Schumacher a pierdut alți doi fotbaliști experimentați! Marius Tomozei și Claudiu Herea nu mai continuă nici ei cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 16:09 Liga 2
Schumacher a pierdut alți doi fotbaliști experimentați! Marius Tomozei și Claudiu Herea nu mai continuă nici ei cu CS Mioveni

În contextul instabilității financiare, CS Mioveni continuă să piardă jucători în această pauză de iarnă.

Antrenorul Constantin Schumacher nu se va mai baza în partea a doua a sezonului Ligii 2 2023/24 pe alți doi fotbaliști cu mare experiență pe care i-a avut în lot din vară.

Mijlocașul Claudiu Herea (33 ani) și fundașul Marius Tomozei (33 ani) s-au despărțit de clubul argeșean. Tomozei spune că pune punct carierei de fotbalist și vrea să o înceapă pe cea de antrenor.

Marius Tomozei nu mai continuă cu CS Mioveni și pune punct carierei de fotbalist

După Alexandru Dandea, CS Mioveni nu se va mai baza în partea a doua a Ligii 2 cel puțin pe alți doi fotbaliști experimentați pe care i-a avut în lot. Cu toții, trecuți de 33 de ani, au renunțat la contractul cu trupa galben-verde din cauza problemelor financiare întâmpinate de clasata pe locul 4 în acest moment, după 15 etape.

Dacă Dandea a ajuns de ceva timp la Gloria Buzău, Herea a fost declarat liber de contract marți, 30 ianuarie 2024, iar Tomozei (33 de ani) a decis să-și încheie cariera de fotbalist.

”Cu Tomozei suntem în discuții, să vedem dacă va mai rămâne sau dacă va dori să fie mai aproape de casă, spunea antrenorul Constantin Schumacher la reunirea echipei, petrecută la 15 ianuarie.

Fundașul bucureștean cu meciuri în prima ligă pentru FC Botoșani (două în 2016) și UTA (27 în 2020-2022) și un gol pentru arădeni, cât și câștigător al Ligii 2 cu Dunărea Călărași, în 2018, și UTA, în 2020, s-a hotărât între timp să nu mai continue cu CS Mioveni, la care revenise în vara trecută, ba chiar s-a decis să nu mai joace fotbal.

”Mi-am reziliat contractul cu CS Mioveni, am renunțat la patru salarii pentru binele echipei. Mă retrag și o voi lua pe calea antrenoratului, de jos, copii și juniori, Liga 4. Sper să fiu un antrenor mai bun decât am fost ca fotbalist”, și-a explicat decizia Tomozei, pentru iAMsport.ro.

În prima parte a actualului sezon, Tomozei evoluase în 4 meciuri pentru CS Mioveni (91 de minute), doar într-unul intrând ca titular. Ultimul său joc oficial a fost Unirea Dej – CS Mioveni 0-1, desfășurat în data de 2 decembrie 2023, în etapa a 15-a a Ligii 2, în care a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Daniel Toma.

O bună perioadă din acest sezon a fost accidentat după ce a suferit o ruptură parțială a ligamentului colateral. Anterior, când era la Dinamo, a avut ruptură de ligamente încrucișate și menisc. În trecutul său a avut și alte accidentări care i-au stopat creșterea sportivă.

  • În cariera sa, Tomozei a evoluat pentru FC Snagov (în două rânduri), CSM Râmnicu Vâlcea (în două rânduri), Metalul Reșița, FC Costuleni (Moldova), ASA Târgu Mureș, FC Caransebeș, FC Botoșani, CS Mioveni (în două rânduri), Dunărea Călărași, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Metaloglobus București, UTA Arad și Dinamo.
  • A reușit promovări în Liga 1 cu Dunărea Călărași, în 2018, UTA, în 2020, și Dinamo, în 2022, cu primele două ridicând deasupra capului trofeul Ligii 2.

Claudiu Herea s-a despărțit și el de CS Mioveni

O altă pierdere pentru CS Mioveni este cea a mijlocașului Claudiu Herea (33 de ani).

Herea promovase în vară în Liga 2 cu CS Tunari, însă a preferat să accepte oferta de a continua în acest campionat alături de CS Mioveni, retrogradată din prima ligă. A jucat pentru argeșeni în doar 5 meciuri din cele 15 desfășurate în prima parte a sezonului. A acumulat 362 de minute pe teren, în toate cele cinci partide din campionat intrând ca titular și de patru ori fiind înlocuit.

Ultimul său meci la CS Mioveni a fost la data de 3 septembrie 2023, în etapa 5, în 0-1 acasă cu CSC Dumbrăvița, când a fost înlocuit în minutul 49 cu Coșereanu după ce s-a accidentat.

Despărțirea dintre Claudiu Herea și CS Mioveni a fost confirmată oficial de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor în ședința din 30 ianuarie 2024, când s-a constatat ”încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților”.

”Le-am spus băieților că bugetul se va aproba la 31 ianuarie – 1 februarie și sper să rezolvăm toate problemele apărute anul trecut”, spunea președintele C.D. al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, la reunirea echipei, despre problemele financiare ale clubului.

  • Cel mai probabil, și Claudiu Herea își va încheia activitatea de fotbalist pentru a se concentra pe cea de antrenor la școala de fotbal pe care a deschis-o împreună cu fratele său Ovidiu Herea, Herea Football Academy.
  • În cariera sa, Herea a jucat în Liga 2 pentru Victoria Brănești, Viitorul Constanța, Rapid, CS Balotești, Petrolul, Metaloglobus și CS Mioveni. Are 112 meciuri în această competiție și 58 de goluri marcate. În Liga 1 a evoluat pentru Viitorul Constanța (15 jocuri) și Sepsi OSK (18 meciuri), pentru aceasta din urmă având și 3 goluri marcate.

Echipa lui Schumacher are alte patru plecări și și-a prezentat patru achiziții

În afară de Marius Tomozei și Claudiu Herea, CS Mioveni s-a mai despărțit în această iarnă de Luca Tincău (ajuns la FC Bihor Oradea), Claudiu Pleșa (19 ani), Alexandru Dandea (ajuns la Gloria Buzău) și Laurențiu Bucur (împrumutat la CSM Unirea Alba Iulia).

La capitolul achiziții, echipa antrenată de Constantin Schumacher i-a prezentat în această iarnă pe Alexandru Răuță, Andrei Panait (ambii foști la Campionii FC Argeș), Ionuț Șerban (fost la Gloria Buzău) și Alexandru Stan (împrumutat de la Rapid).

CS Mioveni, cu 26 de puncte acumulate în 15 etape, este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la patru puncte peste Steaua, Concordia Chiajna, Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, toate aflate la egalitate de puncte și situate imediat sub locurile calificabile în grupa de promovare. Argeșenii stau la mâna lor pentru calificarea în play-off, din sezonul regular au mai rămas de disputat doar patru etape, însă trebuie să-și rezolve și marile probleme financiare pe care le are, pentru a evita depunctarea. Are multe litigii pe rol, iar în cazul în care va fi depunctată, atunci riscă nu numai să nu mai prindă play-off-ul, ci chiar să ajungă la retrogradare ori să fie exclusă din competiție.

Momentan, CS Mioveni se pregătește pe plan local, iar până acum a disputat trei amicale: 7-1 cu Flacăra Horezu, 0-0 cu Metaloglobus și 5-0 cu FC Pucioasa. În acest moment, până în data de 9 februarie, se află într-un cantonament efectuat acasă, iar în programul său mai are de jucat amicale cu AFC Câmpulung Muscel (3 februarie), ACSO Filiași (7 februarie), CFC Argeș (7 februarie) și SCM Râmnicu Vâlcea (17 februarie).

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-si-cs-mioveni-egale-intr-un-amical-19298356

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-care-vor-in-prima-liga-din-2025-trebuie-sa-aiba-director-sportiv-calificat-de-frf-nu-se-risca-neacordarea-licentei-dar-amenda-este-una-usturatoare-19298459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/regula-56-impusa-de-frf-pentru-cluburile-de-fotbal-din-romania-19298434

Marius ANGHEL 31 Jan. 2024, 16:09 Liga 2
Pe aceeași temă