CSC Dumbrăvița s-a impus în testul de la Oradea cu FC Bihor. Cosmin Stan a spus ce îi ”displace în momentul de față” la echipa sa

Anda DELIU 29 Jul. 2023, 00:54 Liga 2

Alb-verzii de la CSC Dumbrăvița au câștigat cu scorul de 3-1 amicalul jucat vineri la Oradea, cu FC Bihor, pe stadionul ”Iuliu Bodola”.

Va fi ultimul amical pentru timișeni, pentru că, cel mai probabil, Phoenix Buziaș nu va fi liberă în data de 9 august, când cele două formații doreau să joace.

CSC Dumbrăvița a avut 3-0 la Oradea și a primit gol din penalty

Dumbrăvița a deschis scorul din minutul 10. Mykhailo Plokhotnyuk a marcat de la marginea careului, după o pasă venită de la Martinov. A urmat o ocazie irosită de Tănase, pentru ca, înainte de pauză, Cosmin Gladun să înscrie din lovitură liberă, aproape de vinclu. În minutul 64, și Alexandru Martinov a driblat doi adversari și a băgat mingea în plasă din careu.

Scorul final s-a stabilit în minutul 86, din penalty. Lovitura de pedeapsă obținută de Răzvan Gunie a fost transformată impecabil de Loren Ioviţă.

FC Bihor Oradea, prima repriză: Pânzariu – C. Jurj, Gal, Bactăr, Al. Stoian – Farcaș, Calugher – Chindlea, Sorian, Ban – Sg. Jurj
FC Bihor Oradea, a doua repriză: Bob – Gunie, D. Stan, Al. Popa, Ioviță – Fl. Drăgan, Cherman – Andr. Moga, Tib. Serediuc, Chitaș – Hosu
Antrenor: Florin Farcaş

CSC Dumbrăvița: P. Toroc (Trifon 46) – Gîsă (Jorz 87), Țieranu (Băluțoiu 57), Lalic (Amariei 74) – Paulevici, Ristin (A. Toroc 70), I. Tănase (cpt.)(Cibi 46), Salhi (D. Croitoru 80), Gladun (Moțiu 46) – Plokhotnyuk (Mercioiu 65, Olaru 80), Martinov (Tismonar 74)
Antrenor: Cosmin Stan

Cosmin Stan, satisfăcut de ofensivă după succesul cu FC Bihor, dar nemulțumit de ritm

Antrenorul divizionarei secunde este fericit că echipa a dat goluri, căci în celelalte amicale a marcat destul de puțin. Nu au lipsit nici gratulațiile de complezență despre ”tradiția” adversarului, de fapt, reînființata CAO rebotezată, un club ce are puțini ani de existență.

”Un joc pe care l-am controlat în cea mai mare parte. Poate doar în ultimele 10 minute, când am făcut foarte multe schimbări și au intrat mulți copii, poate atunci au fost ei un pic mai periculoși. În general, un meci controlat de noi, un meci bun. Mă bucur că am reușit să și marcăm de trei ori, am mai ratat câteva ocazii destul de mari, dar e bine că reușim, cu o săptămână înainte de a începe campionatul, să marcăm trei goluri într-un meci în deplasare. Chiar dacă am întâlnit o echipă de nivel inferior, FC Bihor e un club cu tradiție, care a jucat baraj de promovare în Liga a 2-a în ultimele două sezoane. Am jucat cu un adversar bun, dar consider că victoria noastră a fost super-meritată. Paradoxal, în această săptămână am lucrat mai puțin la finalizare și mai mult pe anumite sisteme de joc pe care vreau să le imprim echipei. Am lucrat mult și pe faza defensivă. Am avut și ieri un antrenament în care am lucrat și pe plan ofensiv. Încă o dată, mă bucur pentru faptul că am marcat de trei ori”, a declarat Stan pentru site-ul clubului.

”Principalul” Dumbrăviței este încrezător pentru startul noului sezon de Liga 2, deși încă nu știe dacă va juca în deplasare la Brașov sau Progresul Spartac. ”Sunt mulțumit de nivelul arătat de echipă, dar, din păcate, jucătorii care vin după pauze forțate de accidentări nu au încă ritmul necesar. Asta îmi displace în momentul de față și încercăm ca într-un timp cât mai scurt să îi aducem la un tonus bun de competiție și pe jucătorii care au avut probleme medicale. Aici e buba noastră în momentul de față, pentru că vorbim despre jucători buni, care ar putea să fie titulari, dar nu au avut meciuri în picioare și nu am putut să îi aducem la nivelul celorlați din punctul de vedere al tonusului. Mai avem jucători cu probleme, cum sunt Zaluschi și Ghinescu, probabil ne vom lovi de aceeași problemă și la ei. Dar mă bazez pe experiența lor, sunt jucători care pot trece mai ușor peste perioada de inactivitate pe care au avut-o. Sunt mulțumit de lotul pe care îl avem. Rămâne să demonstrăm că suntem mai buni decât anul trecut. În viitorul sezon îmi doresc să ne autodepășim, să reușim o performanță mai bună decât anul trecut”, a mai adăugat Stan.

Teoretic, CSC Dumbrăvița și-a încheiat meciurile amicale din această vară

CSC Dumbrăvița a mai înregistrat următoarele rezultate în amicalele din această vară: 9-1 cu Progresul Ciacova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-0 cu satelitul echipei Szeged Grosics Academia, 1-1 cu Unirea Dej, 0-0 cu OFK Vrsac, 2-1 cu Crișul Chișneu Criș și 0-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

În data de 2 august se face un joc-școală cu juniorii clubului, iar primul meci oficial în noul sezon de Liga 2 ar trebui să-l dispute sâmbătă, 5 august, de la ora 11:00, dar încă nu-și știe adversarul dintre FC Brașov și Progresul Spartac. Nu ar fi exclus să își programeze un nou amical, în situația în care meciul din prima etapă va fi amânat.

De partea cealaltă, FC Bihor s-a aflat la al patrulea joc amical disputat în această vară, înregistrând următoarele rezultate: 1-0 cu Victoria Carei, 7-0 cu CS Socodor, 1-1 cu Viitorul Cluj și 1-3 cu CSC Dumbrăviţa. Urmează partidele cu CSM Olimpia Satu Mare (2 august), Poli Timişoara (5 august), Phoenix Buziaş (11 august) și CS Diosig Bihardioszeg (19 august).

Foto: CSC Dumbrăvița și FC Bihor Oradea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-tas-liga-2-si-frf-19278277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zece-dintr-un-foc-csc-dumbravita-si-a-prezentat-noile-achizitii-si-jucatorii-de-care-s-a-despartit-florin-macavei-a-analizat-toate-mutarile-echipei-timisene-19278224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-amical-cu-putine-ocazii-si-multi-nervi-intre-viitorul-pandurii-si-csc-dumbravita-concluziile-lui-calin-cojocaru-si-cosmin-stan-19277846

Anda DELIU 29 Jul. 2023, 00:54 Liga 2
Pe aceeași temă