Poli Timișoara, un nou amical cu un lider din Liga 3, o nouă remiză fără gol. Impresiile antrenorilor Nicolae Croitoru și Florin Maxim după jocul de la Hunedoara

Anda DELIU 09 Feb. 2022, 18:25 Liga 2
Poli Timișoara, un nou amical cu un lider din Liga 3, o nouă remiză fără gol. Impresiile antrenorilor Nicolae Croitoru și Florin Maxim după jocul de la Hunedoara

În ultimele cinci zile, Poli Timișoara a disputat două meci de pregătire fără să înscrie, terminându-le la scorul de 0-0, ambele desfășurându-le în deplasare, cu adversari din Liga 3.

După CSM Reșița, formația din Liga 2 clasată pe poziția a 14-a după 16 etape a remizat și cu CS Hunedoara, liderul Seriei a 9-a a Ligii 3.

Hunedorenii au avut o eliminare în prima repriză

Partida, jucată pe un teren destul de moale al stadionului ”Michael Klein” din Hunedoara, nu a fost una cu foarte multe ocazii.

În minutul 21, Andrei Sîntean a trimis în zid o lovitură liberă. Peste șapte minute, Trășcan l-a faultat pe Iamandache la limita careului. Timișoreni au cerut penalty, fiind, per ansamblu, nemulțumiți de arbitraj. S-a dat doar lovitură liberă și eliminare pentru fault din postura de ultim apărător, cu înlocuire cu alt fotbalist. Ursu a executat lovitura liberă, dar a trimis peste buturile apărate de Lefter.

În repriza a doua, Poli a avut ocazii slăbuțe, o reluare cu capul a lui Bocșan prinsă de portar și un șut al lui Andrei pe lângă buturi, iar pe final, Păduraru a apărat la o fază de atac a ardelenilor.

CS Hunedoara: Lefter – Iacob, Garutti, Trăşcan (A. Vlad 30), Neacşa – Giura, Mogoş – Hergheligiu, Bedea, Laur. Buş (cpt.) – Andr. Roşu
Au mai intrat: Arnăutu, Da Mota, Bradu, Dumitru, Simon şi R. Cristian
Antrenor: Florin Maxim

Politehnica Timișoara: Devenish-Meares (Păduraru 46) – D. Radu (Plumbuitu 79), Bocşan (Giosu 79), Scutaru, Pamfile (Sofran 59) – D. Andrei (Olariu 69), R. Lazăr, Iamandache, Vukoje (Oanea 59) – Oct. Ursu (Zaluschi 69), Sîntean (Gerbi 59)
Antrenor: Nicolae Croitoru

La Poli se va face o analiză după ce nu s-a marcat în fața unor adversari din Liga 3

Nicolae Croitoru, antrenorul Politehnicii, a precizat că se va analiza problema ofensivă a echipei, după două amicale fără gol, în fața unor echipe de Liga 3.

”Va trebui să facem și noi o analiză. Vedem ce putem aduce în plus pentru a îmbunătăți jocul, cel puțin pe faza ofensivă. Ne bucură faptul că nu primim goluri, este al treiela joc în care nu am primit niciun gol. Suntem preocupați să găsim soluții pentru faza de atac, pentru că este al doilea joc fără gol marcat. Este clar că trebuie să găsim soluții. Pe de altă parte, suntem într-un moment de pregăttire, s-a acumulat și oboseală. Încercăm și diverse formule de echipă, ca să-i integrăm pe jucătorii nou-veniți. Încercăm și să vedem care sunt posibiltiățile cele mai bune pentru randament în atac. Sperăm ca începutul de campinonat să ne găsească la nivelul pe care ni-l dorim. Zalushci a revenit, dar a fost la primul antrenament, și asta s-a cunoscut. Am disuctat înainte de meci și el a spus că 15-20 de minute pot să o duc, dar a fost destul de optimist, pentru că perioada de inactivitate a lăsat ceva urme. În continuare lipsesc Ignea, Mera, Rogosic, Bîrnoi”, a spus Croitoru.

Andrei Sîntean e mulțumit și cu 0-0

Atacantul Andrei Sîntean spune că acest 0-0 se explică prin condițiile de joc.

”Și cu Reșița și astăzi am avut destule situații. Trebuie să ne uităm și la suprafetele pe care am jucat. La Reșița a fost un sintetic destul de rău, astăzi teren foarte moale, denivelat. Nici nu mă miră că s-a terminat 0-0, m-aș fi mirat dacă vreuna dintre noi dădea gol. Din cauza pregătirii, cu toții suntem obosiți.  Terenul, plus arbitrajul,  are ne-a șicanat și pe noi și pe Hunedoara. Nu cred că a făcut-o cu intenție, a greșit însă destul de mult”, a precizat Sîntean, una dintre achizițiile făcute de Poli în această iarnă.

În precedentele jocuri de pregătire desfășurate în această iarnă, Poli Timișoara a înregistrat o victorie cu 7-0 cu CSC Dumbrăvița (locul 4 în Seria a 8-a a Ligii 3) și o remiză la scorul de 0-0 cu CSM Reșița (locul 1 în Seria a 7-a a Ligii 3).

Vineri după-amiază, de la ora 13:00, Poli va juca la Timișoara, pe arena Știința, cu altă echipă din Liga 3, Metalurgistul Cugir, clasata pe locul 2 în Seria a 9-a.

Primul meci fără gol pentru CS Hunedoara

Florin Maxim, antrenorul echipei CS Hunedoara, a fost mulțumit de cum s-a prezentat echipa sa, chiar dacă nu au reușit să înscrie.

”Am întâlnit un adversar puternic, cu talie. I-am văzut și în meciul lor contra Reșiței, cu talie, cu jucători cu ștate vechi în Liga 2. Dar am făcut un joc bun. Primul plus e faptul că nu ne-am accidentat și al doilea, ținând cont de temperatură și de cum au fost terenurile, că noi ne-am antrenat doar pe sintetic, sunt mulțumit. Pe alocuri, puteam să avem acele ruperi de ritm pe distanțe mai mari, dar din păcate, nu am avut unde să le lucrăm. Pentru perioada în care ne aflăm acum sunt mulțumit. Am auzuti de rivalitate galeriilor. A nostră e înfrățită cu cea a UTA-ei. Probabil au simțit și asta jucătorii în teren. E primul meci în care nu am marcat. Dar a fost un meci disputat în care am avut șansele noastre și adversarul și-a creat șanse de a marca. Eu zic că am arătat bine și construcție, și pe contra-pressing”, a precizat Florin Maxim.

CS Hunedoara a întregistrat în precedentele amicale următoarele rezultate: 7-0 cu Progresul Ezeriş şi 4-1 cu Şoimul Băiţa. Următorul test îl are vineri, de la ora 15:30, în deplasare, cu echipa de liga a patra Retezatul Haţeg.

Echipa din Hunedoara a anunțat că amicalul cu Politehnica Timișoara, disputat pe stadionul ”Michael Klein”, s-a desfășurat cu aproximativ 250 de fani şi în prezența a două galerii vocale.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-csm-resita-au-remizat-fara-gol-in-amicalul-jucat-in-valea-domanului-declaratiile-antrenorilor-dan-alexa-si-nicolae-croitoru-19218680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-imprumutat-inca-un-jucator-iarna-aceasta-pe-gabriel-plumbuitu-cu-banatenii-au-semnat-prelungirea-si-doi-dintre-tinerii-alaturi-de-care-construim-viitorul-alb-violet-19218583

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-trecut-la-scor-de-maidan-de-csc-dumbravita-in-primul-amical-din-2022-doi-jucatori-importanti-ai-alb-violetilor-sunt-infectati-cu-coronavirus-19218440

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-andrei-sintean-a-semnat-cu-poli-timisoara-dupa-despartirea-de-fc-hermannstadt-19218163

Anda DELIU 09 Feb. 2022, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă