Corvinul Hunedoara s-a impus în amicalul cu CSC Dumbrăvița. Nou-promovata a câștigat testul fără să primească gol

Anda DELIU 05 Jul. 2023, 21:21 Liga 2
Corvinul Hunedoara s-a impus în amicalul cu CSC Dumbrăvița. Nou-promovata a câștigat testul fără să primească gol

Corvinul Hunedoara a triumfat cu 2-0 în amicalul jucat cu CSC Dumbrăvița, miercuri seara, pe Stadionul ”Michael Klein”, joc la care s-a perceput bilet de intrare de 10 lei.

Pentru elevii lui Florin Maxim a fost al doilea joc de pregătire, în timp ce pentru bănățeni, a fost al treilea meci.

Corvinul Hunedoara a dominat, în mare, jocul cu CSC Dumbrăvița

Deși gazdele au dominat meciul, prima mare ocazie au avut-o timișenii. Zaluschi a reluat peste poartă o centrare, iar apoi gazdele au început să domine. În minutul 16, Marius Lupu a marcat cu capul, după un corner bătut de Alexandru Neacșa. Trifon a respins un șut al lui Pîrvulescu.

Din minutul 30, diferența a crescut, după ce Neacșa a tras la vinclu din 16 metri, fără șanse pentru portarul alb-verde. Hunedorenii au mai irosit o ocazie până la pauză, prin Coman.

CSC Dumbrăvița a schimbat toată echipa la pauza meciului cu Corvinul Hunedoara

Corvinul Hunedoara nu a făcut multe modificări la pauză, dar CSC Dumbrăvița a trimis altă echipă în teren și așa a avut primele ocazii. Ghinescu a trimis din lovitură liberă pe lângă poartă. În minutul 54, se putea reduce diferența, dar Tismonar a trimis în transversală direct, tot din lovitură liberă.

Mancaș, jucător cercetat de FRF pentru pariuri sportive, a avut și el o ocazie, dar nu l-a putut învinge pe portar. Ardelenii au irosit și ei ocazii pe final, când au fost din nou în control. Mitran a trimis pe lângă, iar portarul Paul Toroc a scos de sub transversală un șut al lui Chindriș.

  • Corvinul Hunedoara: Roman (Blaga 46’) – Iacob, Pop (A. Nicolae 66’), Elton (S. Ion 77’), Manolache – Lupu (Pocioian 87’), Neacșa (cpt.) (D. Ciurel 60’), Hrezdac (Mitran 46’), Antonov (Chindriș 46’) – Pîrvulescu (Lupușor 81’), Coman (Hergheligiu 60’)
  • CSC Dumbrăvița prima repriză: Trifon – Gîsă, Tănase, Zurbagiu (cpt.) – Sofran, Ristin, A. Toroc. Salhi, Jorz – Zaluschi, Plokhotnyuk
  • CSC Dumbrăvița repriza a doua: P. Toroc – Băluțoiu, Lalic, Moțiu – Bălașa, Olaru, Tismonar, Martinov, Ghinescu (cpt.) (72, Amariei) – Mancaș, Paulevici

Cosmin Stan continuă testele de jucători

Alb-verzii mai au de adus jucători în acest moment și Cosmin Stan caută variantă, mai ales că jucătorii Curea și Neag sunt accidentați și nu se pot antrena la capacitate maximă în cantonament. E ca și împrumutat de la UTA Răzvan Ristin, mijlocaș de 18 ani, ce a fost și el legitimat la Corvinul.

De asemenea, a apărut și fundașul central sârb Nenad Lalic. El are 24 de ani și a jucat la Ripensia, dar a ratat toată partea secundă a campionatului, din cauza unei accidentări. De asemenea, s-a testat un junior de la Filiași, Răzvan Bălașa, ce evoluează în dreapta.

CSC Dumbrăvița, obosita după primele zile de cantonament

CSC Dumbrăvița a intrat în cantonament după o ”plimbare” până la Brașov pentru un amical. Au urmat meciuri tari, iar echipa e obosită.

Suntem în mijlocul cantonamentului, acuzăm o stare acută de oboseală în momentul de față. De aceea am și preferat să împărțim lotul în două, să alcătuim două echipe cât de cât echilibrate, pentru ca niciun jucător să nu evolueze mai mult de 45 de minute.

Sunt încărcați și au acuzat starea de oboseală începând cu antrenamentele de ieri, chiar am avut și niște probleme medicale. Mă bucur că au făcut efort, chiar dacă nu ne-a ieșit mai nimic astăzi, cu excepția loviturii libere a lui Tismonar, foarte bine bătută de altfel. În rest, n-am reușit să ținem de minge, n-am reușit să ajungem la poarta adversă, dar având în vedere că până acum nu am lucrat deloc tehnico-tactic, ci doar pe parte fizică, eu consider că suntem în grafic.

Ne-am străduit, cât am putut am realizat astăzi. Probabil că de săptămâna viitoare, când vom începe să facem și antrenamente tehnico-tactice, vom regla și aspectele de joc. Corvinul mi-a lăsat o impresie foarte bună, o echipă preocupată să joace, cu individualități foarte bune.

Pasează, ajunge destul de repede la poarta adversă. Pe scurt, o echipă bună, care cred că va face un sezon foarte bun de Liga 2. Cred că va fi una dintre surprizele campionatului”, a declarat Cosmin Stan despre meci

CSC Dumbrăvița mai caută jucători

Altfel, Cosmin Stan mai caută jucători. Bălașa nu va fi păstrat.

Lalic vine după o perioadă lungă în care nu a evoluat. Chiar mi-a zis acum, când am încheiat meciu, «Mult, Profe, pentru mine 45 de minute!». Bine că nu s-a accidentat, am riscat un pic cu el că l-am ținut în teren o repriză întreagă, dar mă bucur că a dus-o pe picioare.

Încetul cu încetul, îl vom pune pe picioare, pentru că e mare nevoie de el. Ristin trebuie să se obișnuiască cu grupul, cu clubul nostru, cu filosofia noastră, cu ideile noastre de joc. Probabil fiind tânăr se va obișnui un pic mai greu, dar e un copil talentat, în care eu am mare încredere și care are șanse mari să joace titulari.

Fundașul dreapta Bălașa a fost în probe, un copil care are calitate dar cred că încă nu poate juca la nivelul Ligii a II-a și vom renunța la el. Încă mai așteptăm jucători de 2005, plus încă un jucător de atac și poate încă un fundaș central. Cam astea sunt posturile unde mai avem nevoie de întăriri.

Sperăm ca dacă nu săptămâna aceasta, în cea de după cantonament să mai reușim câteva transferuri. La atacant și la fundași centrali căutăm jucători cu experiență, e clar. Avem mai multe piste și încercăm să aducem jucători în limita bugetului nostru”, a mai spus antrenorul timișenilor.

Corvinul Hunedoara, la al doilea amical

Corvinul a bifat al doilea amical. Pe primul l-a pierdut cu 2-1 în fața UTA-ei. Hunedorenii au meci duminică, amical cu Viitorul Pandurii.

CSC Dumbrăvița a triumfat cu 9-1 în fața Progresului Ciacova, echipă de Liga 4, și a cedat cu 1-0 în fața lui CFR Cluj. Sâmbătă, timișenii merg la Szeged pentru un amical cu formația ungară.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-prezentat-primele-doua-achizitii-19276845

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-prezentat-sase-jucatori-19276837

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-adus-doi-jucatori-19276829

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-probleme-din-cauza-conditiilor-meteo-19276820

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-peste-probleme-la-fc-brasov-19276817

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anda DELIU 05 Jul. 2023, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă