Gabriel Nedelea s-a despărțit de SC Oțelul și revine în Liga 2 pentru a evolua la o nou-promovată. ”Sunt foarte bucuros că am un motiv întemeiat de a mă întoarce acasă”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 22:00 Liga 2
Gabriel Nedelea s-a despărțit de SC Oțelul și revine în Liga 2 pentru a evolua la o nou-promovată. ”Sunt foarte bucuros că am un motiv întemeiat de a mă întoarce acasă”

Între meciul din Cupa României cu CSM Slatina și cel din campionat cu CSC Șelimbăr, CSM Alexandria a mai perfectat o achiziție în această vară.

Cu teleormănenii a semnat fundașul stânga Gabriel Nedelea, căruia fosta sa echipă, SC Oțelul, îi urma miercuri mult succes.

Gabriel Nedelea s-a despărțit de SC Oțelul și s-a întors în Liga 2

Gabriel Nedelea a jucat în ultimele două sezoane la SC Oțelul Galați, echipă cu care a reușit promovări consecutive în Liga 1 și SuperLigă. În ediția trecută a ligii secunde a fost folosit de Dorinel Munteanu în 18 jocuri, de fiecare dată ca titular, doar o dată fiind înlocuit. În actualul sezon, în prima ligă, a prins lotul de două ori, în remizele de acasă cu UTA (1-1) și ”U” Cluj (1-1), însă nu a fost folosit.

S-a despărțit de SC Oțelul și a semnat cu nou-promovata în Liga 2 CSM Alexandria, chiar orașul în care s-a născut.

Nedelea va juca din nou în Liga 2, unde a mai făcut-o în sezoanele 2019-2020 (15 jocuri) și 2020-2021 (16 jocuri și 2 goluri), pentru actuala Gloria Buzău.

”SC Oțelul Galați anunță încetarea relațiilor contractuale cu fundașul stânga Gabriel Nedelea, sportiv alături de care singura campioană a Moldovei a reușit două promovări succesive, din Liga 3 în Liga 2 și din eșalonul secund în SuperLiga.
Nedelea, născut pe 12 iulie 2000 la Alexandria (județul Teleorman), este un produs al Academiei Gheorghe Hagi și a mai jucat pentru Viitorul Constanța și Gloria Buzău. El activa la SC Oțelul din vara anului 2021.
Îi mulțumim pentru clipele frumoase petrecute în roșu-alb-albastru și îi urăm mult succes în carieră. Baftă, Gabi!”, anunța, miercuri, SC Oțelul.

Gabriel Nedelea a semnat cu CSM Alexandria: ”Voi pune mult suflet la antrenamente și meciuri pentru echipa-fanion a județului”

Noua sa echipă, CSM Alexandria, care își desfășoară meciurile de acasă la Turnu Măgurele, i-a făcut o prezentare ceva mai stufoasă. I-a redat și o declarație, însă spune că Nedelea nu va putea fi utilizat în meciul de sâmbătă cu CSC Dumbrăvița.

”Gabriel Nedelea transferat la CSM Alexandria!
Un transfer de ultim moment a fost operat de conducerea clubului nostru, cu scopul de a întări echipa de fotbal, participant[ă]n liga a II-a.
Teleormăneanul Gabriel Nedelea, originar din comuna Ștorobăneasa, se întoarce acasă și va juca sub culorile CSM Alexandria.
Nedelea, care este fundaș stânga, dar poate juca și pe posturile de mijlocaș sau extremă, a început fotbalul la CSS Alexandria, sub comanda lui Ilie Radu. Apoi a fost preluat de antrenorul Sorin Albeanu, care i-a asigurat saltul decisiv în carieră. De la Alexandria a plecat la Viitorul Argeș, apoi la Regal Sport București. A terminat perioada de juniorat la Viitorul Constanța, fiind remarcat și selectat de însuși Gheorghe Hagi.
A jucat și două meciuri în Youth League, cu echipa dobrogeană, el fiind convocat, dar neutilizat, în două meciuri de Liga I, unde a fost rezervă.
Apoi a fost împrumutat la Gloria Buzău, după care a ajuns la Oțelul Galați, unde a reușit promovarea din Liga a III-a în eșalonul secund, apoi contribuind și la promovarea Oțelului în Superligă.
Iată ce a declarat jucătorul de 23 de ani, la ceremonia de semnare a contractului: ”Sunt foarte bucuros că am un motiv întemeiat de a mă întoarce acasă, lângă familia mea. Grație CSM Alexandria pot face fotbal de calitate și de performanță, în județul Teleorman, ceea ce este minunat. Voi pune mult suflet la antrenamente și meciuri pentru echipa-fanion a județului”.
Deocamdată, până când actele vor fi perfectate, Nedelea nu poate fi utilizat mâine, la meciul cu CSC 1599 Șelimbăr.
Bine ai revenit acasă Gabi și mult succes la CSM Alexandria!”, a transmis, vineri, CSM Alexandria.

Dacă până acum achizițiile Alexandriei erau prezentate de Constantin Miruță, responsabilul echipei de fotbal, pe Gabriel Nedelea l-a prezentate de această dată Bogdan Ciobanu, președintele clubului.

CSM Alexandria rămâne cu 12 achiziții perfectate în această vară

În această campanie de achiziții, CSM Alexandria i-a mai prezentat pe: Claudiu Borțoneanu (ex Metalul Buzău), Adrian Gîdea (ex CFR Cluj), Ștefan Cană (ex Foresta Suceava), Mihai Nițescu (ex CS Blejoi), Enrichi Finica (ex Politehnica Iași), Ovidiu Horșia (ex ”U” Cluj), Cosmin Costea, Constantin Mitulețu (ambii luați de la Farul), Petre Simon (ex CSC Dumbrăvița), Martin Bueno (ex Eastern Suburbs – Australia), Ianoș Brînză (ex Poli Iași) și Ciprian Perju (ex Unirea Slobozia și FC Brașov).

Între timp, Borțoneanu a cerut rezilierea și s-a întors la Metalul Buzău.

Astfel, prin aducerea lui Nedelea și despărțirea de Borțoneanu, nou-promovata în Liga 2 rămâne cu 12 jucători noi aduși vara aceasta. La echipă a revenit și Marius Neicu, împrumutat în partea a doua a sezonului trecut de la CSM Slatina și rechemat în vară la trupa olteană.

Alexandria debutează sâmbătă, ”acasă”, în Liga 2, contra liderului CSC Șelimbăr

CSM Alexandria va juca în etapa a 3-a a Ligii 2 pe teren propriu, la Turnu Măgurele, pentru prima dată de când a promovat în acest campionat. Sâmbătă, de la ora 11:00, primește vizita liderului CSC Șelimbăr, singura formație cu punctaj maxim după primele două runde.

Trupa lui Ștefan Odoroabă a început cu un eșec, 0-1 la Unirea Dej, iar în runda a doua a reușit surpriza, câștigând cu 1-0 în deplasare la Concordia Chiajna. Între timp a debutat și în Cupa României, miercuri câștigând acasă, la Turnu Măgurele, partida din Turul 3 cu CSM Slatina, scor 1-0.

Miercuri își va afla adversarul din Play-off-ul Cupei României.

  • În acest moment, cu 3 puncte și golaveraj 1-1, CSM Alexandria ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csm-slatina-eliminata-de-csm-alexandria-din-cupa-romaniei-0-1-19280817

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-a-renuntat-la-claudiu-bortoneanu-dupa-7-minute-19280631

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

Marius ANGHEL 18 Aug. 2023, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă