Dragoș Militaru îl bate pe Daniel Oprescu în această iarnă la capitolul rapiditate. Unirea Dej va fi prima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele în 2024. Clujenii și-au stabilit șase amicale

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 11:20 Liga 2
Dragoș Militaru îl bate pe Daniel Oprescu în această iarnă la capitolul rapiditate. Unirea Dej va fi prima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele în 2024. Clujenii și-au stabilit șase amicale

Dragoș Militaru îl bate pe Daniel Oprescu la începutul anului 2024 la capitolul cât de repede își reia activitatea echipa pe care o antrenează. Unirea Dej se va reuni mai repede decât CSM Slatina în vederea reluării antrenamentelor pentru pregătirea părții a doua a sezonului 2023-2024. Trupa clujeană va deveni, astfel, prima din eșalonul secund care se va apuca de treabă în noul an.

Unirea Dej și-a stabilit și șase adversari pentru amicalele din această iarnă, doi fiind din Liga 2 și patru din Liga 3, chiar lideri în seriile lor.

Unirea Dej, prima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele în 2024

Dacă ”principalul” Slatinei, Daniel Oprescu, și-a chemat jucătorii la antrenamente printre primii din Liga 2, cel puțin în precedentele două pauză din campionat, în iarnă și vară, iar în ianuarie 2024 a stabilit reunirea la fel de devreme, în data de 8, Dragoș Militaru îl întrece acum la acest capitol. Tânărul antrenor gorjean s-a decis să reia devreme pregătirea la Unirea Dej pentru partea a doua a sezonului și a programat reunirea pentru data de 5 ianuarie 2024. Florin Blaj și compania se vor întoarce, astfel, la antrenamente la doar câteva zile de la momentul petrecerii trecerii în noul an. De exemplu, majoritatea formațiilor din Liga 2 încep pregătirea de iarnă la 10 sau 15 ianuarie.

”Echipa noastră se află în vacanță până vineri, 5 ianuarie 2024, atunci când este programată reunirea lotului, pe Stadionul Municipal Dej. Două zile mai târziu, va avea loc vizita medicală”, a comunicat, marți dimineață, 12 decembrie 2023, Unirea Dej.

Șase amicale puternice pentru echipa lui Dragoș Militaru

Primul amical al dejenilor este programat pentru data de 20 ianuarie, iar ultimul va avea loc în ultimul weekend înainte de reluarea campionatului. Unirea Dej și-a stabilit amicale cu primele două clasate din Liga 2, CSC Șelimbăr și Corvinul, cât și cu liderii din seriile 7, 8, 9 și 10 din Liga 3, CSM Deva, FC Bihor, Gloria Bistrița Năsăud și SCM Zalău.

”În ceea ce privește programul din această iarnă, staff-ul tehnic a stabilit un cantonament pe plan local în perioada 31 ianuarie-10 februarie 2024 și cel puțin șase jocuri de verificare cu adversari clasați pe locurile 1 sau 2 în Liga 2, respectiv Liga 3:
Corvinul Hunedoara / locul 2, Liga 2 (20 ianuarie)
SCM Zalău / locul 1, seria 10, Liga 3 (24 ianuarie)
FC Bihor Oradea / locul 1, seria 8, Liga 3 (27 ianuarie)
CSM Deva / locul 1, seria 7, Liga 3 (3 februarie)
Gloria Bistrița Năsăud / locul 1, seria 9, Liga 3 (10 februarie)
CSC Șelimbăr / locul 1, Liga 2 (17 februarie)
*alte detalii vor fi comunicate de îndată ce vor fi stabilite; programul partidelor de verificare poate suferi modificări;
Vă reamintim, ultimele patru etape din sezonul regular se vor disputa începând cu ultimul weekend al lunii februarie 2024, urmând să întâlnim CS Tunari (deplasare), Chindia Târgoviște (acasă), Metaloglobus București (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă)”, a mai transmis Unirea Dej.

Unirea Dej are șanse mici să evite retrogradarea. Militaru anunța ”modificări foarte mari” în lot în această iarnă

Aflată la al treilea sezon la rând în Liga 2, Unirea Dej traversează acum cea mai grea perioadă în campionat. Echipa clujeană ocupă locul 18 din 20, cu 10 puncte acumulate în 15 etape și se află la opt puncte în spatele formațiilor Metaloglobus și CFC Argeș, primele aflate deasupra pozițiilor retrogradabile.

Campionatul Ligii 2 se reia la 24 februarie, iar Unirea Dej va mai întâlni în ultimele patru etape din sezonul regular echipele CS Tunari (depladare / locul 17, 12 puncte), Chindia Târgovişte (acasă / locul 11, 21 puncte), Metaloglobus Bucureşti (deplasare / locul 16, 18 puncte) și Concordia Chiajna (acasă / locul 8, 22 puncte).

  • Locul ocupat de Unirea Dej în Liga 2 în precedentele pauze de iarnă: locul 10, cu 22 de puncte acumulate în 16 meciuri, în sezonul 2021-2022, la debut, și locul 5, cu 27 de puncte acumulate în 16 jocuri, în sezonul 2022-2023.

”E foarte greu în situația în care suntem, anumiți jucători au arătat că nu pot face față în Liga 2, asta e! Am făcut o analiză, mă așteptam la mai mult de la mai mulți jucători. Nu prea îmi place să vorbesc despre jucători, dar asta e realitatea. A fost jumătate de an în care nu s-a făcut nimic notabil, indiferent de cine a fost antrenor. Cine a fost în primele 10 etape, cine a venit după, rezultatele sunt aceleași și probabil nu numai antrenorii au vină. Toată lumea are vină, dar foarte, foarte puține realizări.

Am în cap anumite poziții pe care trebuie să aducem jucători, jucători cărora să le fie foame, să își dorească să joace în Liga 2, să dorească să ajungă apoi în Liga 1 și la echipele naționale. Vreau un pic mai mult de la jucători, nu am văzut acel spirit, dorință, poate nici orgoliu, nici mândrie, ne luptăm foarte puțin, foarte ușor cedăm duelurile. Poate fiecare atât poate, dar suntem aici să luăm decizii, să completăm lotul în așa fel încât să rămânem în Liga 2.

Mai rău decât să pierdem meciuri nu cred că poate fi, de aceea cred că lotul necesită modificări foarte mari. Știam că lotul e subțire, nu e o noutate pentru mine, mă așteptam să acumulăm măcar câteva puncte, ca să fim aproape de anumite echipe, dar se poate întâmpla orice. Nu pot să zic că mă așteptam să pierdem patru meciuri, nu am avut patru înfrângeri niciodată în ultimii trei-patru ani aici, la rând”, a fost o parte din concluzia trasă de Dragoș Militaru după ultimul meci oficial din 2023.

În primele nouă etape, Unirea Dej a fost antrenată de Dacian Nastai. Două jocuri a fost interimar antrenorul secund Eusebio Șuvagău, iar apoi a revenit pe banca tehnică Dragoș Militaru, cel care părăsea Dejul în vară.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-echipa-din-liga-2-cu-cele-mai-multe-reveniri-de-la-0-1-19295956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/raul-rotund-csc-selimbar-cel-mai-bun-tanar-marcator-din-liga-2-19295949

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-si-a-distrus-public-jucatorii-dupa-partida-unirea-dej-cs-mioveni-19295155

Marius ANGHEL 12 Dec. 2023, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă