CSM Alexandria s-a despărțit în timp record de prima achiziție a verii. Contractul cu Claudiu Borțoneanu, reziliat după doar un joc: ”Am fost trimis pe margine, nu știu motivul”

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 15:56 Liga 2
CSM Alexandria s-a despărțit în timp record de prima achiziție a verii. Contractul cu Claudiu Borțoneanu, reziliat după doar un joc: ”Am fost trimis pe margine, nu știu motivul”

CSM Alexandria s-a despărțit repede de unul dintre cele mai importante nume aduse în această vară, după promovarea din Liga 3 în Liga 2. Formația din Teleorman a reziliat, după doar șapte minute, cu Claudiu Borțoneanu, dar nu a comunicat nimic pe pagina sa de Facebook, pentru suporteri.

Claudiu Borțoneanu a fost utilizat de antrenorul Ștefan Odoroabă în prima etapă, cu Unirea Dej, iar în duelul din runda a 2-a, cu Concordia Chiajna, nu a fost în lot. La momentul jocului, cele două părți ajunseseră la un acord privind rezilierea contractului.

CSM Alexandria a reziliat cu Claudiu Borțoneanu după doar o prezență în tricoul divizionarei secunde

Dacă formația din Alexandria nu a anunțat nimic, despărțirea de Claudiu Borțoneanu am aflat-o de la noua echipă a jucătorului. Metalul Buzău a făcut publică aducerea mijlocașului. Practic, jucătorul de 23 de ani, născut la București, s-a întors la formația pe care o părăsea în această vară tocmai pentru CSM Alexandria, pentru care a evoluat în a doua parte a întrecerii de Liga 3.

Pe lângă Metalul Buzău, Borțoneanu a mai prins minute, în prima parte a stagiunii 2022/2023, la Corvinul Hunedoara, unde a început campionatul de Liga 3. Nici fotbalistul nu a făcut, în primă fază, public motivul pentru care aventura de la Alexandria s-a terminat atât de repede, dar a punctat că are ca obiectiv să termine cu Metalul Buzău, din nou, pe locul 1 în Seria 2 de Liga 3, ca în precedentul an fotbalistic.

Astfel, experiența lui Borțoneanu la Alexandria s-a încheiat după nici două luni și doar circa 15 minute jucate într-un meci oficial.

Claudiu Borțoneanu a revenit la Metalul Buzău cu gândul la locul 1 în Seria 2 de Liga 3

Metalul Buzău s-a calificat în barajul de Liga 3 în 2022/2023, dar a cedat încă din semifinale, contra CSM Ceahlăul, care a și urcat, apoi, în Liga 2, în urma finalei cu Foresta Suceava.

Avem un titlu de apărat. Şi asta vom încerca să facem. Să folosim toată energia pentru a realiza acest lucru. Am un obiectiv personal. Să reuşesc să ajut echipa buzoienilor mai mult decât am făcut-o în sezonul precedent. Îmi doresc să câștigăm toate meciurile până la final.

Dar suntem conștienți că până la urmă nu jucăm singuri şi pentru a câștiga fiecare meci va trebui să muncim mult”, a transmis Borțoneanu în urma revenirii la Metalul Buzău.

Borțoneanu, după despărțirea de CSM Alexandria: ”Am decis să mă duc la mister Odoroabă și să-i spun că nu-mi văd niciun viitor la acea echipă”

Liga2.ro l-a contactat, după anunțul revenirii la Metalul Buzău, pe mijlocaș, iar acesta a dezvăluit motivul pentru care a fost reziliat contractul cu CSM Alexandria, fiind la mijloc anumite motive pe care nu le-a înțeles, decizii luate de antrenorul Ștefan Odoroabă.

S-a simțit nedreptățit de anumite hotărâri ale ”principalului”, nu s-a simțit apreciat și a cerut să fie lăsat să plece, lucru care s-a și întâmplat.

Am considerat că este mai bine pentru mine să nu rămân, chiar dacă la început am fost foarte încrezător.

În primul meci, la Dej, am fost luat în lot, am jucat 15 minute. În meciurile de pregătire, la fel, am jucat titular sau am intrat pe parcurs sau chiar la pauză, când se făceau două echipe ca să ruleze tot lotul. Și în săptămâna premergătoare meciului cu Concordia mă așteptam, sincer, să încep ca titular, ținând cont că meciul cu Dej a fost unul slab făcut de noi.

Dar, în acea săptămână, miercuri, joi și vineri, făceam doar prima parte de antrenament cu echipa, iar după, pe mine și pe încă patru-cinci jucători, ne-a trimis pe margine. Nu știu care a fost motivul. Mie îmi place să joc fotbal, indiferent de ligă. După ce a anunțat lotul pentru meciul cu Chiajna, vineri, am decis să mă duc la mister Odoroabă și să-i spun că nu-mi văd niciun viitor la acea echipă și că e mai bine să ne despărțim.

Și ne-am despărțit, iar eu am revenit la Metalul Buzău, unde m-am simțit apreciat, unde oamenii s-au purtat cu mine exemplar, am ținut legătura cu ei constant de când am plecat. Celor de la Alexandria le țin pumnii și le doresc să strângă cât mai multe puncte. Grupul m-a primit foarte bine și am rămas în relații foarte bune cu toți”, a spus Borțoneanu pentru Liga 2.ro.

  • În prima etapă a Ligii 2, în meciul pe care CSM Alexandria l-a disputat în deplasare la Unirea Dej, pierdut in extremis cu scorul de 0-1, Claudiu Borțoneanu a fost introdus pe teren de Ștefan Odoroabă în minutul 82, în locul lui Mihai Nițescu. Golul jocului a fost marcat în minutul 90+5.

Clubul din Liga 3 a anunțat întoarcerea fotbalistului, pe Facebook, astfel:

Bine ai (re)venit, Claudiu Borțoneanu

Avem plăcerea să anunțăm o nouă revenire la Metalul Buzău. De această dată, momentele trăite la Metalul Buzău în sezonul precedent l-au făcut pe Claudiu Borțoneanu să aleagă să evolueze pentru echipa buzoienilor şi în sezonul 2023-2024.

Claudiu Borțoneanu, mijlocaş, 23 de ani, a fost format de Rapid, apoi a jucat pentru CS Snagov. De acolo a ajuns în SuperLiga, la FC Voluntari. A mai evoluat la Metaloglobus”.

Claudiu Borțoneanu a jucat cel mai mult la Spotul Snagov

Pe lângă cele circa 15 minute bifate în divizia a doua pentru CSM Alexandria, într-un meci, Claudiu Borțoneanu a mai evoluat în Liga 2 pentru Sportul Snagov, 2016/2019 (91 meciuri și nouă goluri) și Metaloglobus, 2021/2022 (21 meciuri).

El a mai fost legitimat la FC Voluntari, 2020/2021, pentru care a evoluat atât la echipa secundă, în Liga 3, cât și la prima echipă a ilfovenilor în prima ligă, unde a prins două jocuri, în sezonul 2019/2020 și 20 de partide în ediția următoare, 2020/2021.

Am găsit la Alexandria un colectiv foarte frumos, care sunt convins că va face performanță. Îmi place că echipa se axează pe jucători tineri, cu dorință de afirmare. Alexandria înseamnă o nouă provocare în cariera mea.

Sunt convins că ne vom acumula destul de repede punctele necesare salvării de la retrogradare, iar dorința mea este ca obiectivul să se schimbe pe parcurs și să fie acela de a intra în primele 10 locuri ale eșalonului secund”, spunea Borțoneanu după ce a semnat cu CSM Alexandria, la finalul lunii iunie, fiind prima achiziție a echipei din Teleorman după promovarea din Liga 3.

CSM Alexandria, meci în Cupa României, cu CSM Slatina

CSM Alexandria a avut două deplasări în primele două etape de Liga 2, la Unirea Dej (scor 0-1) și pe terenul formației Concordia Chiajna (scor 1-0). Abia acum, în runda a treia, va juca în fața propriilor suporteri, cu CSC Şelimbăr, la Turnu Măgurele. Ulterior va evolua pe terenul Stelei.

Până la duelul cu sibienii, CSM Alexandria va întâlni, în Cupa României, pe teren propriu, miercuri, 16 august, CSM Slatina. Duelul este programat în Turul 3 al competiției.

Metalul Buzău, mutări importante la capitolul achiziții

În actuala pauză de Liga 3, pentru trecerea dintre sezoane, Metalul Buzău a făcut și alte achiziții importante, din dorința de a forța promovarea în Liga 2.

Pe lângă revenirea lui Borțoneanu, a mai anunțat sosirile următorilor jucători: Eduard Rusu (mijlocaș, 19 ani, ex CS Dinamo), Alexandru Saim Tudor (extremă, 24 de ani, ex FC Brașov, foto articol), Paulian Banu (mijlocaș, 22 de ani, ex Viitorul Pandurii), Marian Manea (fundaș, 23 de ani, ex CSM Slatina), Ionuț Pelivan (atacant, 19 ani, ex Poli Iași, împrumutat de la Farul), Alberto Olaru (fundaș, 25 de ani, ex Metaloglobus) și Costel Toader (portar, 37 de ani, ex CSM Râmnicu Sărat).

Trebuie precizat că la Metalul Buzău va continua și Alin Manea (mijlocaș, 26 de ani), chiar dacă el a fost prezent la reunirea formației CSM Alexandria, de unde s-a întors, așadar, Claudiu Borțoneanu. Probabil, Manea a mers în teste, iar antrenorul Ștefan Odoroabă a decis că nu are nevoie de el sau poate că părțile nu au căzut la acord asupra contractului.

Foto: Metalul Buzău și CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-anuntat-aducerea-unui-fundas-cu-experienta-19280623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/pustai-repeta-la-radauti-reteta-de-la-falticeni-si-vrea-acelasi-rezultat-19280613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presiune-pe-dragos-militaru-inaintea-dublei-cu-cs-blejoi-si-gloria-buzau-chindia-mutari-dubioase-la-juniori-19280610

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-dej-merge-la-victorie-pe-terenul-echipei-unirea-ungheni-19280606

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vedita-colonesti-asteapta-partida-cu-campionii-fc-arges-19280600

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dunarea-calarasi-vrea-ss-dea-lovitura-si-sa-invinga-steaua-19280594

Andrei PASCU, Marius ANGHEL 16 Aug. 2023, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă