UTA trimite încă un jucător în Liga 2, al 12-lea în acest început de sezon. Mircea Rednic l-a numit ”piesă”

Călin MNERIE 08 Aug. 2023, 00:09 Liga 2
UTA trimite încă un jucător în Liga 2, al 12-lea în acest început de sezon. Mircea Rednic l-a numit ”piesă”

UTA mai dă un fotbalist în noul sezon de Liga 2, al 12-lea în această vară.

Ghanezul Daniel Bruce Nortey (21 de ani) va semna marți cu CSC Dumbrăvița un contract valabil pe un sezon.

La gruparea timișană ajunseseră deja alți trei tineri utiști, mijlocașii Fabiano Cibi și Răzvan Ristin (ambii de 18 ani) și atacantul Marcel Mercioiu (20 de ani).

Bruce Nortey, cedat de UTA la CSC Dumbrăvița

În ceea ce-l privește pe Bruce Nortey, acesta fusese singurul fotbalist african dintre cei șapte aduși de impresarul Cristian Hossu la Arad păstrat inițial de Mircea Rednic în lotul primei echipe.

În urmă cu trei săptămâni, ”principalul” echipei UTA chiar susținea că: Bruce e piesă, e cel mai tare, zâmbește, are un entuziasm… Abia aștept să-i dau drumul”, iar mai apoi a dat undă verde pentru împrumutul ghanezului la o altă echipă.

Cosmin Stan își mai dorea un mijlocaș ofensiv, s-a gândit chiar la readucerea la echipă a lui Luca Bodri, dar – în cele din urmă – a optat pentru Nortey.

Nortey, în vederile spaniolilor de la Atletico Madrin, în urmă cu trei ani

În urmă cu trei ani, tânărul fotbalist sosit în luna aprilie la UTA a fost și în vederile celor de la Atletico Madrid, dar mutarea nu s-a mai făcut.

Daniel Bruce Nortey e produs al academiei Emmanuel City, din Ghana, acolo unde a fost observat de Hossu vara trecută, alături alți trei jucători, care au semnat și ei cu UTA în primăvară. Alți trei sunt nigerieni și toți vor evolua pentru echipele arădene din Liga 3.

  • În această vară, la CSC Dumbrăvița au ajuns ca noi achiziții alți zece jucători: Mykhailo Plokhotnyuk, Fabiano Cibi, Paul Toroc, Cosmin Gladun, Vlad Băluțoiu, Nenad Lalic, Paul Mercioiu, Nicolae Sofran, Răzvan Ristin și Darius Țieranu.

CSC Dumbrăvița: ”Daniel Nortey va fi jucătorul nostru până la finalul sezonului 2023/2024”

UPDATE: CSC Dumbrăvița a confirmat a doua zi ceea ce a anunțat Liga2.ro, faptul că Bruce Nortey a fost împrumutat de la UTA.

”Clubul nostru și-a asigurat serviciile lui Daniel Bruce Nortey, mijlocaș ofensiv ghanez în vârstă de 19 ani. El va fi jucătorul nostru până la finalul sezonului 2023/2024.
Născut la 15 februarie 2004, în capitala Ghanei, Accra, Bruce a început fotbalul la gruparea Emmanuel City, iar în primăvara acestui an a ajuns în România, la UTA Arad. S-a pregătit cu gruparea arădeană pe perioada verii și a fost inclus în lotul „Bătrânei Doamne” la primele două etape din SuperLiga Romania, cu Oțelul Galați (1-1) și CFR Cluj (1-3).
Bun venit, Bruce! Mult succes în tricoul alb-verde! / Welcome, Bruce! Good luck in the white-green shirt!”, a transmis CSC Dumbrăvița.

Foto: UTA Arad și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-doua-meciuri-scoala-in-loc-de-meci-oficial-19279149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatori-de-la-uta-in-liga-2-19278636

Călin MNERIE 08 Aug. 2023, 00:09 Liga 2
Pe aceeași temă