Corvinul, printre primele echipe din Liga 2 care se reunesc în 2024. În ianuarie joacă patru amicale, apoi merge într-un cantonament în afara României

Marius ANGHEL 14 Dec. 2023, 22:44 Liga 2
Corvinul, printre primele echipe din Liga 2 care se reunesc în 2024. În ianuarie joacă patru amicale, apoi merge într-un cantonament în afara României

Printre echipele din Liga 2 care și-au anunțat în această săptămână programul de pregătire de iarnă, parțial sau aproape complet, se numără și Corvinul Hunedoara, una dintre surprizele acestei ediții, dacță ținem cont de faptul că este o nou-promovată.

Trupa antrenată de Florin Maxim se reunește printre primele din campionat în 2024, în luna ianuarie și-a stabilit patru amicale, iar la începutul lunii februarie va merge într-un cantonament în Turcia.

Corvinul se reunește în data de 8 ianuarie și la începutul lunii februarie merge în cantonament în Antalya

Corvinul și Chindia au fost ultimele echipe din Liga 2 care și-au încheiat meciurile oficiale din 2023. Nu cu jocul lor din campionat, ci cu cel din Cupa României, din etapa a treia a fazei grupelor, din care doar trupa hunedoreană a reușit să se califice în sferturile competiției, dintre cele șase formații din eșalonul secund prezente în acest tur.

După victoria cu Progresul Pecica, 6-0 la Oradea contra echipei arădene din Liga 3, obținută în data de 7 decembrie 2023, Corvinul a intrat în vacanță. Se va reuni după circa o lună, la 8 ianuarie 2024, ziua în care va suna adunarea și CSM Slatina. Nu vor fi primele din Liga 2, fiindcă Dragoș Militaru sună adunarea la Unirea Dej din data de 5 ianuarie.

La aproape două săptămâni de la reunire, Corvinul va susține primul amical al iernii, cu Unirea Dej, în fata de 20 ianuarie. Următoarele trei jocuri test, cu ACS Mediaș, CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea, se vor disputa în ritm alert, fiindcă apoi se pleacă în cantonament în Turcia, în Antalya.

Echipa hunedoreană are stabilite patru amicale în luna ianuarie

Momentan, Corvinul este singura echipă din Liga 2 care și-a anunțat organizarea unui cantonament de iarnă în Antalya, unde va urma altă serie de jocuri amicale, cu adversari necunoscuți în acest moment.

”Ne reunim pe 8 ianuarie, acasă la Hunedoara, și am pus la punct deja o primă parte a programului nostru de pregătire!
În prima lună din 2024 vom susține patru partide amicale cu:
vs FC Unirea Dej oficial (20 Ianuarie, locația urmează să fie stabilită)
vs ACS Mediaș (23 Ianuarie, la Sibiu)
vs CSC Dumbrăvița (26 ianuarie, la Hunedoara)
vs F.C. Bihor Oradea (31 ianuarie, la Hunedoara)
După aceste teste, ne vom deplasa în Antalya, în prima parte a lunii februarie, pentru stagiul de pregătire centralizată, urmând ca și acolo să susținem o serie de meciuri de verificare, cu adversari care vor fi stabiliți în curând.
Iar pe 24 februarie, ne dăm întâlnire pe arena „Michael Klein”, pentru primul meci oficial, cel din etapa a 16-a, cu CSM Slatina”, sună anunțul clubului Corvinul.

Corvinul, ca și calificată în play-off-ul Ligii 2 și ajunsă în sferturile Cupei României

Corvinul iernează pe locul 2 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate în 15 meciuri, fiind la egalitate, dar depășind la golaveraj (23-11 față de 15-6) Unirea Slobozia (locul 3). Lider este CSC Șelimbăr, cu 32 de puncte.

Echipa antrenată de Florin Maxim este ca și calificată în play-off, unde va juca 10 meciuri fără să poată promova în prima ligă, neavând acest drept din cauza formei sale de organizare. Corvinul este un club de drept public.

”Corbii” vor întâlnii în ultimele patru etape ale sezonului regular echipele: CSM Slatina (acasă), Gloria Buzău (deplasare), Campionii FC Argeş (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare). Campionatul se reia în jurul datei de 24 februarie.

Corvinul este calificată și în sferturile Cupei României, unde va juca pe teren propriu cu CFR Cluj, în jurul datei de 3 aprilie.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciurile-din-sferturile-de-finala-ale-cupei-romaniei-19295809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-s-a-despartit-de-11-jucatori-19296094

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-depunctata-pentru-cateva-ore-de-frf-din-cauza-litigiului-cu-vasile-miriuta-19296076

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-incepe-despartirile-din-aceasta-iarna-cu-unul-dintre-jucatorii-straini-pe-care-ii-avea-in-lot-19296078

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-echipa-si-fara-bani-ce-face-acum-jucatorul-rus-care-a-blocat-o-pe-chindia-la-transferuri-printr-o-decizie-fifa-19296074

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/reactii-dupa-progresul-pecica-corvinul-hunedoara-0-6-in-cupa-19295792

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-progresul-pecica-si-este-in-sferturile-cupei-romaniei-19295774

Marius ANGHEL 14 Dec. 2023, 22:44 Liga 2
Pe aceeași temă