Meci amical cu puține ocazii și mulți nervi între Viitorul Pandurii și CSC Dumbrăvița. Concluziile lui Călin Cojocaru și Cosmin Stan

Anda DELIU 23 Jul. 2023, 13:58 Liga 2
Meci amical cu puține ocazii și mulți nervi între Viitorul Pandurii și CSC Dumbrăvița. Concluziile lui Călin Cojocaru și Cosmin Stan

Viitorul Pandurii Târgu Jiu și CSC Dumbrăvița au remizat la scorul de 0-0 în amicalul jucat sâmbătă după-amiază la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal. Nu mai puțin de trei jucători au luat cartonașul roșu, iar numărul de ocazii nu a fost prea mare.

Prima repriză a fost a Dumbrăviței

Prima mare ocazie au avut-o alb-verzii. Ionuț Tănase a șutat în bara laterală. A urmat o altă situație peste șapte minute, când Paulevici a trimis puțin pe lângă poartă. În minutul 38, nervii și-au făcut simțită prezența. Claudiu Moisie și Fabiano Cibi s-au încăierat și au fost eliminați, iar până la pauză s-a jucat în zece de fiecare formație.

Plokhotnyuk a avut trei ocazii mari pe final de repriză, dar fără să poată marca.

În repriza a doua, a fost un joc cu și mai puține ocazii. Dumbrăvița nu prea a mai reușit să aibă ocazii. Gorjenii au avut șansa lor în minutul 85, dar Vulpe nu l-a putut învinge pe portarul Paul Toroc. În minutul 88, Salhi a fost eliminat, după ce a văzut al doilea cartonaș galben.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Geantă – Croitoru, Core, Mrsulja, Godja – Acolatse, Moisie (Vulpe 46′), Tiihonen – Pîrcălabu (Buțurcă 46′), D. Popa, Jozic
După minutul 70 au intrat: Krupenschi – Chelariu, Cojocaru, Băican, Savu, M. Cristea, Geană, P. Andreaș, I. Mihart, Cunțan
Antrenor: Călin Cojocaru

CSC Dumbrăvița: Trifon (P. Toroc 60′) – Tismonar (Moțiu 70′), Gîsă (Țieranu 70′), Zurbagiu (Ristin 76′), Gladun (Amariei 65′) – Cibi (Lalic 46′), Salhi – Paulevici (Olaru 66′), I. Tănase (Curea 63′), A. Toroc (D. Croitoru 68′) – Plokhotnyuk (Mercioiu 66′)
Antrenor: Cosmin Stan

Călin Cojocaru mai vrea un atacant la Viitorul Pandurii

Călin Cojocaru a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa la acest meci.

”Având în vedere că venim după cantonament, s-a acumulat o anumită oboseală și frustrare. Atât Moisie, cât și ceilalți jucători de la Dumbrăvița au luat cartonaș meritat. Prima repriză a fost repriza lor. A doua a fost a noastră, dar ma dominat steril fără să ne creăm ocazii. E prima dată când jucăm în formula asta. I-am menajat pe Brînzan, Eftimie, Dănescu și Gîrbiță. A fost un meci mai mult de luptă, cu puține ocazii. Pentru echipa mea e bine că pe fondul de oboseală nu am luat goluri, chiar dacă nu am avut ocazii clar. Având în vedere că mai sunt două săptămâni, așteptăm să mai ajungă un atacant și consider că până la ora meciului cu FC Argeș vom fi mult mai omogeni”, a spus Călin Cojocaru pentru Liga2.ro.

În această vară, echipa gorjeană care s-ar putea muta la Severin, i-a prezentat oficial ca achiziții pe David Savu (CS Dinamo), Onni Tiihonen (Poli Timișoara), Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș), Davide Jozic (KNK Fuzinar – Slovenia), Patrick Andreaș (Ripensia), Dragoș Popa (U Craiova) și Marian Cristea (CSȘ Craiova).

  • Viitorul Pandurii a disputat amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj, scor 4-1), FK Novi Sad (2-2), OFK Vrsac (1-1), FK Radnicki Zrenjanin (1-0) și FC Radnicki Novi Belgrad (0-1). Mai are amicale cu Viitorul Șimian și Phoenix Buziaș.

CSC Dumbrăvița, probleme la finalizare

Cosmin Stan spune că elevii săi au probleme în atac, deși acum două săptămâni spera ca alb-verzii să înscrie mai mult. E mulțumit de nivelul fizic însă.

”E normal ca ritmul să fie mai scăzut în a doua repriză, pentru că am făcut foarte multe schimbări, am întrerupt meciul de foarte multe ori pentru aceste modificări. Într-adevăr, prima repriză a fost bună pentru echipa noastră. Am fost primii la minge la mijlocul terenului, am recuperat mult, am avut și foarte multe ocazii. Îmi amintesc de cea mai mare, o bară a lui Tănase, dar au fost și alte trei-patru situații mari. Adversarii nu au avut nicio fază periculoasă, de fapt în tot meciul nu îmi amintesc o acțiune periculoasă din partea lor. Deci, un meci bun, dar din păcate nu găsim încă drumul spre poartă. Sunt în mare parte mulțumit de modul în care a arătat echipa astăzi. Dar pe plan ofensiv mai avem de lucrat. Exact cum am tratat fazele la antrenamentul de ieri, de finalizare, exact așa am finalizat astăzi. E consecința lejerității cu care am tratat antrenamentul de ieri. Am început de săptămâna asta să lucrăm la finalizare, am și marcat de două ori la Chișineu Criș. Dar cum am spus, putem să lucrăm mult și bine, dacă tratăm lejer aceste antrenamente. Dacă vom continua așa, la fel se va întâmpla și în campionat! Arătăm tot mai bine din punct de vedere fizic. Acesta ar fi primul aspect, iar al doilea că încercăm să jucăm cât mai repede înainte. Jocul nostru de pase începe să fie tot mai consistent, cu o progresie destul de bună, ajungem tot mai repede la poarta adversă. Dar, cum spuneam încă suferim la finalizare”, a declarat Stan, citat de site-ul echipei sale.

  • Până acum, CSC Dumbrăvița a înregistrat următoarele rezultate în amicale: 9-1 cu Progresul Ciacova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-0 cu satelitul echipei Szeged Grosics Academia, 1-1 cu Unirea Dej, 0-0 cu OFK Vrsac și 2-1 cu Crișul Chișneu Criș. Următorul test are loc vineri, la Oradea, cu FC Bihor, iar apoi va mai juca cu propria echipă U17 și după prima etapă cu Phoenix Buziaș, dacă nu cumva timișenii vor trece de primul tur de Cupa României.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-intentioneaza-sa-se-mute-in-alt-oras-momentan-si-a-mutat-acolo-urmatorul-amical-19277758

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-meciul-de-pregatire-cu-crisul-chisineu-cris-19277564

Anda DELIU 23 Jul. 2023, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă