CSC Dumbrăvița a câștigat meciul de pregătire cu Crișul Chișineu Criș. Un jucător cu tată faimos, în lotul timișenilor

Anda DELIU, Călin MNERIE 19 Jul. 2023, 16:19 Liga 2
CSC Dumbrăvița a câștigat meciul de pregătire cu Crișul Chișineu Criș. Un jucător cu tată faimos, în lotul timișenilor

CSC Dumbrăvița a câștigat cu scorul de 2-1 al șaptelea ei amical din această vară, disputat cu Crișul Chișneu Criș la Socodor, în județul Arad, de unde e și adversara din Liga 3.

A fost primul meci de verificare cu David Croitoru utilizat, fotbalist care a decis să coboare un eșalon, după ce a jucat sub comanda tatălui-antrenor Marius pe la toate echipele conduse de acesta prin prima ligă.

A fost 1-0 la pauză pentru CSC Dumbrăvița în amicalul cu Crișul Chișineu Criș

Meciul a început cu întârziere, deoarece CSC Dumbrăvița a ”reușit” să nu ajungă la timp nici la acest amical, așa cum a făcut și la cel cu CFR Cluj de la Brașov, dar incomparabil la altă distanță.

Potrivit site-ului echipei timișene, alb-verzii au dominat destul de autoritar jocul. În minutul 33, Paulevici l-a lansat pe Mykahylo Plokhotnyuk, iar ucraineanul a lobat peste portarul gazdelor și a înscris. În minutul 59, Bogdan Burlă a tras de la 30 de metri, iar Paul Toroc nu a putut apăra. Ionuț Tănase a avut două ocazii importante, atât la o reluare cu capul, cât și cu piciorul, însă tabela s-a mai modificat abia în minutul 76. Răzvan Neag, abia intrat pe teren, a marcat cu un șut plasat de la 16 metri. O ultimă ocazie a mai avut-o Mercioiu.

Crișul Chișineu Criș: Malița – Pașca, Pavel. Burlă – Balazs, Șerengău, Țurcanu, Deta – Clej, M. Codrea, Prună
Au mai intrat: Mureșan, Clipotă, Burlă, Buza, Haloș, Susan, Lăcătuș, Siminic, Cleuță, M. Codrea, Andrieș

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – Băluțoiu, Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Cibi, Salhi – Paulevici, D. Croitoru (A. Toroc 25), Tismonar – Plokhotnyuk
Au mai intrat: P. Toroc, Trifon, Amariei, Lalic, Țieranu, Moțiu, Ristin, Tănase, A. Toroc, Neag, Olaru, Curea, Mercioiu

Adrian Abrudean și Cosmin Stan, mulțumiți

Adrian Abrudean, revenit la Criș, a fost mulțumit de echipa sa, reunită recent, în amicalul cu Dumbrăvița.

”Ținând cont că venim după șase antrenamente și avem mulți jucători noi, practic suntem o echipă formată de la zero, sunt foarte mulțumit. Am jucat cu un adversar superior aflat în alt moment al pregătirii, mă bucur că băieții au depus efort și au avut o rezistență fizică bună. Pentru moment am văzut destul de multe lucruri pozitive, avem timp să parcurgem toate etapele din procesul de pregătire. Au venit Pașca și Clej și mai evaluăm în acest moment mai mulți jucători, îi ținem sub observație până după meciul de la Șimand, de sâmbătă. Mai avem nevoie de jucători de profil ofensiv”, a declarant antrenorul echipei arădene.

Cosmin Stan, antrenorul Dumbrăviței, a vorbit și despre ratările echipei sale. ”În prima repriză, am avut un joc consistent, dar, din păcate, din nou cu ratări. Am avut o ratare monumentală a lui Plokhotnyuk, cu poarta goală, chiar înainte de gol și alte două situații foarte periculoase ale lui Tismonar. În a doua repriză, am schimbat echipa în întregime, au jucat foarte mulți juniori. Cred că aveam la un moment dat opt jucători ”under” în repriza a doua. Jocul s-a mai echilibrat, am și primit gol, dar am reușit să înscriem din nou. Mă bucur că a reușit să marcheze unul dintre jucătorii cei mai tineri din lot, Răzvan Neag. Sper ca golul acesta să îi dea moral pe mai departe și să se pregătească tot mai serios”, a spus Stan.

David Croitoru, din prima ligă la CSC Dumbrăvița

Fiul lui Marius Croitoru, David, mijlocaș central de 20 de ani, e acum la CSC Dumbrăvița. Anterior, cu tatăl său antrenor de facto (nu avea licență) a jucat la FC Botoșani, ”FC U” Craiova și Campionii FC Argeș.

”Probabil că va rămâne la noi. Din păcate, din ce am văzut astăzi, nu are un nivel de pregătire optim, de aceea am și convenit cu el să joace doar 25 de minute. Dar sper să putem să îl aducem și pe el, într-un timp cât mai scurt, la nivelul lotului din punctul de vedere al pregătirii. David e un stângaci, care de trei ani de zile e în angenajul unor echipe de primă ligă. Cred că avem nevoie de astfel de jucători și aceasta a și fost politica noastră în această vară, de a lua jucători tineri, care s-au învârtit în ultimul timp în primele două ligi. Marea majoritate sunt jucători ce au evoluat în Liga a 2-a sau au debutat în Liga 1. Iar David Croitoru se încadrează foarte bine în acest tipar de jucător pe care l-am căutat”, a mai spus Stan, citat de site-ul echipei sale.

Până acum, în amicale, CSC Dumbrăvița a înregistrat următoarele rezultate: 9-1 cu Progresul Ciacova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-0 cu satelitul echipei Szeged Grosics Academia, 1-1 cu Unirea Dej și 0-0 cu OFK Vrsac. Sâmbătă, de la 12:00, la Târgu Jiu, urmează un amical cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-noua-jucatori-fosti-sau-inca-la-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-au-fost-sanctionati-de-frf-pentru-ca-pariau-reactia-clubului-timisean-19277488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-disputat-al-saselea-amical-al-verii-19277331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-remiza-cu-unirea-dej-19277260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2024-2025-cu-22-de-echipe-la-start-19277249

Anda DELIU, Călin MNERIE 19 Jul. 2023, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă