CSC Dumbrăvița s-a ”consolat” cu jocuri-școală săptămâna asta, în loc de debutul în Liga 2. Elevii lui Cosmin Stan nu au fost feriți de problemele medicale

Anda DELIU 06 Aug. 2023, 14:53 Liga 2
CSC Dumbrăvița s-a ”consolat” cu jocuri-școală săptămâna asta, în loc de debutul în Liga 2. Elevii lui Cosmin Stan nu au fost feriți de problemele medicale

CSC Dumbrăvița nu a putut debuta în noul sezon de Liga 2 așa cum ar fi trebuit, în contextul în care a ajuns victima colaterală din cauza situației incerte a ultimei echipe ce va completa ”tabloul” campionatului, fie FC Brașov, fie Progresul Spartac.

Alb-verzii timișeni au jucat săptămâna aceasta două meciuri cu juniorii clubului, al doilea în circumstanțele date, iar lotul pregătit de Cosmin Stan nu e ferit de probleme medicale în această perioadă.

Victorii la scor pentru CSC Dumbrăvița cu echipa U17 a clubului

Jocul-școală de miercuri a fost prevăzut în programul inițial de amicale al alb-verzilor, iar cel de sâmbătă a fost stabilit după ce echipa a aflat că i se amână jocul prin etapă în funcție de decizia TAS pentru Brașov. Ambele partide s-au jucat la terenul clubului Galaxy, la vechea bază de rugby din spatele stadionului ”Dan Păltinișanu”, întrucât Silviu Bălace este implicat acolo, dar e și antrenor la echipa U17 a Dumbrăviței.

Miercuri, seniorii au triumfat cu 8-0, iar apoi, sâmbătă, a fost 10-1. ”Am gândit pregătirea pentru șase săptămâni și a trebuit să o reconfigurăm din mers pentru șapte săptămâni. Am avut o săptămână destul de încărcată din punct de vedere fizic, au fost și două jocuri amicale cu echipa de juniori U17. Ambele s-au desfășurat pe o durată mai mare, tocmai pentru a reuși să dăm foarte multe goluri, pentru a ne ridica și moralul în perspectiva momentului când începem propriu-zis competiția oficială. Vom organiza un joc-școală cu juniorii și miercuri, când ar fi trebuit să jucăm cu Phoenix Buziaș, pentru că ei s-au calificat în turul următor din Cupa României.
Îi simt nerăbdători pe băieți. Se vede pe ei că abia așteaptă să înceapă competiția, pentru că a fost o perioadă lungă de pregătire, chiar mai lungă decât ne-am fi așteptat date fiind aceste împrejurări. În plus, și eu sunt nerăbdător să începem o dată jocurile oficiale!”
, a declarat Cosmin Stan pentru site-ul clubului la care antrenează.

Se așteaptă actele lui David Croitoru. Sunt și probleme medicale

Dacă Dumbrăvița ar fi jucat sâmbătă, nu ar fi putut să-l utilizeze pe David Croitoru, jucător pentru care se mai așteaptă acte de la Campionii FC Argeș, ultimul club unde a activat.

De asemenea, nici Răzvan Ghinescu nu ar fi fost apt, deoarece are probleme la genunchiul stâng și va lipsi o lună. Mai sunt și alte mici probleme, după cum a spus Cosmin Stan.

”Toți jucătorii cu probleme medicale, cu excepția lui Ghinescu, au intrat în programul echipei și au jucat în ambele meciuri din această săptămână. Unii dintre ei sunt în urmă cu pregătirea, pentru că au stat destul de mult, dar în general stăm bine. Chiar și Ghinescu va începe pregătirea de luni. El stă de o lună de zile. Dacă totul decurge bine, de joi va intra la antrenamente alături de echipă și va începe să lovească și mingea. Am avut două probleme medicale la amicalul de astăzi. Gîsă a acuzat probleme în timpul primei reprize, cu stări de vomă, l-am și schimbat. Iar în repriza a doua, a apărut o entorsă la Țieranu. Dar cred că amândoi vor fi apți pentru antrenamente încă din prima zi a săptămânii viitoare”, a mai adăugat Stan.

Dumbrăvița debutează în noul sezon de Liga 2 în etapa a 2-a, acasă cu Corvinul

CSC Dumbrăvița a înregistrat următoarele rezultate în amicalele din această vară: 9-1 cu Progresul Ciacova, 0-1 cu CFR Cluj, 0-2 cu Corvinul Hunedoara, 1-0 cu satelitul echipei Szeged Grosics Academia, 1-1 cu Unirea Dej, 0-0 cu OFK Vrsac, 2-1 cu Crișul Chișneu Criș, 0-0 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și 3-1 cu FC Bihor Oradea.

Trupa timișeană avea, de la începutul pregătirii, un amical stabilit și după prima etapă, cu Phoenix Buziaș, în data de 9 august. Însă elevii lui Cosmin Petruscu joacă în Turul 2 al Cupei României, așa că va urma un nou joc-școală.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, echipa lui Cosmin Stan are meci acasă în runda a 2-a a Ligii 2, cu nou-promovata Corvinul Hunedoara, care a debutat în campionat cu un succes pe teren propriu cu Ceahlăul Piatra Neamț, scor 2-1. Până atunci, Dumbrăvița va afla, probabil, și cu cine va juca în meciul restant din prima rundă, cu FC Brașov sau Progresul Spartac.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-fc-brasov-dupa-anuntul-frf-de-amanare-a-meciului-din-prima-etapa-a-ligii-2-in-care-ar-fi-trebuit-sa-joace-dan-alexa-si-fotbalistii-sai-au-aflat-decizia-chiar-in-timpul-antrenamentului-19278626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-ceahlaul-piatra-neamt-in-fata-debutului-in-liga-2-19279072

Anda DELIU 06 Aug. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă