Primul duel al nou-promovatelor în Liga 2, decis de o rezervă! Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamț 2-1, în fața a circa 5.000 de spectatori aflați pe arena ”Michael Klein”

Călin MNERIE 06 Aug. 2023, 14:25 Liga 2

Pe arena ”Michael Klein”, circa 5000 de spectatori au asistat, duminică, 6 august 2023, la revenirea – după 15 ani – a Hunedoarei în eșalonul secund al fotbalului românesc.

În etapa inaugurală a Ligii 2, Corvinul a găzduit-o pe Ceahlăul, altă nou-promovată, care – la rândul său – și-a adus orașul, Piatra Neamț, după 7 ani în anticamera SuperLigii pentru primele trei puncte în campionat. Tabela a arătat 2-1 în favoarea gazdelor, după reușitele semnate Alexandru Neacșa (8), Marius Lupu (83), respectiv Robert Ciobanu (78).

Neacșa îl bate pe Krell din unghi imposibil, Iacob și-a lăsat echipa în 10

Combatantele au trecut peste perioada de tatonare și în primele 10 minute am consemnat câte o șansă de fiecare parte și deschiderea scorului. Neicuțescu a încercat vigilența lui Lefter de la distanță, iar Mitran s-a speriat de șansa avută la debutul în Liga a 2-a și a preluat în aut de poartă pasa perfectă a lui Hrezdac.

Însă, Corvinul a rămas pe poziții ofensive și după șutul în blocaj al lui Coman, mingea s-a dus în unghi închis, în dreapta, la Alexandru Neacșa, care l-a surprins pe Krell cu execuție de efect: transversală-gol! Era minutul 8 și fanii ”corbilor” au prins aripi: ”Corvinul, Corvinul!”.

Doar că favoriții au stins puțin motoarele, prilej pentru formația de sub Pietrica să apară periculos în careul lui Lefter. Doar că lovitura de cap a lui Llullaku din poziție bună nu a fost cadrată, după care portughezul Agostinho a tras de puțin pe lângă vinclu.

Minutul 41 a adus două evenimente importante. Nou-intratul Manolache a reluat cu capul în transversală, Ceahlăul a plecat pe contraatac, Agostinho a profitat de preluarea stângace a lui Flavius Iacob, i-a luat fața și apărătorul lui Maxim a făcut fault de ultim apărător. ”Roșu” pentru corvinist și nemțenii aveau o repriză întreagă să caute egalarea.

Antrenori inspirați la schimbări, punctele rămân în orașul corvinilor

Însă, gazdele au început mai bine partea secundă, iar Coman a avut mingea în 8 metri, dar a ”înălțat prea mult zmeul”. La prima atingere de balon, Patrick Petre a reluat cu capul din 7 metri, dar pe direcția lui Lefter. Apoi, calculele lui Cristi Pustai se strică odată cu eliminarea foarte ușoară a lui Alexandru Anton dictată de arbitrul ieșean Vlad Baban. Acesta a văzut al doilea avertisment al meciului și, din minutul 58, era din nou egalitate numerică.

Deși spațiile deveneau mai mari, cele două echipe nu s-au întrecut în faze de poartă. Doar Neacșa l-a întins serios pe Krell dintr-o lovitură liberă bătută din stânga, în timp ce Neicuțescu i-a furat o minge lui Lică, dar șutul din unghi a fost parat de Lefter. Totuși, Ceahlăul avea să găsească drumul spre golul de 1-1. Petre a centrat din marginea careului, iar Robert Ciobanu, un alt fotbalist venit de pe bancă, a reluat puternic cu capul în stânga lui Lefter.

Florin Maxim a făcut imediat patru înlocuiri și echipa sa s-a întors rapid în avantaj pe tabelă. În minutul 83, Coman a pasat din drepta, Hrezdac a deviat elegant balonul și Marius Lupu a marcat plasat în dreapta lui Krell. Forcingul de final al ”galben-negrilor” a produs doar șutul de puțin peste transversală al lui Neicuțescu și tabela nu s-a mai modificat până la ultimul fluier al lui Vlad Baban.

Florin Maxim, antrenorul recordurilor în Liga a 3-a, la Șelimbăr și Corvinul, a debutat cu succes și în Liga a 2-a, în timp ce experimentatul Cristian Pustai se întoarce învins la Piatra Neamț.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

CORVINUL HUNEDOARA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ 2-1

Alexandru Neacșa 8′, Marius Lupu 83′ / Robert Ciobanu 78′

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică (D. Pop 79′), Elton da Silva (Ant. Manolache 28′), Velisar – T. Mitran (Seb. Ion 79′), Al. Neacșa (cpt.)(Lupu 79′), Hrezdac, Antonov (Bradu 79′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, M. Chindriș, Hergheligiu
Antrenor: Florin Maxim
Eliminat: Flavius Iacob 41′ (roșu direct)

Ceahlăul: Krell – Pedro Albino, Jalbă (Ștefănescu 90+1′), Vișinar (cpt.), Bacalu – Akwasi, Joao Jaquite (Onișa 54′) – Al. Anton, Neicuțescu, Llullaku (Rob. Ciobanu 70′) – Josemar Agostinho (P. Petre 54′)
Rezerve neutilizate: Wynney – M. Savu, Forizs, Petkov, Fărăgău
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Alexandru Anton 58′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Vlad Baban (Iaşi). Arbitri asistenți: Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Mircea Salomir (Cluj-Napoca). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

În etapa a 2-a, Corvinul joacă sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00, în deplasare la CSC Dumbrăvița, care nu a jucat în această primă rundă, în timp ce Ceahlăul evoluează acasă, duminică, 13 august, de la ora 12:00, cu CSM Reșița, pierzătoare pe teren propriu în fața celor de la Unirea Slobozia, scor 0-1.

Foto: Cătălin Crăciun și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-ceahlaul-piatra-neamt-in-fata-debutului-in-liga-2-19279072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Călin MNERIE 06 Aug. 2023, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă