Chindia, victorie la scor cu SR Brașov în penultimul amical dinaintea reluării meciurilor din Liga 2. Târgoviștenii au testat un mijlocaș francez

Bogdan ISTRATE, Adi MARICA 14 Feb. 2024, 20:42 Liga 2
Chindia, victorie la scor cu SR Brașov în penultimul amical dinaintea reluării meciurilor din Liga 2. Târgoviștenii au testat un mijlocaș francez

Chindia a susținut miercuri, 14 februarie, al cincilea amical din perioada de pauză competițională, tot pe teren propriu, însă pe sinteticul de la Complexul de Natație Târgoviște. A câștigat cu scorul de 5-0 întâlnirea cu SR Brașov, echipa suporterilor din orașul de sub Tâmpa, care evoluează în Liga 3 și ocupă în acest moment ultimul loc în seria sa.

Inițial, meciul fusese programat pe stadionul ”Eugen Popescu”, însă locația a fost modificată după ce în ultimele zile au căzut ploi consistente la Târgoviște.

Chindia a câștigat lejer amicalul cu SR Brașov

Jocul a fost unul fără istoric, cu multe goluri și multe alte ocazii în contul gazdelor. Diego Longo a testat astăzi și un fundaș de origine franceză, Santa Samuel, mijlocaș stânga născut în 2005, și, totodată, i-a oferit în repriza secundă primele minute lui Mario Contra, portar achiziționat de la CSM Reșița.

Golurile au fost marcate de Robert Moldoveanu (3′), Iustin Cristea (8′), Ante Zivkovic (12′, 59′) și Octavian Ursu (73′).

Chindia: Brînzea – Romeo, Fl. Plămadă, Ius. Cristea, Ad. Ioniță, Boțogan, Fedele, Matiș, Santa, Rob. Moldoveanu, Zivkovic
Au mai jucat: M. Contra – C. Dinu, Memolla, I. Albu, Bogaciuc, Zamfir, Oct. Ursu, Max. Cojocaru, Rz. Iorga

SR Brașov: Liam – Burcea, Rența, Ad. Stoian, Tudose – Pătrascu, Dedu, Dav. Iordache – C. Danciu, Dr. Popa, Răchișan
Pe parcursul meciului, Rareș Forika a rulat toți jucătorii le care i-a avut la dispoziție.

Al cincilea adversat întâlnit de târgovișteni, a treia victorie

Chindia a fost la al cincilea amical disputat în această iarnă, dintre care patru au fost contra unor adversari din Liga 3. Au fost înregistrate următoarele rezultate: 1-1 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 2-1 cu Flacăra Horezu, 4-0 cu Flacăra Moreni, 2-2 cu Concordia Chiajna și 5-0 cu SR Brașov.

Următorul amical îl are cu CSM Slatina, sâmbătă, cel mai probabil tot la Târgoviște, apoi primul meci oficial din 2024, în data de 24 februarie, de la ora 11:30, pe stadionul ”Eugen Popescu”, contra Metaloglobus București. Partida conteaza pentru etapa a 16-a din cele 19 din sezonul regular al Ligii 2.

Chindia are datorii și la firma care a lucrat la gazon!

Altfel, Detalii incredibile ies la iveală în primul sezon rece în care Chindia se antrenează și joacă în fieful propriu după reabilitarea stadionului ”Eugen Popescu”. Instalația de încălzire a gazonului nu a fost pornită niciodată, chit că gazonul propriu-zis este gata de aproape trei ani, cu mult înaintea tribunelor, probabil desfășurare de evenimente unică în lume. Suprafața de joc e galbenă, cu zece zile înaintea primului meci oficial din acest an, iar reprezentanții societății care a montat gazonul ar fi spus că nu mai intervin până când nu le vor fi achitate facturile de către primărie, unele restante chiar din 2021: ”Cum să mai vină să trateze terenul pe datorie, când ei nu și-au luat banii integral nici pentru montaj? Au fost și în toamnă, au efectuat lucrări de întreținere, au ridicat aceleași probleme, dar degeaba”.

De înlocuirea suprafeței de joc de la Târgoviște s-au ocupat cei de la gazonul.ro. Varianta Aninoasa, unde echipa din Târgoviște a efectuat antrenamente trei ani și jumătate, a picat și ea, clubul înregistrând și aici datorii istorice.

Astfel, Chindia a ajuns datoare și la magazinul online de unde erau procurate echipamentele pentru antrenament, vitaminele și suplimentele nutritive, vorbim despre Recosport. Procesul a fost înregistrat zilele trecute pe rolul Judecătoriei Târgoviște.

SR Brașov, la prima înfrângere în amicale. Rareș Forika: ”E clar că mai avem mult de muncă”

În ceea ce o privește pe SR Brașov, echipa clasată pe ultimul loc în Seria 5 a Ligii 3 și care trece prin multe schimbări în această iarnă se află la prima înfrângere în amicale.

În partidele de verificare din această iarnă, jucate, ce-i drept, până la acest joc în compania unor adversari de eșalon inferior, au fost înregistrate rezultatele: 4-0 cu FC Brașov U19, 3-1 cu ACSM Codlea (Liga 4 Brașov) și 2-1 cu FC Voluntari U19 (2-1).

Antrenorul brașovenilor spune că testul cu Chindia a fost unul asumat, pentru a vedea nivelul de pregătire al echipei sale. ”Știam că întâlnim un adversar superior, dar am vrut să vedem la ce nivel ne aflăm în acest moment. Chindia este o echipă pregătită pentru reluarea Ligii a 2-a, în timp de ce noi suntem la mijloculul perioadei de pregătire. Este clar că mai avem mult de muncă la toate capitolele”, a spus Rareș Forika.

În amicalul cu Chindia, Forika nu a putut conta pe Maxim, Marco Tudose, Cenk, Dragoș Sandu, Tufă și Tudoran.

Următorul amical al brașovenilor este programat sâmbătă, cu FC Tântava (Liga 4 Giurgiu).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-si-a-luat-un-jucator-lasat-in-afara-lotului-de-csm-resita-19299656

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-croitoru-a-demisionat-de-la-chindia-19299540

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scene-incredibile-la-chindia-unde-fusese-rechemat-golofca-19299451

https://liga2.prosport.ro/seria-1/razvan-iorga-a-semnat-cu-chindia-19299414

Bogdan ISTRATE, Adi MARICA 14 Feb. 2024, 20:42 Liga 2
Pe aceeași temă