Poli Timișoara a împrumutat încă un jucător iarna aceasta, pe Gabriel Plumbuitu. Cu bănățenii au semnat prelungirea și ”doi dintre tinerii alături de care construim viitorul alb-violet”

Anda DELIU 04 Feb. 2022, 19:05 Liga 2
Poli Timișoara a împrumutat încă un jucător iarna aceasta, pe Gabriel Plumbuitu. Cu bănățenii au semnat prelungirea și ”doi dintre tinerii alături de care construim viitorul alb-violet”

Poli Timișoara rămâne cu un singur transfer parafat oficial iarna aceasta, cel al lui Andrei Sîntean (venit liber de contract după despărțirea de FC Hermannstadt), după ce pe Alexandru Iamandache și Gabriel Plumbuitu clubul îi ia doar sub formă de împrumut.

Este interesant că în Banat circulă zvonuri cum că la Poli sunt bani, dar nici cantonamentul pe plan local și cu atât mai puțin politica de transferuri din această iarnă nu reflectă deloc acest lucru.

Gabriel Plumbuitu, împrumutat de la un club cu probleme majore

Iar dacă Iamandache a fost împrumut un an calendaristic, de la FC Pucioasa, echipă din Liga 3, Plumbuitu a fost acontat doar până la vară. E de precizat că jucătorul a fost ultima dată la Metaloglobus, dar aparține de Gaz Metan Mediaș, club cu mari probleme financiare, despre care se zvonește că există și riscul desființării.

Fotbalistul va împlini în curând 22 de ani, la data de 14 februarie, și a debutat în Liga 2 la 15 ani, pe vremea când juca la Daco-Getica București. De la clubul din Capitală s-a transferat la Mediaș, care în toamnă l-a împrumutat la Metaloglobus București, pentru care a bifat șase apariții în acest sezon de Liga 2, în care a jucat doar 213 minute.

Postul său de bază e de fundaș dreapta, dar poate juca și la mijloc. ”Mă bucur foarte mult că sunt jucătorul lui Poli, un club de tradiție, o echipă bună, cu jucători de valoare şi cu experienţă. Sper ca şi eu să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să pot ajuta echipa să îşi îndeplinească obiectivele”, a declarat Plumbuitu pentru site-ul echipei.

”Eu credeam de un singur fotbalist că o să ajungă mare fotbalist, unu’ Plumbuitu, dar antrenorii de la lot, mai puțin unul de la Universitatea Craiova, l-au curățat, desființat. Atât l-au bramburit… Dacă îl lăsau fundaș central ajungea unul dintre marii fotbaliști ai țării. L-au jucat mijlocaș stânga, ba mijlocaș dreapta, ba vârf de atac. Nici nu știu unde e, am rupt legătura cu el. Era la Mediaș, dar cred că l-au dat împrumut la Metaloglobus. Nu poate niciodată să joace înaintaș, ci numai fundaș central. Trebuie să îl lase acolo, chiar dacă are numai 1.80 înălțime, și va fi unul din marii fotbaliști ai țării”, spunea, la finalul anului trecut, Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, despre Plumbuitu, la ProSport LIVE.

Denis Radu și Doru Andrei și-au prelungit contractul cu Poli Timișoara

Altfel, clubul timișorean a anunțat tot astăzi, 4 februarie, că jucătorii Denis Radu și Doru Andrei au semnat prelungirea înțelegerii contractuale pe încă trei sezoane, până în vara anului 2025. Ambii sunt în anul în care termină junioratul, deoarece vor împlini în 2022 vârsta de 19 ani.

”Mă bucur că am semnat cu Poli, clubul care m-a format ca senior, m-a maturizat, pot să spun, şi care m-a debutat la 15 ani în Liga 2. Planurile mele sunt ca anul acesta să facem un an cât mai bun, pregătitor pentru cel următor, în care noi vrem să promovăm, să o aducem pe Poli acolo unde-i este locul!”, a spus Denis Radu, care a prins 7 meciuri în acest sezon, totalizând 449 de minute.

”E un cadou foarte frumos, sunt foarte fericit că am semnat cu Politehnica şi sper să facem o treabă bună sezonul acesta şi anul viitor să promovăm. Pe plan personal îmi doresc să înscriu, să sparg gheaţa, şi să facem cât mai multe jocuri foarte bune în campionat”, a declarat Doru Andrei, utilizat în acest sezon în 16 meciuri de Liga 2, adică în toate desfășurate de echipă până acum, în 12 ca titular, fiind pe teren timp de 1196 de minute.

”Doru Andrei și Denis Radu sunt doi dintre tinerii alături de care construim viitorul alb-violet. Prin urmare suntem încântaţi să anunţăm că ambii internaţionali de juniori şi-au prelungit contractele cu Politehnica până în vara anului 2025!

Denis Răzvan Radu s-a născut pe 25 martie 2003, la Caransebeş. A început fotbalul la CSS Caransebeş şi a mai fost legitimat la CS Metalul Reşiţa şi LPS Banatul, înainte de a se alătura centrului de juniori al Politehnicii. A debutat la echipa de seniori la vârsta de 15 ani şi nouă luni. Jucător care acoperă în teren banda dreaptă, el a totalizat până acum 30 de partide în Liga 2 pentru echipa noastră.

Doru Cristian Andrei şi-a sărbătorit chiar ieri aniversarea cu numărul 19, fiind născut pe 3 februarie 2003, la Timişoara. Mijlocaşul lateral a crescut la Comprest GIM Bucureşti, de unde a făcut pasul la Poli în vara lui 2020. A înregistrat 23 de jocuri în Liga 2 şi a fost pe gazon în toate duelurile din prima parte a campionatului!

Obligatoriu înainte, băieţi!”, a scris Poli Timișoara despre cei doi jucători.

Foto și video: Politehnica Timișoara

 

Anda DELIU 04 Feb. 2022, 19:05 Liga 2
Pe aceeași temă