Controversa jucătorilor Stefan Vukoje și Balsa Rogosic, lămurită de cel care i-a adus la Poli Timișoara. Cât câștigau cei doi la echipă

Anda DELIU 01 Nov. 2022, 16:50 Liga 2

Poli Timișoara nu se simte bine în acest sezon, pe care l-a început în condiții dificile, după ce în cel precedent a retrogradat în Liga 3 din punct de vedere sportiv, cu pierderea barajului cu FC Brașov.

Suporterii au considerat că una dintre marile probleme a fost aducerea jucătorilor Stefan Vukoje și Balsa Rogosic, care au costat clubul destul de mult față de randamentul dat.

Florin Iacob, fost impresar și administrator delegat la Poli în sezonul trecut, a vorbit despre cei doi, care ar fi costat, la un calcul simplu, aproape 50.000 de euro clubul!

Vukoje și Rogosic au ajuns liberi de contract la Poli. Așa sunt și acum, la câteva luni bune după despărțire

Stefan Vukoje și Balsa Rogosic au ajuns la Poli în urmă cu aproape un an, în probe, pe vremea antrenorului Nicolae Croitoru.

Vukoje, englez cu origini sârbe, avea 20 de ani. Mijlocașul trecuse pe la Luton și Brighton. Rogosic, atacant de 23 de ani atunci, venea din Muntenegrul natal, de la Zeta Golubovac.

Pentru ambii s-au plătit primele grile de transfer internațional din istoria actualei Poli, de 10.000 de euro de ”căciulă”.

Florin Iacob spune că nu au avut salarii mari. ”Eu i-am propus, dar au venit în probe și au fost agreați de tot stafful. Eu nu am fost niciodată impresarul lui Nicolae Croitoru, așa cum s-a scris, dar tot eu l-am propus la echipă. Nu aveau salarii mari, de maximum 1.500 de euro. Acestea sunt salarii mari? Vukoje nici nu a vrut să rămână, pentru că nu i-a plăcut nivelul, dar i s-a spus că se lucrează la organziarea clubului. Vukoje era în creștere când a plecat. Rogosic, invers”, a declarat, pentru Liga2.ro, Florin Iacob.

  • Stefan Vukoje a evoluat pentru Poli în 7 meciuri în Liga 2, timp de 209 minute, fiindcă doar în două dintre partide a început ca titular și le-a și terminat prin a fi înlocuit.
  • Balsa Rogosic a prins 6 partide în tricoul Politehnicii Timișoara în Liga 2 și a totalizat 296 minute pe teren, de trei ori fiind titular și o dată fiind înlocuit.

Florin Iacob: ”Nu am participat la reziliere”

Florin Iacob a plecat de la echipă înainte de returul barajului cu FC Brașov, când s-a renunțat la antrenorul Nicolae Croitoru.

Ulterior, Vukoje și Rogosic au fost dați și ei afară, dar cu salarii în avans, cerute pentru a pleca, căci ambii erau jucători cu contract și după 30 iunie 2022.

”Nu s-a reziliat cu mine. Eu nu mai eram în club, am plecat atunci, cu Nicolae Croitoru. Ei au reziliat, suporterii. Eu le-aș fi spus să plece așa cum au venit. Jucătorii m-au sunat să mă întrebe ce să facă și le-am spus să procedeze cum simt. Ei poate până atunci nu au dat un randament grozav, dar trebuie luate în calcul și trăirile lor la echipă. Poate puteau crește. Dar cei noi au decis să-i dea afară în două zile. Ei au reziliat, suporterii”, a mai spus Iacob.

Cu cei 20.000 de euro plătiți la grila de transfer internațional, dacă ținem cont că cei doi ar fi cerut salarii în avans pe trei luni, din informațiile Liga2.ro, am putea ajunge la un calcul total de 50.000 de euro, cu aproximativ 10 luni de salarii plătite pentru cei doi. Astăzi, niciunul nu are contract, deși, iată, suntem în noiembrie.

Florin Iacob, cu Ovidiu Cuc la FRF

Recent, Florin Iacob a fost văzut la sediul FRF alături de noul președinte al Politehnicii Timișoara, Ovidiu Cuc.

Fostul agent spune că s-au întâlnit întâmplător. ”M-am întâlnit întâmplător la București cu Ovidiu Cuc”, a spus Iacob, care a precizat că avea o problemă de natură personală de vorbit la FRF.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-lego-din-timisoara-are-pentru-prima-data-oferte-intre-firmele-interesate-este-si-cea-care-a-taraganat-constructia-noii-arene-din-arad-19251885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

 

Anda DELIU 01 Nov. 2022, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă