Primul transfer al Chindiei în 2024: un albanez cu șase selecții la națională. Vine de la liderul din prima ligă a țării sale

Bogdan ISTRATE 09 Feb. 2024, 19:30 Liga 2
Primul transfer al Chindiei în 2024: un albanez cu șase selecții la națională. Vine de la liderul din prima ligă a țării sale

Chindia Târgoviște a anunțat vineri seară, 9 februarie, primul transfer dintr-o perioadă complicată, cu multiple litigii, procese și probleme.

Clubul dâmbovițean, aflat abia pe locul 11 în Liga 2 după 15 etape, a oficializat aducerea lui Hysen Memolla (31 de ani), un fundaș de origine albaneză, cu șase selecții în echipa națională și care a mai evoluat, printre altele, pentru Hajduk Split, Verona, Salernitana sau FC Lahti.

Hysen Memolla, prima achiziție a Chindiei în 2024

Memolla e la Târgoviște de câteva zile, sosind aici la recomandarea antrenorului principal al Chindiei, italianul Diego Longo, fost colaborator al familiei Lucescu, preparator fizic până de curând, stabilit în Albania.

Ultima echipă pentru care a evoluat este Egnatia Rrogozhine, lider în prima ligă din Albania după 22 de etape, formație pentru care a jucat în prima parte a sezonului 2023/24 doar 373 de minute în 9 meciuri, patru începute ca titular și de trei ori a fost înlocuit.

În cariera sa a mai jucat pentru Martina (Italia), Koper (Slovenia), Hajduk Split și Hajduk Split (Croația), Salernitana (Italia), KPV (Finlanda), Diosgyor (Ungaria) și Lahti (Finlanda). Ultimul meci la naționala Albaniei îl are în martie 2021, în 0-2 cu Anglia, în preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar. A fost singurul său joc din acea campanie de calificări.

Transferul lui Memolla este primul al iernii pentru Chindia, după ce săptămâni bune clubul a avut interdicție de a legitima jucători noi, aplicată de FIFA pentru datoria către fostul jucător Rassambek Akhmatov.

”Ne dorim să aducem doi-trei fotbaliști, să acoperim posturile deficitare: un portar, un fundaș central, un atacant…”, declara deunăzi președintele clubului, Lorin Petrescu, la Columna TV.

Noutăți sunt și Iulian Zamfir și Alexandru Petre, reveniți de la Pucioasa!

Cu fix două săptămâni înaintea reluării campionatului, Chindia l-a transferat doar pe Memolla, în condițiile în care s-a despărțit, în ultima vreme, de Vlad Prejmerean (Gloria Buzău), Dorian Railean (Dinamo), Alexandru Gîț (CSC Șelimbăr), Andrei Șerban, Cătălin Golofca, Alex Militaru (Unirea Dej), Luca Manolache (Metaloglobus), Alberto Călin (CSM Alexandria) sau Christian Rutjens (Hamrun Spartans / Malta).

Au revenit Iulian Zamfir și Alexandru Petre, trimiși în vară de Andrei Cordoș la FC Pucioasa, în Liga 3, Nasser Chamed se antrenează în regim normal cu echipa, însă Andrei Marc și Robert Moldoveanu s-au accidentat, primul urmând să fie supus unei intervenții chirurgicale. Moldoveanu a reclamat Chindia la comisii pentru neplata salariilor.

”Welcome Hysen Memolla #Fundas
International albanez (6 selectii).
Echipe la care a mai evoluat: Hajduk Split (Croația), Hellas Verona, Salernitana (Italia), Dyosgyor (Ungaria), Koper (Slovenia), FC Lahti, KPV (Finlanda) si KF Egnatia (Albania)
Mult succes în tricoul roș-albastru și cât mai multe reușite!”, sună anunțul Chindiei privindu-l pe Hysen Memolla.

Sâmbătă, amical cu Concordia Chiajna pe ”Eugen Popescu”

Altfel, dâmbovițenii vor susține sâmbătă, de la ora 12:00, un meci amical cu Concordia Chiajna, practic ultima echipă pe care au întâlnit-o în campionat în 2023, 1-1 pe 3 decembrie, ilfovenii egalând în minutul 90 după ce Chindia a ratat penalty la 1-0, în minutul 76.

Jocul va avea loc pe stadionul ”Eugen Popescu”, iar spectatorii vor avea acces la tribuna a doua, cea veche, dinspre oraș. Anunțul legat de amical a fost postat de club abia astăzi, după orele prânzului.

În condițiile în care adversarele din Liga 2 joacă două, chiar trei amicale pe săptămână, Chindia a avut ultimul test cu o adversară în data de 1 februarie.

În jocuri de pregătire din acest an, Chindia a întâlnit exclusiv echipe din Liga 3, înregistrând următoarele rezultate: 1-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 2-1 cu Flacăra Horezu și 4-0 cu Flacăra Moreni.

Ulterior, echipa lui Diego Longo mai are programat un joc test cu CSM Slatina (17 februarie).

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/litigii-peste-litigii-pentru-chindia-19298807

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-invins-flacara-moreni-intr-un-amical-19298664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-stelescu-este-noul-sef-al-centrului-de-copii-si-juniori-al-csm-deva-19298441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-aparitie-publica-a-lui-marcel-ghergu-dupa-reimplicarea-la-chindia-19298388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-aplicata-de-fifa-19298045

Bogdan ISTRATE 09 Feb. 2024, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă