parte din cheltuielile din sezonul trecut au rămas aceleași și, din cauza asta, noi am strâns unele datorii pe care încercăm să le achităm printr-un plan de reeșalonare ca să ducem campionatul la bun sfârșit. Toată lumea face eforturi, toți sunt lângă noi. Trebuie să găsim calea legală, trebuie să găsim și noi sponsori sau oameni care să vină lângă echipă, să ajute echipa acum, în momentele grele. E important să vină sponsorii și oamenii care vor să ajute sportul în momentele grele. Atunci când e bine, toată lumea e alături, dar când e greu atunci se văd caracterele”, spunea Claudiu Cojocaru la Argeș Plus, el înaintând atunci inclusiv niște planuri cu bani din drepturile TV pentru prima ligă, în condițiile în care până la o eventuală promovare este drum lung.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

 

Marius ANGHEL 13 Dec. 2023, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă