CSC Dumbrăvița va aborda a doua participare în Liga 2 cu un lot mai numeros ca la debutul în această competiție. Timișenii încep campionatul din etapa a 2-a

Anda DELIU 10 Aug. 2023, 18:08 Liga 2
CSC Dumbrăvița va aborda a doua participare în Liga 2 cu un lot mai numeros ca la debutul în această competiție. Timișenii încep campionatul din etapa a 2-a

CSC Dumbrăvița începe, în sfârșit, noul sezon de Liga 2, după ce în prima etapă a fost nevoită să stea pe tușă, deoarece nu a fost clar dacă în eșalonul secund va continua FC Brașov sau Progresul Spartac, una dintre acestea picând la tragerea la sorți să-i fie adversar în startul campionatului.

În acest context, clubul timișean și-a anunțat în această săptămână lotul și stafful, cei aflați momentan sub contract.

Cei 29 de jucători de la CSC Dumbrăvița vor fi, de fapt, 30!

Clubul din Dumbrăvița a postat pe contul oficial de Facebook o cartolină cu jucătorii, inclusiv cu numerele pe care aceștia le vor purta în ediția 2023-2024 a Ligii 2. De menționat că sunt 29 de fotbaliști trecuti, dar au fost precizați doar cei aflați sub contract. Mai urmează, cel puțin, încă un nume. David Croitoru, fiul antrenorului Marius Croitoru va semna cu alb-verzii. El nu e încă acontat nu din cauza unor negocieri la ”sânge”, ci pentru că se așteaptă acte de la fosta sa echipă, Campionii FC Argeș.

Așadar, pe imagine sunt 29 de jucători: trei portari, opt fundași, 14 mijlocași și patru atacanți. Croitoru e un mijlocaș central, așadar, numărul fotbaliștilor din acest compartiment va fi 15.

Au venit vara aceasta la Dumbrăvița: Paul Toroc, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Vlad Băluțoiu, Nicolae Sofran, Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Andrei Toroc, Răzvan Neag, David Jorz, Bogdan Sima, Bruce Nortey, Paul Mercioiu și Mykhailo Plokhotnyuk.

Antrenorul secund din stafful lui Cosmin Stan nu are licență!

În staff nu există nicio schimbare la nivel de bancă tehnică. Cosmin Stan e principal, Rusalin Iacobici e secund, Alexandru Ciui e antrenor cu portarii și al treilea goalkeeper din lot, iar Alexandru Albert e preparator fizic.

De remarcat că Ia Iacobici probabil e un nume care nu spune nimic nici celor ce urmăresc cu pasiune eșalonul secund. Explicația este că ”secundul” nu are licențele necesare pentru a sta pe bancă la acest eșalon. Așadar, nici nu o face, ci privește jocurile de acasă, din tribuna stadionului. El are și un serviciu, pe lângă fotbal, la o multinațională.

Principalul Cosmin Stan este și el angajat ca profesor de sport.

De remarcat că Dumbrăvița l-a luat pe kinetoterapeutul Adrian Gherovăț, ce a activat sezonul trecut la Ripensia, dar a colaborat și cu loturile naționale.

Lotul de jucători și stafful tehnic ale CSC Dumbrăvița la startul sezonului 2023-2024 de Liga 2:

CSC Dumbrăvița debutează în noul sezon al Ligii 2 în etapa a 2-a, acasă cu Corvinul

Meciul cu Progresul Spartac, din deplasare, din prima etapă, încă nu a fost programat de FRF, iar în runda a doua CSC Dumbrăvița va juca pe teren propriu cu Corvinul Hunedoara, echipă nou-promovată care a debutat cu o victorie acasă, 2-1 cu Ceahlăul. Jocul de la Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

La mijlocul săptămânii următoare, CSC Dumbrăvița va juca în Turul 3 al Cupei României, momentan necunoscându-și adversarul. Va fi unul din zonă, probabil Ghiroda sau Buziaș, învingătoare în fața celor de la Ripensia, respectiv Poli Timișoara.

În amicale, vara aceasta CSC Dumbrăvița a avut următoarele rezultate: 9-1 cu Progresul Ciacova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-0 cu satelitul echipei Szeged Grosics Academia, 1-1 cu Unirea Dej, 0-0 cu OFK Vrsac, 2-1 cu Crișul Chișneu Criș, 0-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 3-1 cu FC Bihor Oradea. În lipsa jocului oficial de la finalul săptămânii trecute, Cosmin Stan a organizat două jocuri-școală cu juniori ai clubului.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/schimbari-in-programul-etapei-a-2-a-a-ligii-2-19279425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/uta-da-inca-un-jucator-in-liga-2-19279302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-doua-meciuri-scoala-in-loc-de-meci-oficial-19279149

Anda DELIU 10 Aug. 2023, 18:08 Liga 2
Pe aceeași temă