CSM Unirea Alba Iulia are două achiziții din Liga 2 și țintește și altele. Alexandru Pelici: ”Gândul nostru este la play-off și promovare.” Clubul de pe Cetate are și un nou conducător, fost la FC Brașov

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 14:34 Liga 2

Primele mutări ale lui Alexandru Pelici în 2024 în lotul echipe CSM Unirea Alba Iulia sunt doi jucători din Liga 2, însă numărul acestora ar putea crește vertiginos. Trupa din Alba țintește accederea în play-off-ul Ligii 3 și mai apoi promovarea.

O altă noutate a clubului din Cetatea Marii Uniri este instalarea ca team-manager a lui Bogdan Petric. Acesta a activat ultima dată în conducerea dezastruoasă a FC Brașov, retrogradată în vară din Liga 2 de FRF după ce nu a îndeplinit condițiile minime de continuare în campionat și apoi s-a desființat.

Alexandru Pelici a sunat adunarea la CSM Unirea Alba Iulia

Echipa preluată pe finalul toamnei anului trecut de Alexandru Pelici a sunat adunarea în 2024 luni, 15 ianuarie. La ședința efectuată pe stadionul Cetate au participat, potrivit listei publicate de club, 23 de jucători, iar aceștia au fost: Alexandru Stoian, Laurențiu Bucur, Răzvan Pauletti – Vlad Stanciu, Darius Nistor, Tudor Vomir, Ion Grozav, Emanuel Codrea, Denis Ciaun, Paul Codrea, Mario Boldea, Călin Cristea, George Mâlnă, Florin Istrate, Darius Indrei, Raul Nistor, Alexandru Raicea, Răzvan Fetița, Ionuț Frăsineanu, Marian Codrea, Andrei Roșu, Constantin Toma și Constantin Pașca.

”Gândul nostru este la play-off, nu am renunțat la ideea de intra în play-off, de a ne bate pentru promovare. Ăsta este gândul cu care am venit, gândul care ne guvernează și gândul cu care pornim la drum într-o pregătire care va dura destul de mult, până la începutul lunii martie. Sperăm să ne pregătim cât mai bine. Jucătorii care vor veni, să vină și să ajute echipa și să reușim să obținem punctele necesare accederi în play-off. O să avem nevoie și de ajutorul rezultatelor indirecte, care nu mai depind de noi, dar e important să facem tot ceea ce ține de noi și să încercăm să prindem play-off. Am un contract pe un termen mai lung, am întâlnit oameni foarte serioși, care știu ce vor să facă aici. Obiectivul final este promovarea și noi sperăm să se întâmple cât mai repede acest lucru. Dar le luăm pas cu pas, acum nu ne dorim decât să fim sănătoși, să nu apară accidentări, ca să ne putem pregăti cât mai bine”, a spus Alexandru Pelici la reunire.

Un portar de la CS Mioveni, Laurențiu Bucur, prima achiziție a Unirii

”Portarul Laurențiu Bucur (CS Mioveni) a reprezentat singura noutate certă din lotul echipei noastre, încă doi jucători fiind testați în următoarea perioadă de Alexandru Pelici”, a informat clubul.

Ulterior, Bucur a fost prezentat oficial de CSM Unirea Alba Iulia. Portarul în vârstă de 18 ani este împrumutat de la CS Mioveni, pentru care nu a jucat în niciun meci în prima parte a sezonului de Liga 2.

”Bine ai venit, Laurențiu Bucur!
CSM Unirea Alba Iulia a efectuat prima achiziție oficială din 2024. Este vorba de venirea, sub formă de împrumut, a portarului Laurențiu Marian Bucur de la CS Mioveni.
Născut în 8 septembrie 2005, Laurențiu Bucur a reușit inclusiv să debuteze în Superliga României pentru CS Mioveni.
«Vreau să ajut echipa! Am venit să joc și să contribui la atingerea obiectivului nostru. Atmosfera este bună la echipă, colegii m-au primit bine, îmi place la Alba Iulia. Antrenorii mi se par foarte buni, se vede că se vrea performantă la Unirea Alba Iulia», a declarat Laurențiu Bucur.
Noul portar al Unirii Alba Iulia va purta numărul 22 pe tricou și se va lupta pentru postul de titular cu Alexandru Stoian și Răzvan Pauletti”, a transmis trupa albaiuliană.

CS Mioveni nu a comunicat oficial despărțirea de Bucur.

Cu Cornel Ardei sunt ca și înțeleși. Alți jucători din Liga 2 sunt doriți de Pelici

Potrivit Ziarul Unirea, echipa din Liga 3 s-a înțeles și cu fundașul Cornel Ardei (22 de ani), originar din Bacău și care în ultimul an a evoluat la CSM Reșița, club de care s-a despărțit la finalul anului trecut.

Ardei a evoluat în prima parte a sezonului de Liga 2 în 3 jocuri pentru CSM Reșița, strângând 198 de minute. În cariera sa a mai activat în Liga 2 la Aerostar Bacău, pentru care a bifat 23 de partide la acest nivel fotbalistic.

Sursa citată scrie că CSM Unirea Alba Iulia poartă negocieri pentru întărirea lotului și cu Alexandru Luca (CSC Șelimbăr), Tudor Telcean (ultima dată la Poli Iași, sezonul trecut), Alexandru Piftor (ex Unirea Dej) și Nenad Lalici, fundaș sârb care de ieri este liber de CSC Dumbrăvița.

”Ardei este un fundaș central care poate evolua și fundaș lateral, este un jucător care ne poate ajuta. În privința lui Bucur, am căutat un portar under, ne-a fost recomandat, am luat referințe despre el, aflând că a debutat în Liga 1.

Sunt mai multe posturi pe care vizăm întăriri, au fost jucători care ne-au refuzat, care au avut pretenții exagerate. Nu vor fi multe modificări de trupe, întrucât, din noiembrie, în luna în care am lucrat împreună, am constatat un real progres. Sunt în actualul lot lot jucători tineri care au marjă de creștere”, a spus Pelici la Radio Unirea FM.

Cantonament în Antalya pentru CSM Unirea Alba Iulia

De luni, 22 ianuarie, echipa din Alba Iulia intră în primul cantonament al iernii, pe plan local, pe o perioadă de 11 zile. Ulterior, din 6 februarie, se va merge într-un stagiu extern, în Antalya. În această perioadă în care echipa se va afla în Turcia va începe procedura de înlocuire a suprafeței de joc pe stadionul Cetate, potrivit spuselor lui Pelici.

”Primul cantonament va fi de încărcătură fizică, în care o să punem accent pe pregătirea fizică, fără de care nu se poate și care nu e atât de plăcută. E important să fim sănătoși, să ne ajute și timpul și să putem, după aceea, să mergem să pregătim partea tehnico-tactică pe terenuri mai bune”, a comentat Pelici la reunire.

  • Sunt puține echipe inclusiv din Liga 2 care și-au permis în această iarnă să plece într-un cantonament extern, însă se pare că la Alba Iulia nu sunt astfel de probleme, chiar dacă până de curând clubul nu lipsea de pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din cauza litigiilor.

În acest moment, CSM Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 în Seria 9 a Ligii 3, cu 22 de puncte acumulate în 15 etape și se află în lupta pentru accederea în play-off, unde merg primele patru clasate la finalul sezonului regular, cu ACS Mediaș (locul 2, 30 puncte), Unirea Ungheni (l3, 27p), CS Universitar din Alba Iulia (l4, 24p), ACS Târgu Mureș (l5, 23p) și Metalurgistul Cugir (l7, 20p). Liderul Gloria Bistriţa Năsăud (36 puncte) este calificat matematic în play-off, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, în care echipa lui Pelici va întâlni Unirea Ungheni (acasă), Avântul Reghin (acasă, l8, 11p) și Metalurgistul Cugir (deplasare).

Bogdan Petric, ultima dată la FC Brașov, este team-manager la echipa din Alba Iulia

Altfel, CSM Unirea Alba Iulia are începând din acest an și un team manager, în persoana lui Bogdan Petric. Acesta a mai activat la Metalurgistul Cugir, iar ultima dată a făcut parte din conducerea FC Brașov, formație retrogradată în vară de FRF pentru că nu a începlinit condițiile minime de a primi certificarea pentru Liga 2, apoi clubul a desființat echipa de seniori.

”Unirea Alba Iulia are Team Manager! Bine ai venit, Bogdan Petric!
Începând din această săptămână Bogdan Petric s-a alăturat staff-ului administrativ al Unirii Alba Iulia. Bogdan Petric va ocupa funcția de Team Manager, fiind practic un liant între lotul de jucători, staff-ul tehnic și cel administrativ.
«În primul rând trebuie să spun că sunt bucuros și onorat să fac parte din acest club extraordinar, Unirea Alba Iulia, un club de mare tradiție în fotbalul românesc. Am venit cu sufletul deschis, gata să dau 101% pentru a aduce valoare și a ajuta în îndeplinirea obiectivelor», a declarat Bogdan Petric.
Noul oficial al echipei noastre a activat până în vara anului 2023 la FC Brașov, în Liga a II-a, iar acceptarea ofertei din partea echipei noastre s-a datorat proiectului de a readuce Unirea Alba Iulia pe harta fotbalului românesc.
«M-a atras proiectul extraordinar, dorința oamenilor de aici de a realiza performanțe notabile, calitatea lor umană, respectiv profesională și normal venirea lui Alex Pelici, de care mă leagă o prietenie aparte, venire care este o garanție că acest proiect este unul cum puține sunt, la ora actuală, în fotbalul românesc. Iar acesta este meritul autorităților locale, a domnului Director Radu Urcan și a domnului Președinte Mihai Dăscălescu, oameni care trebuie apreciați pentru ca nu au lăsat acest brand uriaș să dispară», a mai adăugat Bogdan Petric.
Bogdan Petric a vorbit și despre obiectivele clubului albaiulian, un club de care este legat emoțional încă de pe vremea când Alexandru Pelici antrena pentru prima dată la Alba Iulia.
«Fără doar și poate, pe termen scurt și mediu obiectivele sunt promovarea în Liga a 2-a, plus consolidarea Centrului de Copii și Juniori, respectiv clasificarea în primele 20 de Academii ale României. Nu mă ascund însă că visul tuturor este să vedem din nou Unirea în Liga 1. Orașul Alba Iulia, întreg județul, respectiv oamenii care ne-au acordat încrederea și susțin într-un mod extraordinar sportul albaiulian merită din plin. Chiar dacă pentru unii par obiective prea îndrăznețe, întotdeauna, indiferent de proiectul în care m-am implicat am țintit cât mai sus. Pentru că atunci când ai oameni profesioniști alături, construiești corect și ești dispus să faci eforturile necesare, doar cerul este deasupra», a concluzionat oficialul unirist.
Bogdan Petric are experiență atât pe plan sportiv, cât și pe plan managerial fiind implicat de peste un deceniu în antreprenoriat”, a anunțat clubul din Alba Iulia.

Foto și video: CSM Unirea Alba Iulia

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-stanici-a-semnat-cu-afc-campulung-muscel-19297737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vlad-gisa-a-semnat-cu-fc-bihor-19297713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-imprumutat-de-u-craiova-la-cs-tunari-19297696

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-11-echipe-din-liga-3-sunt-matematic-calificate-in-play-off-iar-jumatate-din-locurile-pentru-play-out-sunt-ocupate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-19296050

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă