CSC Dumbrăvița a cedat la limită în fața prim-divizionarei CFR Cluj. Amicalul a adus o sumedenie de probleme pentru bănățeni. Fosta campioană a testat și un jucător fost la Minaur Baia Mare

Anda DELIU 01 Jul. 2023, 09:26 Liga 2

CSC Dumbrăvița a jucat, vineri, al doilea său amical al verii, la Brașov, pe stadionul Tineretului, cu mai puternica CFR Cluj, locul 3 în sezonul încheiat de primă ligă. Divizionara secundă a pierdut la limită, scor 0-1, cu un gol primit în partea secundă a întâlnirii.

Rezultatul e bun pentru alb-verzi, însă detaliile organizatorice ale pregătirii meciului nu fac neapărată cinste clubului care se află la al doilea sezon de Liga 2 și este singurul din Timiș prezent la nivelul primelor două ligi fotbalistice.

Dumbrăvițenii au întârziat la amicalul cu CFR Cluj!

Înainte de meci, alb-verzii au făcut o adevărat excursie, cu nu mai puțin de 165 de km parcuși cu autocarul, doar pentru a bifa acest amical cu un nume important din fotbalul românesc, o multiplă campioană. Jocul a și început cu o întârziere de 45 de minute față de ora stabilită pentru start. ”Autocarul nostru a prins o porțiune extrem de aglomerată între Sibiu și Brașov, unde sunt în desfășurare lucrări pe mai multe tronsoane de drum, astfel că sosirea la stadion s-a realizat mult mai târziu”, a informat CSC Dumbrăvița.

CFR Cluj a dominat prima repriză și a avut ocazii prin Otele, fază la care a intervenit Toroc, Filip și Yuri. Dumbrăvița a avut și ea o replică, prin șuturile de la distanță, prin Zaluschi sau Mancaș, jucător citat luni la Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru pariuri.

În minutul 50, după 0-0 la pauză, Jefte Betancor (foto, la minge, în duel cu Ionuț Tănase) a finalizat cu un șut de la marginea careului. CFR a avut posesia, dar site-ul dumbrăvițenilor susține că ei au dominat a doua repriză. Se menționează acțiunea periculoasă din minutul 65, când Dragan Paulevici a scăpat pe contraatac, iar portarul timișorean al clujenilor, Răzvan Sava, a parat.

CFR Cluj: Scuffet – Bălan, Yuri, Țîru, Peteleu – Gneba, Cvek, Filip – Fică, Otele, Betancor
Au intrat pe parcurs: Sava – Adam, Razak, Fofana, Mustapha, Lucaci, Silaghi, Buș
Antrenor: Andrea Mandorlini

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – Băluțoiu, Tănase, Gîsă – Sofran, Martinov, Zaluschi, Salhi, Mancaș – Paulevici, Plokhotnyuk
Au intrat pe parcurs: Trifon – Zurbagiu, Moțiu, Ghinescu, Jorz, Amariei, Olaru, A. Toroc, Curea, Tismonar, Neag
Antrenor: Cosmin Stan

Cazare lângă Hațeg, drum infernal de peste 7 ore până la Brașov

Cosmin Stan a explicat că e mulțumit că echipa sa nu a pierdut la scor, deoarece clubul a organizat cam ”periculos” acest amical. S-a plecat în zori spre Sântămăria-Orlea, locație aflată lângă Hațeg, care presupune să se coboare de pe Autostrada 1, pe care astfel se putea merge până la Sibiu, cu mica ”întrerupere” de la limita județelor Timiș și Hunedoara. Acolo, echipa s-a cazat, a mancat prânzul și a pornit spre Brașov. Un drum lung și obositor, cu un trafic infernal, dar tipic pentru o zi de vineri în acest anotimp, ceea ce clubul a ratat să anticipeze.

”Fiecare jucător s-a autodepășit la meciul de astăzi. Spun asta deoarece pentru noi a fost o zi infernală, cu trezire înainte de ora 7.00 dimineața, cu plecare în cantonament, am ajuns acolo în criză de timp, am mâncat și am plecat spre Brașov, fără să apucăm să ne odihnim. Drumul spre Brașov a fost mult mai lung decât ne-am așteptat, am întârziat, am rămas foarte mult în trafic pentru că se lucra la șosea. O zi tot pe drumuri, mai avem și acum încă 4-5 ore până când ajungem înapoi în cantonament, deci a fost foarte greu să rezistăm din punct de vedere fizic, mai ales că suntem în prima săptămână de pregătire. Cu toate acestea, am făcut un meci bun, în care ne-am apărat destul de exact, am și pus probleme în fața porții adverse. Am avut o ocazie foarte mare de a egala, la acel contraatac 3 contra 1, cu Paulevici care a scăpat singur cu portarul și a încercat să îl lobeze. Puteam foarte simplu să egalăm la acea fază. Cam aceasta ar fi concluzia, că ne-am autodepășit atât ca grup, cât și individual. Fiecare a tras de el cât a putut. În primul rând, îmi e groază de drumul de întoarcere, jucătorii sunt foarte obosiți. Noi avem mâine dimineață antrenament de forță, probabil vom ajunge după miezul nopții la Sântămăria-Orlea. E clar că această perioadă de pregătire e foarte importantă pentru campionat”, a declarat Stan, citat de site-ul clubului.

Doar 22 de jucători în cantonament pentru CSC Dumbrăvița!

Echipa dumbrăvițeană a plecat doar cu 22 de jucători în cantonamentul de la Sântămăria-Orlea, deoarece mulți jucători ofertați de club au preferat să dea curs altor echipe ce oferă salarii mai mari, iar alb-verzii mai așteaptă după UTA, să le împrumute juniori.

De cei nou-veniți, Cosmin Stan este mulțumit, dar spune că mai are nevoie de întăriri. ”Nou-veniții s-au integrat foarte bine, sunt foarte mulțumit de ei. Paul Toroc a făcut astăzi o partidă excelentă, cred că e un foarte mare câștig pentru noi. Dintre jucătorii de câmp, cel mai repede s-a acomodat Sofran. Dar sunt mulțumit și de Mancaș, și de Plokhotnyuk, pentru că se străduiesc foarte mult, sunt foarte concentrați pe ceea ce facem. Așteptăm întăriri și în cantonament. Cum am mai spus în ziua reunirii, discutăm cu mai mulți jucători. Pozițiile pe care dorim să le întărim sunt cele de fundaș central, mai vrem un jucător de atac, plus juniori născuți 2005. Aici încă lucrăm, tratăm cu mai mulți jucători și sper să găsim soluțiile cele mai bune, să aducem jucători care să întărească echipa”, a mai spus Stan.

Miercuri va fi următorul amical al echipei, care a câștigat anterior cu Progresul Ciacova (scor 9-1). În 5 iulie, la Săntămaria-Olrea, Dumbrăvița dă piept cu nou-promovata în Liga 2 Corvinul Hunedoara. Timișenii și-au programat în această perioadă de pregătire nu mai puțin de 11 amicale.

Ricky Gneba, fost la Minaur Baia Mare, printre cei testați de Mandorlini la CFR Cluj

De partea cealaltă, Andrea Mandorlini n-a folosit jucătorii care au fost plecați la echipele naționale și a utilizat și mulți jucători de la echipa secundă.

Printre aceștia s-au aflat și jucătorii africani pe care CFR i-a adus în ultimii ani. Ricky Gneba (ivorian, 21 de ani), Adam Abdul-Wahab (ghanez, 21 de ani), Razak Abdullah (ghanez, 18 ani), Laley Fofana (francez, 22 de ani) și Mustapha Jah (gambian, 19 ani).

Unii dintre aceștia ar putea deveni soluții pentru Mandorlini, în viitorul sezon.

Dintre cei amintiți îl putem remarca pe Ricky Gneba (foto, în duel pentru minge cu Martinov), mijlocaș care în sezonul recent încheiat a fost om de bază la Minaur Baia Mare, echipă retrogradată din Liga 2. Ivorianul a jucat în 22 de meciuri pentru Minaur, în toate a început ca titular și doar în trei a fost înlocuit, și a înscris un gol.

Foto: CFR Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/politehnica-timisoara-a-reactionat-in-urma-dezvaluirilor-liga2-ro-despre-noii-jucatori-anchetati-de-frf-pentru-pariuri-doi-dintre-ei-aflati-curtea-sa-csc-dumbravita-nu-a-avut-o-pozitie-publica-19276505

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-bomba-in-banat-fotbalisti-de-la-poli-dumbravita-si-ghiroda-citati-de-frf-pentru-pariuri-19276396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ploaie-de-goluri-in-primul-amical-al-dumbravitei-in-care-cosmin-stan-a-testat-patru-jucatori-si-a-pastrat-doar-unul-19276346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-revenit-la-antrenamente-cu-18-jucatori-putine-noutati-si-un-singur-atacant-in-lot-echipa-lui-cosmin-stan-nu-se-va-antrena-acasa-o-perioada-19276128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-a-programat-nu-mai-putin-de-11-amicale-vara-aceasta-inclusiv-cu-cfr-cluj-si-doua-in-ungaria-si-serbia-19275769

Anda DELIU 01 Jul. 2023, 09:26 Liga 2
Pe aceeași temă