CSC Dumbrăvița s-a impus în amicalul jucat cu ”satelitul” maghiarilor de la Szeged Grosics Academia. Succes la limită pentru formația din Liga 2

Anda DELIU 09 Jul. 2023, 13:35 Liga 2

CSC Dumbrăvița s-a impus sâmbătă seara la scorul de 1-0 în Ungaria, la Szeged, cu Csanad Grosics Academia.

Partida s-a jucat cu ”satelitul” maghiarilor, nu cu echipa ce anul trecut a fost pe locul 4 în al doilea eșalon din țara vecină, aspect neprecizat de clubul român, dar clar punctat pe site-ul adversarului.

CSC Dumbrăvița – Csanad Grosics Academia 2, joc mai dur, nu neapărat spectaculos

În al patrulea amical, cel care a pus capăt, totodată, cantonamentului de pregătire fizică al alb-verzilor de la Sântămărie-Orlea, lângă Hațeg, a fost un joc destul de dur, după cum aflăm și de pe site-ul clubului din Szeged.

Partida s-a disputat cu echipa lui Peter Andorka, satelit ce va juca din următorul sezon în al treilea eșalon din țara vecină, NB III, după ce sezonul trecut au jucat cu un eșalon mai jos și au avut un sezon fără înfrângere. Ungurii au fost la acest meci chiar înaintea cantonamentului.

Altfel, în prima repriză, s-a accidentat mijlocașul adversarilor, Zsolt Pozsai. Sofran a avut o ocazie pentru alb-verzi, în minutul 25, dar portarul gazdelor a apărat. Per ansamblu, prima repriză a fost dominată de dumbrăvițeni.

Ungurii, periculoși și ei în repriza a doua a testului cu CSC Dumbrăvița

În repriza a doua, formația-satelit a Szegedului a fost periculoasă, reușind să iasă de la cutie. Portarul Trifon a fost însă pe fază și a parat incursiunile ungurilor. Mai întâi, la o fază a lui Amir Kapic, iar apoi, la ocazia lui Barnabas Gyuga.

Dumbrăvițenii avuseseră un șut pe lângă buturi a lui Tismonar, în minutul 48, pentru ca sper final, să găsească și spațiul porții. În minutul 74, portarul Marko Rodic a avut o triplă intervenție. Mai întâi, la reluarea lui Olaru, care a urmărit și centrat pentru Martinov, însă goalkeeperul maghiar a salvat și intervenție sa cu capul.

Apoi Paulevici a tras slab, pe corpul portarului. Tot datorită lui Olaru s-a marcat și unicul gol, în minutul 88, deoarece Plokhotnyuk doar a avut de deviat în plasă balonul lansat.

  • Szegeged Csanad Grosics Academia satelit: Rodic – Nagy S., Heidrich, Gyuga, Povázsai, Maronyai, Csorba, Bakó, Szabad, Nagy D., Halász
  • Au mai intrat: Fízer, Szalontai – Kapic, Berta, Burai, Dudás, Lippai, Milenkovic, Albu
  • CSC Dumbrăvița: Toroc, Amariei, Gîsă, Zurbagiu, Ghinescu, Martinov, Tănase, Paulevici, Zaluschi, Sofran, Plohotnyuk
  • Au mai intrat: Ciuci, Trifon, Lalic, Olaru, Tismonar

Antrenorul maghiar a caracterizat jocul drept unul dur. ”Am jucat un meci foarte bărbătesc plin de ciocniri dure. Pot fi mulțumit de ceea ce am văzut, băieții au lucrat bine toată săptămâna.

Am avut mai multe ocazii, dar până la urmă nu am câștigat meciul. Această întâlnire ne-a servit bine pregătirii și vom continua să lucrăm în același mod”, a spus Peter Andorka.

CSC Dumbrăvița, la final de cantonament

După acest meci, dumbrăvițenii au revenit acasă în România. Duminică și luni, echipa are liber. În amicalele de până acum, Dumbrăvița a triumfat cu 9-1 în fața Progresului Ciacova, a pierdut cu 1-0 în fața lui CFR Cluj și a cedat cu 2-0 în fața Corvinului. Vineri va fi următorul amical, cu Unirea Dej, în județul Timiș.

Foto: Szeged-Csanad-GA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-succes-la-scor-cu-olimpic-zarnesti-19277015

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-finalizat-cantonamentul-de-vara-19277002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-ceahlaul-a-pierdut-amicalul-cu-cfr-cluj-19276998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-dandea-s-a-inteles-cu-fc-brasov-19276995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targovivte-si-unirea-slobozia-s-au-intalnit-in-amical-19276990

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-victorie-la-scor-cu-minaur-baia-mare-19276976

 

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 09 Jul. 2023, 13:35 Liga 2
Pe aceeași temă