CS Mioveni, la un pas de colaps? Jucătorii s-au săturat de promisiunile conducerii și părăsesc clubul: ”Vor să plece acolo unde proiectul e în acest moment unul sigur”

Daniel VLAD 31 May. 2024, 12:17 Liga 2
CS Mioveni, la un pas de colaps? Jucătorii s-au săturat de promisiunile conducerii și părăsesc clubul: ”Vor să plece acolo unde proiectul e în acest moment unul sigur”

CS Mioveni a ratat revenirea în SuperLigă, după ce FC Botoșani a învins-o în dubla manșă a barajului de promovare-menținere în prima ligă, iar acum riscă să intre în colaps.

Va mai continua CS Mioveni în Liga 2? Aceasta este întrebarea în acest moment a multor iubitori ai sportului. Destinul acestui club argeșean se va decide după data de 9 iunie, atunci când în România vor avea loc alegerile locale.

Până atunci, însă, conform unor informații obținute de ProSport, echipa din Mioveni riscă să se dezintegreze. Peste 90 la sută dintre jucătorii din actualul lot au ajuns la final de contract, iar surse din vestiar ne-au dezvăluit că foarte mulți au în aceste zile discuții cu alte echipe. În situația celor care au ajuns la sfârșit de contract cu CS Mioveni se află și antrenorul Constantin Schumacher, care, în principiu, și-a dat acordul pentru a continua.

Se dezintegrează CS Mioveni după ratarea promovării în SuperLigă?  

Daniel Șerbănică merge la Unirea Slobozia, Ion Cărăruș a fost deja prezentat de Corvinul, iar informațiile ProSport sunt că brazilianul Rafael Garutti e dorit și el de FCU Craiova și de Corvinul Hunedoara, în timp ce Cristian Ignat și Alexandru Stan revin la Rapid.

Golgheterul Ștefan Blănaru are în aceste zile trei oferte din Liga 2, iar formațiile care îl doresc pe atacantul în vârstă de 35 de ani sunt FK Miercurea Ciuc, Ceahlăul și CSM Slatina.

Andrei Panait este dorit și el tot de Slatina.

La rândul său, antrenorul Schumacher se află și el la sfârșit de contract și nu ar spune nu unei eventuale oferte de la o altă echipă, atât timp cât acum la CS Mioveni viitorul este într-o ceață totală.

Dacă CS Mioveni va continua în Liga 2, conducerea va miza pe mulți tineri din propria piepineră

Surse din anturajul conducerii celor de la Mioveni au dezvăluit pentru ProSport care este în acest moment situația de la echipă.

”Suntem siguri că băieții noștri au în aceste momente oferte de la alte echipe, iar pe de o parte noi îi înțelegem. La anul, Liga 2 o să fie mult mai grea și nu vor mai fi atâtea echipe fără drept de promovare. Iar noi, cu greu ne vom mai putea lipi de o șansă așa cum am avut acum, cu acest baraj. Nu spunem că echipa nu va mai continua în Liga 2, dar în mod sigur nu credem că vom mai continua cu acest lot.

Lucrul ăsta e destul de clar: mulți jucători vor să plece de la noi acolo unde proiectul e în acest moment unul sigur. Băieții aflați la final de contracte nu prea își mai permit să stea după conducere ca să vadă ce o să se întâmple după 9 iunie la alegeri. Mulți au familii, rate, etc. Fiecare își dorește ceva sigur și stabilitate. Probabil că Bunea și Croitoru vor rămâne. Ei sunt localnici și poate că sunt mult mai atașați față de acest club. În rest, sunt convins că mulți vor alege să plece după ce au ajuns la final de contract cu Mioveniul, iar noi o să fim nevoiți să mergem pe mâna tinerilor de pe la noi din pepineră”, a transmis respectivă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Daniel VLAD 31 May. 2024, 12:17 Liga 2
Pe aceeași temă