Eșec total în politica de transferuri de la Poli Timișoara? Ce spune Nicolae Croitoru despre achizițiile care nu au dat randament

Anda DELIU 13 May. 2022, 21:43 Liga 2
Eșec total în politica de transferuri de la Poli Timișoara? Ce spune Nicolae Croitoru despre achizițiile care nu au dat randament

Poli Timișoara a avut o primăvară foarte slabă în Liga 2, într-un regres față de sezonul de toamnă. Unul dintre motivele principale este că au venit jucători sub nivelul celor care au plecat sau la care s-a renunțat prea ușor.

Antrenorul Nicolae Croitoru nu pare însă a avea mari regrete pentru deciziile luate, cu toate că echipa a ajuns la barajul de evitare a retrogradării, fiind, practic, la cea mai slabă prestație în Liga 2 de la promovare.

În noiembrie, nimeni nu-i voia pe Rogosic sau Vukoje. Poli i-a luat de buni

La Poli, în primul rând, străinii sunt sub nivelul românilor, inclusiv portarul Harrison Devenish-Meares și atacantul Erik Gerbi.

În iarnă s-au adus însă doi jucători și mai slabi. Balsa Rogosic are 26 de ani, e atacant, și în noiembrie cei de la Zeta Golubovac l-au lăsat să dea probe la Poli. În vârstă de 21 de ani, mijlocașul stânga Stefan Vukoje era liber de contract, după ce trecuse pe la Brighton și Luton.

Pentru ambii s-au plătit grile internaționale de 10.000 de euro, iar pe terenul de joc au rămas datori.

”Sezonul acesta nu au adus un plus. Nu avem însă un lot atât de numeros încât să nu folosim doi jucători care nu au reușit să se adapteze. Sunt doi jucători pe care pe care noi i-am văzut, pe care i-am dorit. Rogosic, când a venit în cele două două săptămâni de pregătire, a avut un nivel bun de joc și nu este doar părerea mea. Vukoje este un jucător tânăr și eu susțin în continuare că are calități. Are o pregătire de bază foarte bună, calitate tehnică, viteză. Faptul că nu a reușit să demonstreze acest lucru este o realitate”, a spus antrenorul despre cei doi.

  • Vukoje a prins 6 meciuri (197 minute) pentru Poli, în timp ce Rogosic a evoluat tot în 6 partide (296 minute). Devenish-Meares a apărat în 4 jocuri (360 minute), iar Gergi a prins 18 meciuri (1048 minute) și a marcat 4 goluri.

Românii erau scoși din lot dacă jucau slab

Ei bine, muntenegreanul și sârbo-englezul nu au fost niciodată scoși din lot, indiferent de cât de slab jucau.

În schimb, în toamnă așa s-a procedat cu Cosmin Bîrnoi și Daniel Benzar, ultimul care, supărat, a plecat în SUA! De asemenea, în iarnă s-a renunțat la Roberto Hațegan. Atât el, cât și Benzar, jucau la orice oră mai bine ca Rogosiic și Vukoje.

Nicolae Croitoru a explicat de ce a luat deciziile. ”Benzar nu a fost în lot la un meci și el a decis să plece. La Hațegan eu am decis să plece pentru că nu respecta nimic din ceea ce pregăteam. El juca ceea ce știa el”, a explicat antrenorul Politehnicii.

Întrebat dacă nu cumva îi favoriează pe străini, care sunt folosiți meci de meci, Croitoru a spus că nu i se pare.

Plumbuitu încă așteaptă să debuteze

În iarnă, Poli l-a luat ca împrumut pe Gabriel Plumbuitu. El nu a apucat să debuteze nici până acum în sezonul de primăvară, în cele nouă meciuri ale timișorenilor.

”Este un jucător născut în 2004, un jucător care care sezonul viitor va fi under. Am vrut să-i dăm și lui șansa să intre la Iași pe final, dar am primit două goluri și am renunțat să mai introducem un fundaș. Am preferat să intre un atacant”, a spus Croitoru despre tânărul fundaș dreapta luat de la Gaz Metan și care în prima parte a sezonului a jucat în șase meciuri pentru Metaloglobus.

Alte două achiziții ale Politehnicii la începutul anului au fost mijlocașul târgoviștean Alexandru Iamandache și mijlocașul timișorean Andrei Sîntean. Primul a prins 7 meciuri (281 minute) și a înscris un gol, iar al doilea a evoluat în 5 jocuri (93 minute).

  • După ce în sezonul trecut a jucat în play-off, Poli Timișoara a evoluat în acest sezon în play-out-ul Ligii 2, unde s-a clasat pe locul 5 în Grupa A, poziție care duce la barajul de menținere în barajului de menținere în Liga 2 cu FC Brașov. Manșa tur are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe arena Știința din Timișoara. Returul va fi peste fix o săptămână, la Brașov.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-inainte-de-mansa-tur-a-barajului-cu-fc-brasov-speram-sa-mai-spalam-ce-e-de-spalat-din-rusinea-ca-am-ajuns-aici-scutaru-ramane-exclus-din-lot-19231174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-e-pregatita-de-barajul-cu-poli-timisoara-calin-moldovan-e-vorba-de-onoare-mandrie-si-barbatie-jucatorul-care-nu-mai-intra-in-vederile-antrenorului-19231193

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-va-fi-gazda-primei-manse-a-barajului-de-mentinere-in-liga-2-cu-fc-brasov-cand-au-loc-jocul-tur-si-cel-retur-19230838

Anda DELIU 13 May. 2022, 21:43 Liga 2
Pe aceeași temă