Poli Timișoara s-a impus fără probleme în amicalul cu Metalurgistul Cugir, după cele două remize în care nu marcase. Nicolae Croitoru spune ce îmbunătățiri mai vrea la echipă

Anda DELIU 11 Feb. 2022, 17:30 Liga 2

Politehnica Timișoara a câștigat cu scorul de 4-2 amicalul jucat vineri la prânz pe stadionul Știința cu locul 2 din Seria 9 a Ligii 3, Metalurgistul Cugir.

S-a jucat destul de deschis, iar plusul de eșalon al alb-violeților a fost evident aproape tot jocul, după ce bănățenii disputaseră anterior două amicale cu echipe din același eșalon (CSM Reșița și CS Hunedoara) pe care le încheiase la scorul de 0-0.

Absențe importante în continuare la Poli Timișoara

Timișorenii au avut absențe importante, cu Ioan Mera abia ieșit din izolare, dar și Alin Ignea, Bîrnoi, încă nerefăcuți, sau Păduraru, menajat.

Poli a început cu ceva imprecizie ofensivă și, astfel, după o primă ocazie ratată de Ursu, a primit gol în minutul 24, când Păcurar a bătut perfect o lovitură liberă, direct în plasa laterală. Până la urmă, bănățenii au marcat în minutul 33, prin Gerbi, după ce italianul a primit o pasă de la Ursu. În două minute s-a făcut 2-1, după ce Denis Giosu, jucător în probe, a împins o minge trimisă în careu din corner. Gerbi a mai băgat o dată mingea în plasă până la pauză, dar din poziție de offside.

În a doua parte, Nicula a ratat o ocazie pentru ardeleni la debutul reprizei secunde. Tot Poli a fost cea care a marcat, în minutul 66, după o combinație între Sîntean și Doru Andrei, cu al doilea la finalizare. Ambii tineri au mai avut ocazii, dar Cugirul a fost cea care a marcat, în minutul 83, prin Udrea.

Intrat pe final, Rogosiv a stabilit scorul final cu un șut din interiorul careului.

Poli Timișoara: Devenish-Meares (Cuzmanovici 72) – Plumbuitu (Sofran 46), Giosu, Bocşan (Scutaru 46), Oanea (Pamfile 22, Erceanu 68) – Oct. Ursu (D. Andrei 46), R. Lazăr (Iamandache 46), Zaluschi (Bakoş 46), Vukoje (D. Radu 46) – Gerbi (Rogosic 74), Olariu (Sîntean 46)
Antrenor: Nicolae Croitoru

Metalurgistul Cugir: Opric – Haj, Vlădia, Grozav, Neagu – Păcurar, Boldea – Taban, Şaucă, Nicula – M. Lupu
Au mai intrat: Perjeriu – Selagea, Contra, S. Itu, Andriuc, Udrea şi Al. Rus
Antrenor: Lucian Itu

Nicolae Croitoru vrea îmbunătățiri în atac

Antrenorul Politehnicii a precizat că e mulțumit de meci, dar ar mai fi de lucru pe partea ofensivă.

”Nu neapărat că a fost o descătuşare, sunt lucruri pe care le lucrăm în antrenamente. Eram şi noi preocupaţi, pentru că în două jocuri nu am avut foarte multe realizări. Din ceea ce se lucra la antrenament, regăseam în joc doar parţial, doar anumite aspecte. Eram preocupați să rezolvăm asta. Astăzi ne-au ieşit şi, sigur, este mult de lucru în continuare. Nu neapărat că schimbăm foarte multe, însă încercăm să venim cu un plus pe faza ofensivă, păstrând în acelaşi timp și siguranţa şi disciplina pe organizarea defensivă. Dacă ar fi după mine aş vrea să dăm câte trei goluri pe fiecare meci. Atacul. Pentru fiecare din momentele jocului mai avem de lucru. Şi pe organizare defensivă, chiar dacă în toate aceste jocuri adversarii nu şi-au creat foarte multe ocazii de gol sau aproape deloc. Chiar şi golurile pe care le-am primit azi nu au venit ca urmare a unor acțiuni ale adversarului care ne-a pus în dificultate, au fost nişte greşeli individuale. Care sigur, pot apărea în această perioadă. Dacă discutăm de atac, ne-am dori să ne creăm cât mai multe ocazii, să avem mai mult consistenţă. Sunt convins că lucrurile acestea se vor rezolva, însă preocuparea e ca aceste lucruri să se rezolve cât mai repede, pentru că mai avem două săptămâni până începe campionatul. Dacă discutăm de tranziţie, la fel, suntem interesaţi. Ne bucurăm că şi azi am reuşit să înscriem pe astfel de momente, când recuperăm mingea şi încercăm să surprindem adversarul pe contraatac. Este de lucru, întotdeauna este loc de mai bine. Dar aș spune că este foarte bine că avem atitudinea necesară să încercăm şi să avem progres de la săptămână la săptămână, pentru că au fost patru săptămâni dificile”, a declarat Nicolae Croitoru.

Cugirul visează ”ponderat” la promovare

Lucian Itu, antrenorul cugirenilor, a spus că, deși echipa e pe loc de baraj în seria sa, nu e convins că se va putea promova și, astfel, a apreciat amicalul cu Poli drept foarte util.

”Din punctul nostru de vedere, a fost un test foarte reuşit, ţinând cont că e după o perioadă de cantonament, de două săptămâni, unde am încărcat puțin bateriile. Am întâlnit o echipă de Liga 2, un test reuşit. Goluri multe, meci frumos până la urmă. Primul obiectiv l-am îndeplinit – să prindem play-off-ul, vedem ce ni se erzervă mai departe. Eu sper, avem un avantaj de şapte puncte, mai sunt trei meciuri în campionat plus play-off-ul, nouă meciuri. Şi anul trecut am ajuns la baraj, promisiuni au fost multe, dar concret nu a venit nimeni să ne dea, să zicem, avem atâta de acolo. Promisiuni există, dar nu ştium… Cu bugetul de acum e greu să stai în Liga 2, nu avem cum nicio şansă!”, a declarat Itu.

Poli va juca săptămâna viitoare, sâmbătă, ultimul amical din perioada de pregătire, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, liderul din Seria a 8-a a Ligii 3. În precedentele jocuri de pregătire desfășurate în această iarnă, echipa timișoreană a înregistrat o victorie cu 7-0 cu CSC Dumbrăvița (locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3), o remiză la scorul de 0-0 cu CSM Reșița (locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3) și tot un 0-0 cu CS Hunedoara (locul 1 în Seria a 9-a a Ligii 3).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-un-nou-amical-cu-un-lider-din-liga-3-o-noua-remiza-fara-gol-ce-au-declarat-antrenorii-nicolae-croitoru-si-florin-maxim-dupa-jocul-de-la-hunedoara-19219015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-csm-resita-au-remizat-fara-gol-in-amicalul-jucat-in-valea-domanului-declaratiile-antrenorilor-dan-alexa-si-nicolae-croitoru-19218680

Anda DELIU 11 Feb. 2022, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă