Mihai Roman II coboară în Liga 2 pentru prima dată în cariera sa. Atacantul a semnat cu una dintre favoritele la promovare

Marius ANGHEL 17 Aug. 2024, 17:55 Liga 2
Mihai Roman II coboară în Liga 2 pentru prima dată în cariera sa. Atacantul a semnat cu una dintre favoritele la promovare

Înainte de cel de-al treilea meci din acest sezon de Liga 2, Campionii FC Argeș a anunțat achiziționarea a încă unui jucător, a unuia care se va afla la debutul în acest campionat, după ce până acum a evoluat în prima ligă din România pentru nu mai puțin de opt cluburi, pentru unele chiar în mai multe intervale de timp.

Este vorba despre atacantul Mihai Alexandru Roman, craiovean în vârstă de 32 de ani, ultima dată în Uzbekistan, la FK Neftchi Farg’ona.

Din informațiile Liga2.ro, Marius Croitoru și l-a dorit și el la FCU Craiova pe jucătorul care a activat în trei rânduri pentru rivala condusă de Mihai Rotaru, iar pe unul dintre grupurile suporterilor Petrolului i se mulțumește Argeșului fiindcă l-a luat pe Roman, scăpându-i, astfel, de o posibilă reîntoarcere a ”vârfului” la Ploiești!

Mihai Roman II, la Campionii FC Argeș

Mihai Roman II va juca la Campionii FC Argeș în noul sezon, după ce în perioada martie – iulie 2024 a activat în 13 meciuri în două competiții pentru FK Neftchi Farg’ona, echipă din Uzbekistan.

Atacantul originar din Craiova este un jucător cunoscut în fotbalul românesc, unde a activat pentru mai multe cluburi în prima ligă, la FCU Craiova, Petrolul, în două perioade, ”U” Cluj, CS Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii Târgu Jiu, CSU Craiova, în două perioade, ACS Poli Timișoara și FC Botoșani, în două perioade. Are și trei experiențe în afara țării, la NEC Nejmegen (Țările de Jos), Maccabi Petah Tikva (Israel) și FK Neftchi Farg’ona (Uzbekistan).

Roman II are circa 240 de meciuri în prima ligă din România și 54 de goluri marcate, cele mai multe date într-un sezon având în ediția 2014-2015, 16, pentru Pandurii.

Acum se va afla la prima experiență în Liga 2, la Campionii FC Argeș, club care nu comunică pe ce perioadă a semnat cu jucător.

  • Anunțul clubului privind achiziționarea lui Mihai Roman nu vi-l putem prezenta, deoarece clubul nu a avut un comunicat oficial către presă, iar ceea ce prezintă pe site-ul oficial nu poate fi copiat pentru a fi expus în presă! Printr-o decizia halucinantă, club din Pitești a blocat celor care îi acceseară site-ul posibilitatea de a copia mesajele transmite acolo, pentru a fi expuse publicului larg. Ulterior, situația a fost remediată, iar comunicatul clubului sună astfel:

”Bine ai venit, Mihai Roman!
În vârstă de 32 de ani, Mihai Roman a adunat 340 de meciuri și 70 de goluri în carieră. Mare parte din carieră și-a petrecut-o în campionatul din România, dar a avut și experiențe în afara granițelor țării, în campionatul Olandei, al Uzbekistanului și al Israelului. Jucătorul de profil ofensiv a debutat pentru echipa națională de fotbal a României în 2015, într-un amical împotriva Moldovei. Mai are o partidă sub Tricolor, un amical împotriva Bulgariei. Are în palmares o Cupă a României câștigată cu Universitatea Craiova.
În cariera sa, Mihai Roman a mai evoluat pentru formații precum U Craiova 1948, U Cluj, Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii Tg. Jiu, NEC Nijmegen, Maccabi Petah Tikva, Universitatea Craiova, Poli Timișoara, FC Botoșani și Neftchi Fergana.
Ultima echipă pentru care a activat a fost Neftchi Fergana, formație din prima ligă din Uzbekistan. Este cotat de site-ul transfermarkt.com la 275.000 euro.
Mult succes în tricoul alb-violet!”

Încă un atacant pentru CFC Argeș, al patrulea achiziționat vara aceasta

În această vară, trupa antrenată de Nicolae Dică i-a mai achiziționat în atac pe Vlăduț Morar, Robert Moldoveanu și Emanuel Gronner, iar în lot îl mai are ca atacant pe Valentin Buhăcianu.

La capitolul achiziții, CFC Argeș are următoarele nume în această vară: Vlăduț Morar (ex UTA Arad), Costin Ghiocel (ex SC Oțelul Galați), Kevin Doukoure (ex Universitatea Cluj), Andrei Dima (ex FC Voluntari 2), Denis Oncescu (ex Concordia Chiajna), Raul Ailenei (ex Ripensia), Rareș Butnărașu (ex CSC Ghiroda și Giarmata Vii), Robert Moldoveanu (ex Chindia Târgoviște), Marius Briceag (ex Korona Kielce), Takayuki Seto (ex Petrolul Ploiești), Guilherme Gomes Garutti (ex Petrolul Ploiești), Emanuel Gronner (ex FK Shkupi / Macedonia de Nord) și Marco Dică (ex CS Mioveni). Pe acesta din urmă, fiul antrenorului Nicolae Dică, clubul nu l-a anunțat oficial.

Dacă forma sportivă îi va permite, Roman va debuta la CFC Argeș marți, 20 august, în meciul din deplasare de la Oradea, cu FC Bihor, în cadrul etapei a 3-a a Ligii 2.

Foto: Remus Badea (Sport Pictures) și Campionii FC Argeș

Marius ANGHEL 17 Aug. 2024, 17:55 Liga 2
Pe aceeași temă