Primele două eșecuri ale CFC Argeș în noul sezon aduc și primele reproșuri. Sponsorul principal a ieșit la atac: ”Așa se întâmplă când îl aduci pe cel mai mare antrenor postdecembrist. În loc să urmăm calea Barcelonei, transferăm toți dinozaurii”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 12:40 Liga 2
Primele două eșecuri ale CFC Argeș în noul sezon aduc și primele reproșuri. Sponsorul principal a ieșit la atac: ”Așa se întâmplă când îl aduci pe cel mai mare antrenor postdecembrist. În loc să urmăm calea Barcelonei, transferăm toți dinozaurii”

Campionii FC Argeș a pierdut, luni, al doilea meci în patru etape în noul sezon de Liga 2. Are eșecuri consecutive, 0-1 la FC Bihor și 0-1 acasă cu FK Miercurea Ciuc, după ce noua ediție de campionat o începuse cu o remiză la București, 0-0 cu Steaua, și o victorie la Mioveni contra CSM Focșani, scor 2-0.

După ultimul meci, eșecul contra liderului FK Miercurea Ciuc, nici antrenorul Nicolae Dică, nici președintele Dănuț Coman nu au oferit declarații. Ambii au fost numiți la începutul campionatului, au așezat lucrurile așa cum și-au dorit, însă rezultatele întârzie să apară.

Suporterii au început deja să vocifereze, iar un fan al echipei piteștene este și Viorel Tudose, om de afaceri originar din Râmnicu Sărat (Buzău), implicat la club, ca sponsor principal, de mai mulți ani. Acesta este nemulțumit de rezultate, în contextul în care s-au făcut noi transferuri sonore la echipă, și îl ironizează pe Nicolae Dică.

Viorel Tudose, ironic cu Nicolae Dică și jucătorii de la CFC Argeș după primele patru etape ale noului sezon de Liga 2

Viorel Tudose este dezamăgit de locul pe care CFC Argeș îl ocupă în clasamentul Ligii 2 după primele patru etape, 14, cu 4 puncte acumulate, fiind la egalitate cu alte patru echipe, printre care și cu cea situată pe locul 12. Promisese că nu va mai ieși public pentru a vorbi despre trupa piteșteană, din momentul instalării lui Dănuț Coman ca președinte, însă rezultatele nu-i dau pace.

Despre Nicolae Dică, cu care a mai avut contre în trecut, spune, ironic, că este ”cel mai mare antrenor postdecembrist”, iar pe unii jucători aduși în această campanie de transferuri îi numește ”dinozauri”, în sensul rău al cuvântului.

”Am spus că nu o să mai vorbesc despre FC Argeș și o să îi las pe Dani Coman și pe Dică să vorbeacă. Pe ei ar trebui să îi întrebați de ce după patru etape avem doar patru puncte și ne aflăm pe locul 14. Dar, dacă tot m-ați sunat pe mine, atunci îmi voi spune scurt și la obiect părerea.

Știți foarte bine care este părerea mea despre Dică. Am spus-o în trecut și nu are rost să o mai repet și acum. Dar, așa se întâmplă când îl aduci la FC Argeș pe cel mai mare antrenor postdecembrist ’89. În loc să urmăm calea Barcelonei, bine, păstrând proporțiile, și să ne promovăm tinerii noștri din academie, ne apucăm si transferăm toți dinozaurii la FC Argeș. Și, i-ați văzut și voi cum joacă, nu?

Vă spun sincer că nu mă deranja dacă pierdeam cu FC Bihor și cu Miercurea Ciuc cu copiii Piteștiului pe teren, decât cu toți dinozaurii ăștia. Am văzut pe teren niște jucători de nu mai are rost să fac niciun comentariu. Sper să nu se repete filmul de anul trecut, că dacă nici acum nu vom promova, atunci chiar că suntem idioți. Dacă nici acum nu vom promova, când sunt atâtea echipe fără drept de promovare, atunci când?”, a comentat sponsorul principal al CFC Argeș pentru ProSport.

Cine sunt ”dinozaurii” de la CFC Argeș?

Clubul din Pitești și care își joace de mai bine de un an meciurile de acasă la Mioveni a perfectat și în urmă cu două săptămâni o nouă achiziție cu nume din fotbalul românesc, ținând cont de faptul că echipa joacă în Liga 2. Este vorba despre Mihai Roman II, care a debutat sub comanda lui Nicolae Dică la jocul cu ciucanii.

În această vară au mai fost aduși Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște), Marius Briceag (ex Korona Kielce), Takayuki Seto (ex Petrolul Ploiești), Guilherme Gomes Garutti (ex Petrolul Ploiești), Emanuel Gronner (ex FK Shkupi / Macedonia de Nord) și Marco Dică (ex CS Mioveni, fiul lui Nicolae Dică).

”Dinozaurii”, așa cum îi numește Tudose, ar putea fi Morar, Ghiocel, Doukoure, Moldoveanu, Briceag, Seto și Garutti. Roman abia a debutat, astfel că, momentan, nu poate fi inclus pe această listă a jucătorilor care au jucat și nu au confirmat până în acest moment.

Tudose visează în continuare să devină acționar majoritar la CFC Argeș: ”Sunt greu de dus cu preșul”

Înainte de numirea lui Dănuț Coman ca președinte, Viorel Tudose cerea, inclusiv public, să i se dea mai multă putere la club, să devină acționar majoritar, altfel amenința că își retrage finanțarea.

Nici una, nici cealaltă nu s-au întâmplat, însă Tudose a făcut un pas în spate la nivel declarativ după ce Coman a fost adus.

Tudose se întreabă acum de ce s-a renunțat la antrenorul Eugen Neagoe și indică spre Dănuț Coman.

”Statutul meu la club nu s-a schimbat, nu am devenit acționar majoritar, dar nici nu mai pompez bani. Îmi voi onora doar obligațiile contractuale de sponsorizare. Eu sunt greu de dus cu preșul, iar până nu o să devin acționar majoritar alți bani nu o să mai scot din buzunare.

De ce noi cei de la FC Argeș am renunțat la Neagoe? Întrebați-l pe Dani Coman. Eu înțeleg că, poate, profesional, el a plecat dezamăgit de la FC Argeș, dar financiar vă garantez că nu.

Acum mă voi opri cu comentariile, pentru că am zis clar că o să fiu scurt și la obiect. Să vorbească despre acest început de campionat pe cei care răspund de rezultate la FC Argeș: Dani Coman și Dică”, a mai spus Tudose pentru ProSport.

În sezonul trecut, după ce Nicolae Dică alegea să meargă la discuții pentru a prelua FC Botoșani, în prima ligă, amânând un răspuns la o ofertă de la CFC Argeș, clubul din orașul natal și unde a mai antrenat, Viorel Tudose îl ”distrugea” pe Dică, iar clubul se poziționa de partea sa și îl declara persona non grata pe fostul fotbalist. La nici un an distanță, Dică revenea ca antrenor la clubul piteștean.

Rămâne de văzut, acum, dacă CFC Argeș va avea o poziție oficială.

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă