Poli Timișoara nu a arătat deloc încurajator la ultimul amical, pierdut pe ”Dan Păltinișanu” cu Ghiroda. Clubul a mai achiziționat un jucător, un muntenegrean

Anda DELIU 18 Feb. 2022, 17:21 Liga 2

Poli Timișoara a jucat astăzi, 18 februarie, ultimul amical din perioada de pregătire și a pierdut cu 0-1 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, liderul Seriei a 8-a a Ligii 3. Jocul timișorenilor, care au semnat astăzi oficial cu Balsa Rogosic, nu a arătat grozav, aspect recunoscut și de antrenorul Nicolae Croitoru.

Meci fără mari ocazii pe ”Dan Păltinișanu”

Amicalul s-a jucat pe ”Dan Păltinișanu” și nu a fost un meci foarte bogat în faze de poartă. După o dominare teritorială clară a Politehnicii în prima jumătate de parte și ocazii irosite de Bocșan și Ursu, din lovituri de cap, situația s-a schimbat mai apoi. Ghiroda a ieșit din propria jumătate, iar în minutul 31, după un corner bătut de Precup, Mihai Hecsko a marcat.

În minutul 50, timișorenii ar fi putut egala, dar portarul Robert Mikloș a avut o intervenție foarte bună la șutul lui Ursu. Până la finalul meciului, Sîntean și Vukoje au irosit alte ocazii pentru alb-violeți.

Au lipsit de la Poli accidentații Cosmin Bîrnoi (de la începutul perioadei de pregătire), Alexandru Iamandache și Doru Andrei (probleme mai minore).

Poli Timișoara: Păduraru (Devenish-Meares 76) – D. Radu, Scutaru (Mera 46), Bocşan, Pamfile – Plumbuitu (Olariu 46), Ignea, R. Lazăr (Zaluschi 83), Oanea (Vukoje 64) – Gerbi (Rogosic 46), Oct. Ursu (Sîntean 64)
Antrenor: Nicolae Croitoru

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mikloş – Sporin, Stupu, Hecsko, Coroiu – Precup – Mancaș, Trandu, Jichici, Ehling – Bădăuță
Au mai intrat: Mosoarcă, Miclău, Zavaleche, Hissen, Datcu, Ciocan, Andreșoiu, Rosuș, Velcan, Pop, Grancea și Românu
Antrenor: Răzvan Leuca

Nicolae Croitoru, supărat după meciul cu Ghiroda

Antrenorul Politehnicii Timișoara a recunoscut că evoluția echipei l-a surprins neplăcut.

”Din păcate, nu am dat gol şi am şi arătat destul de rău. Cel puţin prima repriză nu am avut niciun fel de realizări. Am fost haotici… Era ultimul joc şi aşteptam altceva. Nimic din ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă nu ne făcea să anticipăm o evoluție… Chiar săptămâna aceasta discutam, am avut prospeţime la antrenament. Ne-am simţit destul de bine, însă astăzi la joc nu am arătat aşa cum ar trebui. Ne-am şi pierdut luciditatea la un anumit moment, cel puţin în prima repriză, pentru că în a doua lucrurile s-au mai aşezat, în sensul că am avut o mai bună organizare pe faza de atac. . Ne-a lipsit finalizarea. Dar în prima repriză am arătat destul de rău, chiar dacă am venit şi cu anumite improvizaţii, date fiind accidentările, am încercat șo eventuale soluţii pentru jocul de joiPoate că la unii o fi şi o stare de oboseală, poate o fi un instinct de conservare, poate şi faptul că am tratat mai superficial jocul. Este greu de spus acum, cert e că nu a fost ce ne doream cu toţii. Îi văd şi pe ei destul de preocupaţi”, a spus Nicolae Croitoru.

Ghiroda va juca în play-off-ul Ligii 3

Sezonul viitor, în funcție de ce se va întâmpla la baraje, nu este exclus ca CSC Ghiroda și Giarmata Vii să ajungă în Liga 2, deoarece în play-off deja sunt calificați.

”Am câştigat acest amical, a fost pentru noi primul joc în care am folosit o formulă mai aproape de ceea ce o să folosim în campionat şi se pare că ne-a şi ieşit. A fost un joc de angajament fizic, puţine ocazii de poartă, dar cred că un joc cu ritm. Nu e un obiectiv al nostru, neapărat, să-i chinuim pe Poli. Este un obiectiv să ne vedem de jocul nostru şi să realizăm lucruri care să ne aducă câştiguri din punct de vedere sportiv. Având în vedere că am câştigat împotriva unei formaţii de nivel superior suntem foarte foarte mulţumimiţi. Plus că am reuşit pe multe momente ale jocului să dominăm şi să ne impunem jocul. Nu am încercat să jucăm mai defensiv în repriza a doua, dar Poli a pus presiune și noi a trebuit să facem pasul în spate. Noi suntem la momentul acesta matematic în play-off, sperăm să terminăm în fruntea clasamentului, după care în semifinale şi finale să scoatem cât mai mult”, a declarat antrenorul Răzvan Leuca.

Balsa Rogosic a semnat cu Poli

Poli tot testează din noiembrie doi jucători străini, Stefan Vukoje și Balsa Rosogic. Astăzi s-a anunțat transferul oficial al lui Rogosic, atacant muntenegrean născut în 1996.

El a crescut la juniori la OFK Petrovac şi Buducnost Podgorica. La seniori a jucat doar în țara natală, la Ljeskopolje, FK Podgorica, OFK Petrovac şi FK Zeta Golubovac. La ultima echipă era legitimate în noiembrie, când a venit să dea probe la Poli. Pentru Golubovac a jucat șapte partide în tur, în prima ligă, și a dat două goluri.

”Sunt foarte bucuros să fiu aici şi mă pregătesc ca să dau tot ce am mai bun pentru Poli. Am venit să ajut echipa, să ne atingem obiectivele. Anul viitor aş vrea să ajungem în prima ligă şi să fac parte din acel proiect”, a declarat Balsa Rogosic, citat de site-ul oficial al Politehnicii.

Poli Timișoara i-a mai achiziționat în această iarnă pe Alexandru Iamandache (împrumutat de la FC Pucioasa), Gabriel Plumbuitu (împrumutat de la Gaz Metan Mediaș) și Andrei Sîntean (venit liber de contract după despărțirea de FC Hermannstadt).

Poli Timișoara joacă în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2, prima din 2022

În amicale, Poli a mai avut următoarele rezultate: 7-0 cu CSC Dumbrăvița (locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3), 0-0 cu CSM Reșița (locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3), 0-0 cu CS Hunedoara (locul 1 în Seria a 9-a a Ligii 3) și 4-2 cu Metalurgistul Cugir (locul 2 în Seria 9 a Ligii 3).

Echipa timișoreană joacă primul meci oficial din 2022 joi, pe ”Dan Păltinișanu”, de la ora 20:00, cu liderul Petrolul, în etapa a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-impus-fara-probleme-in-amicalul-cu-metalurgistul-cugir-dupa-cele-doua-remize-in-care-nu-marcase-nicolae-croitoru-spune-ce-imbunatatiri-mai-vrea-la-echipa-19219196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-poli-timisoara-s-a-despartit-de-roberto-hategan-si-daniel-benzar-insa-a-anuntat-si-mai-multi-jucatori-pe-care-i-a-cedat-altor-cluburi-19219417

Anda DELIU 18 Feb. 2022, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă