Zece dintr-un foc! CSC Dumbrăvița și-a prezentat noile achiziții și jucătorii de care s-a despărțit. Florin Macavei a analizat toate mutările echipei timișene

Anda DELIU 27 Jul. 2023, 21:59 Liga 2

Printre ultimele cluburi din Liga 2 care începe să anunțe mutările din această vară este CSC Dumbrăvița. Timișenii nu au dorit să anunțe oficial jucători pe care îi menționau în lotul de cantonament sau meciuri amicale din temeri și angoase destul de greu de explicat, referitoare la eventuale răzgândiri, în contextul în care dacă ne raportăm doar la celălalt club comunal din eșalon, CSC Șelimbăr, ardelenii au anunțat mutări încă din luna mai, fără astfel de ”emoții”.

Zece mutări ”dintr-un foc” la CSC Dumbrăvița. Cinci vin de la Ripensia, trei sunt împrumutați de la UTA

Astfel, singura formație timișeană rămasă în Liga 2, după ce în ediția trecută au fost trei, și-a prezentat miercuri și joi, 26 și 27 iulie, nu mai puțin de zece achiziții perfectate în această campanie.

CSC Dumbrăvița va avea un atacant ucrainean. Mykhailo Plokhotnyuk are 24 de ani. A jucat la Cernomoreț, Dinamo Kiev, Petrove, Poli Iași și CSM Slatina. În sezonul trecut a prins 12 jocuri la Poli Iași și a marcat 2 goluri, iar în iarnă a ajuns la CSM Slatina, unde a fost utilizat în 8 partide și a înscris 1 gol.

De la UTA a venit ca împrumut Fabiano Cibi, mijlocaș central timișorean de 18 ani. S-a născut în Portugalia, dar după ce a venit în România a fost și jucător la LPS Banatul.

Tot format la LPS Banatul e și portarul de 19 ani Paul Toroc, adus vara aceasta la Dumbrăvița după destrămarea Ripensiei. Toroc a mai activat la satelitul Farului, Fortuna Becicherecu Mic și Pobeda, înainte de a ajuns la roș-galbeni.

Dumbrăvița a profitat de destrămarea Ripensiei și când l-a luat pe fondașul Cosmin Gladun, care a fost fundaș central, dar a jucat mai mult în stânga în ultimii ani. Are 21 de ani, și de la LPS a trecut direct la Ripensia.

Direct din curtea liceului l-a luat Dumbrăvița pe alt apărător central, Vlad Băluțoiu, jucător de 18 ani.

Cosmin Stan va avea mulți fundași centrali, căci l-au acontat și pe ex-ripensistul Nenad Lalic. Sârbul are 24 de ani și a trecut pe la Vojvodina, Mladost Backi Jarak și la FK Alfa Modrica, înainte de a ajunge la Ripensia. A fost accidentat în ultimele 7 luni.

Pentru zona ofensivă, tot ca împrumut de la UTA a venit Paul Mercioiu, de 20 de ani, care în ultimul sezon a fost împrumutat la Corvinul.

Tot un jucător cu aport ofensiv este și Nicolae Sofran, fotbalist timișorean de 22 de ani. Format la Electrica, a trecut pe la Ghiroda, Poli Timișoara și Ripensia.

Dumbrăvița va avea o echipă foarte tânără, căci l-a adus, tot ca împrumut de la UTA, și pe mijlocașul central de 18 ani Răzvan Ristin.

Mai spre finalul pregătirii a fost adus și Darius Țieranu, fundaș central de 23 de ani, format la LPS Banatul și venit și el de la defuncta Ripensia.

Încă un jucător e așteptat să semneze cu Dumbrăvița

Clubul negociază și cu David Croitoru, mijlocaș care la data de 9 august împlinește 20 de ani și care până acum a fost luat de tatăl său, Marius Croitoru, peste tot pe unde a antrenat, la FC Botoșani, ”FC U” Craiova și Campionii FC Argeș. A evoluat în 20 de jocuri de primă ligă pentru Botoșani, în trei sezoane, la Craiova a fost doar rezervă la prima echipă, iar la Argeș a prins prelungirile într-un meci.

Altfel, vara aceasta au plecat de la CSC Dumbrăvița: Robert Mikloș, Toma Bodri, Petre Simon, Abdoulaye Niakate, Cristian Grancea, Luca Bodri, Călin Toma, Alexandru Piftor, Sebastian Bura-Koț, Denis Curea și Daniel Grigoriu, ultimul, îmrpumutat în Liga 4, la Șag.

Florin Macavei, despre jucătorii de care CSC Dumbrăvița s-a despărțit. ”Îi putem împărți în mai multe categorii”

CSC Dumbrăvița informează că ”în proporție mare și-a definitivat lotul de jucători pentru sezonul competițional 2023/2024”, iar schimbări la nivelul lotului au fost explicate de managerul secției de fotbal Florin Macavei.

”Acum, când situația este clară, aș dori să fac câteva precizări. Am putea împărți jucatorii plecați în mai multe categorii. Una ar fi cea a jucătorilor care, din diverse motive, nu s-au acomodat la noi la nivelul dorit de ei și de club, nu au jucat cât și-au dorit și ne-am dorit și de aceea am concluzionat că cea mai bună soluție este să caute alte oportunități. Aici i-aș include pe Toma Bodri, Cristian Grancea și Petre Simon, cu mențiunea că ultimul a marcat câteva goluri foarte importante. Plus Niakate, care a fost la final de împrumut de la CFR Cluj.

Apoi ar fi cei care, de asemenea, au jucat puțin și de aceea, pentru a reveni la o formă sportivă adecvată și a face parte din lot cu șanse reale de titularizare, au nevoie de meciuri oficiale. Aici ar intra Robert Mikloș, care a traversat o perioadă foarte dificilă după accidentarea din meciul de Cupă și s-a recuperat mai greu din punct de vedere sportiv decât ne-am așteptat si dorit cu toții. Sperăm ca la Poli să joace cât mai mult și astfel să revină rapid la tonusul de competiție. Apoi Sebastian Bura-Koț, căruia clubul i-a făcut o propunere de prelungire pentru doi ani, însă în primul an să meargă împrumut la o echipă de Liga a 3-a, măcar pentru turul campionatului, pentru a avea jocuri în picioare, propunere pe care nu a acceptat-o. Iar Daniel Grigoriu este în continuare jucătorul Dumbrăviței, dar am considerat că are nevoie de o echipă la care să prindă cât mai multe meciuri, astfel că a fost împrumutat la Timișul Șag.

O altă categorie ar fi cea a jucătorilor cu care noi am vrut să continuăm, însă din diverse motive nu am putut continua colaborarea. Călin Toma avea o înțelegere semnată cu noi, dar a primit o ofertă financiară superioară de la CSM Slatina și, ținând cont de vârsta lui, am hotărât să îi dăm acordul de transfer. Cu Luca Bodri am dorit să semnăm un nou contract, a fost în discuții și apoi în probe la UTA și nu a dorit să dea curs ofertei noastre. Lui Piftor i s-a propus de asemenea un nou contract, dar și-a dorit o nouă provocare și, în cele din urmă, nu l-a acceptat și a plecat la Unirea Dej. În ceea ce îl privește pe Denis Curea, clubul nostru și-ar fi dorit prelungirea împrumutului dar nu am reușit să ajungem la o înțelegere cu cei de la Farul Constanța. În cele din urmă, dorința jucătorului a fost de a se întoarce aproape de casă, având o propunere de la Viitorul Șimian”, a spus, citat de site-ul clubului, Macavei.

Macavei, despre cele zece achiziții și răzgândirea lui Cosmin Mancaș: ”Nu a dorit să-și asume anumite sacrificii”

Conducătorul clubului timișean a explicat și motivul pentru care Cosmin Mancaș n-a mai continuat cu Dumbrăvița și s-a întors la Ghiroda, unde își va ispăși suspendarea primită din partea FRF fiindcă avea cont de pariuri, dar a vorbit și despre cele zece achiziții.

”În discuțiile pe care le-am avut cu el (n.r. – cu Cosmin Mancaș), a fost foarte încântat să facă pasul spre Liga a 2-a. După o perioadă, și-a dat seama probabil că îi va fi foarte greu să facă față acestui ritm, pentru că în Liga a 2-a e un cu totul alt stil de viață decât în Liga a 3-a. Astfel că a decis să nu mai continue cu noi. Ca o paranteză, dacă îți dorești să faci fotbal la un nivel superior, trebuie să faci anumite sacrificii, pe care probabil Mancaș nu a dorit să și le asume, mai cu seamă că are și un loc de muncă foarte bun”, a spus Macavei.

Despre cei zece jucători legitimați a spus: ”Sunt cu toții jucători doriți de antrenorul principal și de club, pe posturile pe care am considerat că avem nevoie de întăriri. Din punctul nostru de vedere, sunt jucători care au confirmat la nivelul Ligii a 2-a, iar printre ei sunt și jucători care au debutat în prima divizie. Sperăm ca ei să ne ajute cât mai mult pentru îndeplinirea obiectivelor.”

CSC Dumbrăvița a obținut certificarea pentru Liga 2, dar nu știe unde va începe noul sezon

CSC Dumbrăvița nu știe în acest moment unde va începe noul sezon de Liga 2. Ar trebui să debuteze în deplasare, dar adversarul nu-i este clar. O va întâlni pe Progresul Spartac sau FC Brașov. Pe prima, în cazul în care a doua nu reușește să obțină certificarea la TAS, după ce a contestat decizia FRF de a nu i-o acorda.

În schimb, față de FC Brașov, Dumbrăvița, o echipă dintr-o comună, nu a avut probleme în a-și obține certificarea pentru Liga 2.

”Pentru participarea în sezonul 2023/2024 în Liga a 2-a, Centrul de copii și juniori al clubului nostru a intrat în procesul de evaluare al academiilor, realizat anual de FRF, aceasta fiind o condiție obligatorie din acest an, și a obținut 46 de puncte, față de necesarul de 20. Dincolo de punctaj însă, dorim să îmbunătățim pas cu pas activitatea centrului nostru, inclusiv ca metodologie de pregătire, deși problemele legate de infrastructură sunt dificile, ca de altfel, cum se știe, în tot județul. Însă sunt variante, planuri, chiar dacă unele pe termen lung. De asemenea, clubul nostru a obținut certificarea pentru Liga a 2-a, iar săptămâna trecută a primit și omologarea stadionului din Dumbrăvița pentru viitorul sezon”, a declarat managerul secției de fotbal de la CSC Dumbrăvița despre situația logistică și organizatorică.

CSC Dumbrăvița se află în fața celui de-al doilea sezon în care va evolua în Liga 2. În cel precedent a terminat pe locul 3 din 7 în Grupa B a play-out-ului, a 13-a la general, din 20.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-amical-cu-putine-ocazii-si-multi-nervi-intre-viitorul-pandurii-si-csc-dumbravita-concluziile-lui-calin-cojocaru-si-cosmin-stan-19277846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

Anda DELIU 27 Jul. 2023, 21:59 Liga 2
Pe aceeași temă