FC Hermannstadt s-a despărțit de patru jucători, trei dintre ei fiind din lotul cu care s-a retrogradat din Liga 1. Renunțarea la Andrei Sîntean, cea mai surprinzătoare

Marius ANGHEL 30 Dec. 2021, 10:54 Liga 2
FC Hermannstadt s-a despărțit de patru jucători, trei dintre ei fiind din lotul cu care s-a retrogradat din Liga 1. Renunțarea la Andrei Sîntean, cea mai surprinzătoare

Ultimele zile din 2021 au adus și primele despărțiri de jucători la FC Hermannstadt, după prima parte a sezonului de Liga 2 în care echipa sibiană a obținut, alături de liderul Petrolul, calificarea matematică în play-off-ul de promovare.

Lucian Buzan (22 de ani), Andrei Sîntean (22 de ani), Andrei Lungu (32 de ani), cât și Alexandru Vodă (23 de ani), acesta din urmă împrumutat la CS Comunal Șelimbăr, și-au încheiat contractele cu fosta prim-divizionară.

Buzan, Sîntean, Lungu și Vodă și-au reziliat contractele cu FC Hermannstadt

Cu două zile înainte de încheierea anului 2021, FC Hermannstadt a anunțat că ”a încetat relația contractuală cu următorii fotbaliști: Lucian Buzan, Alex Vodă, Andrei Sîntean și Andrei Lungu.”

Dintre cei patru, Alexandru Vodă evolua deja pentru o altă echipă, CS Comunal Șelimbăr, la care fusese împrumutat în vară. A prins 10 meciuri în tricoul echipei de lângă Sibiu nou-promovată în Liga 2 și cel mai probabil va continua să joace sub comanda lui Eugen Beza și în partea a doua a sezonului.

Vodă a prins 31 de meciuri (15+16) în Liga 1 pentru FC Hermannstadt și a înscris un gol și era unul dintre puținii jucători care se mai aflau sub contract cu echipa după retrogradarea din prima ligă. Acesta fusese adus în vara lui 2019 de la Pandurii Târgu Jiu, din Liga 2.

Buzan și Lungu au evoluat puțin pentru FC Hermannstadt în acest sezon

Lucian Buzan a evoluat mai mult pentru echipa secundă a clubului din Sibiu, în Liga 3, deoarece la prima echipă a prins doar 55 de minute în 4 meciuri de Liga 2. La FC Hermannstadt a ajuns în vara anului 2019, de la ACS Poli Timișoara, și în precedentele două ediții de Liga 1 a prins 24 de meciuri (10+14). În cariera lui a mai jucat pentru U Craiova și Dunărea Călărași.

Nici Andrei Lungu nu a jucat prea mult pentru FC Hermannstadt, mijlocașul originar din Pitești fiind una dintre achizițiile făcute în vară. Acesta a prins doar 266 de minute pe teren, în 8 meciuri. În patru dintre ele a început ca titular și în trei a fost schimbat. A mai evoluat în cariera lui pentru Sportul Studențesc, ”U” Cluj, Hapoel Petah Tikva (Israel), Energie Cottbus (Germania), FC Voluntari, Hapoel Ramat HaSharon (Israel), Juventus București, Chindia Târgoviște și Metaloglobus București.

Andrei Sîntean, despărțire surpriză de sibieni

Cea mai surprinzătoare despărțire de FC Hermannstadt este cea a lui Andrei Sîntean, mijlocaș timișorean cu care clubul din Sibiu se lăuda pentru convocările sale la națională.

Sîntean a fost folosit în 11 meciuri din cele 16 de Liga 2 din acest sezon, în doar trei ca titular, de două a fost înlocuit și a strâns doar 369 de minute, însă a marcat două goluri, în jocurile cu Brăila (6-0) și Astra (5-0).

Și Sîntean era unul dintre puținii jucători rămași la FC Hermannstadt după retrogradarea din Liga 1, competiție în care a fost folosit de sibieni în 34 de meciuri (6+28) în precedentele două sezoane și în care a înscris 2 goluri.

În cariera sa a mai evoluat pentru ACS Poli Timișoara, Viktoria Zizkov (Cehia) și Sepsi OSK.

”✔Lucian Buzan a bifat 6 prezențe în tricoul FCH în acest sezon (Liga 2 & Cupa României), fiind utilizat în mai multe partide la echipa a doua clubului nostru.

✔Alexandru Vodă a fost împrumutat în acest sezon de Liga 2 la C.S.C.Șelimbăr, după două sezoane de Liga 1 la FCH

✔Andrei Sîntean a bifat 14 meciuri în tricoul FCH în acest sezon (Liga 2 & Cupa României), pentru care a marcat 4 goluri și a oferit două assisturi în toate competițiile

✔Andrei Lungu a evoluat în 9 partide pentru FCH în acest sezon (Liga 2 & Cupa României)

A.F.C.Hermannstadt le dorește mult succes celor 4 fotbaliști în viitoarele provocări!”, sună analiza făcută de FC Hermannstadt celor patru jucători de care s-a despărțit.

Foto: Sport Pictures, Mediafax Foto și FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-vad-casele-de-pariuri-echipele-din-liga-2-favorite-la-calificarea-in-play-off-steaua-e-mai-bine-cotata-decat-fc-buzau-iar-fk-csikszereda-e-subevaluata-in-fata-celor-doua-desi-are-sanse-mari-sa-2-19214556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-nu-vrea-sa-l-piarda-pe-raul-oprut-si-i-a-pregatit-un-nou-contract-danut-coman-ii-facem-oferta-intra-in-ultimele-sase-luni-19214491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dani-coman-transferuri-fc-hermannstadt-19214453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-spune-ca-fc-hermannstadt-are-probleme-financiare-in-ciuda-aprobarii-cererii-de-intrare-in-insolventa-sibienii-si-ar-permite-sa-aduca-un-fotbalist-de-top-din-liga-1-dani-coman-patroni-19214322

Marius ANGHEL 30 Dec. 2021, 10:54 Liga 2
Pe aceeași temă