Principalul susținător al CS Mioveni, primarul Ion Georgescu, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant și urmărit pentru trafic de influență

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 12:15 Diverse
Principalul susținător al CS Mioveni, primarul Ion Georgescu, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant și urmărit pentru trafic de influență

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a fost reținut, miercuri seară, 5 octombrie 2023, de Direcția Națională Anticorupție (DNA) în urma unui flagrant în care a fost prins când înapoia 10.000 de euro primiți în decembrie 2022 pentru a asigura o angajare a unui medic la spitalul din Mioveni.

  • Echipa de fotbal locală, CS Mioveni, în prezent pe locul 6 în Liga 2 după opt etape, ar putea întâmpina probleme în cazul în care edilul-șef va fi privat de libertate. Ion Georgescu este unul dintre principalii susținători ai clubului și șeful instituției care asigură bugetul CS Mioveni.

Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant

Primarul din Mioveni, în funcție din 2006, a fost prins în flagrant de procurori miercuri seară, în sediul instituției, unde restituia o parte din suma primită, 10.000 de euro, persoanei căreia îi promisese angajarea rudei medic la spitalul local. Ion Georgescu a fost dus la audieri la sediul DNA Pitești și reținut 24 de ore, la intrare acesta afirmând: ”Nu am luat, am dat”, fără a oferi alte explicații, a relatat Digi24.

A doua zi, joi, DNA a emis un comunicat de presă prin care a oferit detalii despre reținerea primarului pentru trafic de influență.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 octombrie 2023, a suspectului:GEORGESCU ION, primar al orașului Mioveni, județul Argeș, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În toamna anului 2022, suspectul Georgescu Ion, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic. Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină “promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

În acest context, la data de 04 octombrie 2023, în sediul primăriei orașului Mioveni, suspectul Georgescu Ion ar fi remis martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Suspectului Georgescu Ion i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, afirmă Direcţia Generală Anticorupţie.

Ion Georgescu a fost exclus din PSD Argeş. PSD Mioveni îl susține total

După reținerea lui Ion Georgescu, PSD Argeș a decis excluderea primarului din partid.

”Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.
PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca”, a transmis Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș.

Georgescu este membru PSD din octombrie 1998 și era vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni.

Aceasta din urmă a avut joi o primă reacție după reținerea primarului și transmite că îl susține total pe Ion Georgescu: ”Organizația PSD Mioveni s-a întrunit astăzi la ora 10.00 pentru a-și exprima susținerea totală față de Domnul Primar Ion Georgescu. Totodată credem în nevinovăția dumnealui și avem încredere că va trece peste aceste momente dificile și suntem convinși că își va relua activitatea la Primăria orașului Mioveni pentru că proiectele în derulare trebuie finalizate pentru comunitatea din Mioveni.
Considerăm decizia de excludere a dumnealui ca fiind una pripită și fără fundament la data adoptării.”

După retrogradarea din SuperLigă, Ion Georgescu anunța că e interesat doar de Centrul de copii și juniori al CS Mioveni

După retrogradarea echipei CS Mioveni din SuperLigă, produsă în vară, primarul Ion Georgescu a declarat că în acest moment îl interesează doar centrul de copii și juniori al secției de fotbal.

”Pe mine mă interesează la fotbal doar academia de copii. De la 1 decembrie 2022 am spus că nu vorbesc decât despre academia de copii de la CS Mioveni, care mă interesează și pentru care voi face tot posibilul să funcționeze la capacitate maximă.

Despre echipa de Liga 2 nu am ce să vorbesc, nu știu! E posibil și să se desființeze și să joace în Liga a 5-a. Nu știu! Repet, de la 1 decembrie 2022 nu mă mai interesează. Dacă autoritățile locale de la Mioveni vor mai sprijini financiar echipa de fotbal în Liga 2, vă voi răspunde după data de 24 iunie, când avem ședința de Consiliu Local.

Indiferent că finanțează Consiliul Local, pe mine echipa de fotbal de seniori, fie de Liga 2 sau Liga 2 sau orice ligă, nu mă mai interesează, având în vedere că toată lumea m-a acuzat că eu am făcut și nu am mai făcut, și atunci am spus, nu, o să dau atenție altor probleme mai importante decât sportul.

Când vrei să faci bine, atunci ești acuzat. Să vină investitori, să-și caute investitori. Oricum, pe anul 2023 nici nu pot să spun să finanțeze Consiliul Local, nici să nu finanțeze, având în vedere că este un proiect sportiv. Pe 2023 ei au alocați bani, pentru că primăriile finanțează pe an calendaristic, nu finanțează pe an sportiv.

Pentru Liga 2, CS Mioveni are bani destui, iar pentru județ are pentru două-trei campionate. Nu vor fi afectate nici celelalte sporturi sau centrul de copii și juniori. Având în vedere că în luna a 10-a, a 11-a toată lumea acuza primarul că nu știu ce a făcut, păi, ce primar își dorește răul la ceea ce are în ogradă?

Când în sezonul regular am fost furați de nouă puncte, nimeni nu spunea nimic, toată lumea s-a axat că primarul e de vină. Sunt firme, să preia, să facă, să promoveze. Să dea Dumnezeu să-i văd în Liga Campionilor! Sunt iubitor de fotbal și m-aș bucura”, a spus Ion Georgescu la jumătatea lunii iunie, potrivit Jurnal de Argeș.

Nu a fost prima dată când primarul și-a exprimat dezamăgirea sau a amenințat că își retrage sprijinul.

CS Mioveni a rezistat pentru prima dată mai mult de un sezon în prima divizie

CS Mioveni a finalizat sezonul regular al SuperLigii României pe locul 16, ultimul, cu 22 de puncte acumulate în 30 de meciuri. I s-au înjumătățit punctele, iar în play-out a înregistrat numai înfrângeri, nouă la număr, astfel că s-a situat tot pe ultimul loc, 10, cu 11 puncte.

CS Mioveni și-a încheiat în primăvară a treia experiență avută în prima ligă a fotbalului românesc. Pentru prima dată a rezistat mai mult de un sezon în primul eșalon, însă acum s-a întors în Liga 2.

Alte echipe căzute din SuperLiga României la finalul sezonului trecut sunt Chindia Târgovilte și Campionii FC Argeș. Prima a picat, precum CS Mioveni, de pe un loc direct retrogradabil, iar piteștenii după barajul pierdut cu Dinamo.

Captură foto: epitesti.ro

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-9-a-a-ligii-2-incepe-de-joi-se-termina-luni-si-va-avea-patru-partide-televizate-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-are-loc-duminica-19287557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-constantin-schumacher-dupa-corvinul-cs-mioveni-0-2-19287517

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 12:15 Diverse
Pe aceeași temă