Iarnă activă la FK Miercurea Ciuc. Robert Ilyeș aduce trei atacanți și a programat două cantonamente, unul în afara României. Primele amicale stabilite

Andrei PASCU 15 Dec. 2023, 18:26 Liga 2
Iarnă activă la FK Miercurea Ciuc. Robert Ilyeș aduce trei atacanți și a programat două cantonamente, unul în afara României. Primele amicale stabilite

Robert Ilyeș este decis să ducă FK Miercurea Ciuc în play-off-ul din Liga 2, mai ales datorită finalului de an, care a făcut ca echipa să termine pe locul 10, cu 22 de puncte, la numai un punct de locul 6, Viitorul Pandurii.

O iarnă activă urmează la FK Miercurea Ciuc, cu două cantonamente, unul în țară, altul în afara României, dar și mai multe meciuri amicale și întăriri în atac.

Robert Ilyeș vrea să aducă până la trei atacanți la FK Miercurea Ciuc

FK Miercurea Ciuc se va axa, în perioada de transferuri, pe aducerea a doi-trei atacanți, pentru că Robert Ilyeș nu a fost deloc mulțumit de randamentul dat de actualii jucători de atac din lot. A discutat deja cu președintele clubului, Zoltan Szondi, urmând ca în perioada următoare să ia cele mai bune decizii.

Cele 13 goluri marcate de FK Miercurea Ciuc până acum în Liga 2, în 15 runde, l-au făcut pe Robert Ilyeș să ajungă la această decizie.

Vrem să întărim lotul. Ne-am întâlnit cu Zoltan Szondi, președintele clubului, am discutat despre problemele echipei, planul este să ne întărim în atac cu doi-trei jucători, pentru că acolo este cea mai mare problemă.

De atac sunt dezamăgit, de performanța atacanților, pentru că am marcat foarte puține goluri. Dacă atacanții nu marchează, șansele de a câștiga meciul sunt mai mici. Am menționat de multe ori că este loc de îmbunătățire în atac și așa am făcut, am și schimbat de multe ori în acea zonă, am dat oportunități tuturor celor trei atacanți.

Subliniez că acele 13 goluri marcate în 15 meciuri nu sunt suficiente”, a spus Robert Ilyeș, conform Szekely Sport.

FK Miercurea Ciuc, două cantonamente în pauza de iarnă, la Harghita-Băi și în Turcia

Două cantonamente a programat Robert Ilyeș, care își va chema jucătorii la reunire la începutul lunii ianuarie, la 8. Primul stagiu de pregătire va fi organizat în România, la Harghita-Băi, iar ulterior se va pleca în al doilea cantonament, în Turcia, un loc ales de FK Miercurea Ciuc și în precedentele pauze dintre sezoane sau de iarnă.

Deocamdată au fost stabilite doar primele meciuri de verificare, două la număr, cu o formație din Liga 3 din România, AFC Odorheiu Secuiesc, și o formație din liga a 3-a din Ungaria, Bicskei TC.

Reunirea va avea loc la 8 ianuarie, iar pe 10 vom merge la Harghita-Băi, unde va avea loc un cantonament de o săptămână. Accentul se va pune pe îmbunătățirea condiției fizice.

După aceea încep meciurile de verificare. La 20 ianuarie vom juca împotriva AFC Odorheiu Secuiesc, iar la 25 vom juca cu Bicske, echipă din liga a 3-a din Ungaria, care are cantonament la Băile Tușnad.

Din 28 ianuarie este pe ordinea de zi un cantonament de două săptămâni în Turcia, unde vom avea mai multe amicale și ne vom concentra pe joc în sine”, a mai declarat Ilyeș.

Robert Ilyeș, mulțumit pe jumătate de evoluțiile avute până acum de Ciucului

FK Miercurea Ciuc ocupă locul 10 în clasamentul de Liga 2, cu 22 puncte, în urma a șase victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 13 goluri marcate și 12 primite.

În runda a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, ciucanii au trecut, surprinzător, de Gloria Buzău, în deplasare, scor 2-0. Anul 2024, la nivelul meciurilor oficiale, va fi deschis cu o partidă pe teren propriu, contra Campionii FC Argeș.

Impresiile lui Ilyeș despre prima parte a sezonului de Liga 2:

Un antrenor vrea mereu mai mult de la echipa sa, vrea mai multe puncte și o clasare mai bună. Totuși, trebuie avut în vedere că înainte de startul sezonului au plecat nouă jucători, au sosit opt, iar jumătate din lot a fost înlocuită.

A fost o sarcină grea să-i integrez până la începutul campionatului. Era nevoie să se cunoască între ei, stafful tehnic și a mai contat că mulți dintre ei veneau din alte țări și culturi fotbalistice.

Ideile și principiile antrenorului erau noi pentru ei. Per total, aș evalua performanța echipei din perioada de toamnă ca fiind medie. (…)

Cel mai important meci va fi primul, de pe teren propriu, cu FC Argeș, de la sfârșitul lunii februarie. Cel decisiv! În acel meci trebuie să câștigăm pentru că, dacă nu reușim, șansele noastre de a ajunge în play-off vor fi foarte mici.

Ne concentrăm toată pregătirea pe acest meci de acasă. Știm că la FC Argeș este multă confuzie, schimbare de antrenor, jucători care pleacă, sosesc, așa că va fi greu să-i analizăm”.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-chindris-s-a-despartit-de-unirea-dej-19296145

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-vrea-si-mai-multi-tineri-jucatori-in-lotul-lui-oprita-19296131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dica-dispus-sa-antreneze-din-nou-cfc-arges-desi-a-fost-declarat-persona-non-grata-19296128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-a-stabilit-in-mare-parte-programul-de-pregatire-de-iarna-19296097

Andrei PASCU 15 Dec. 2023, 18:26 Liga 2
Pe aceeași temă